Vakantie New York City - De beste Tips & Reviews

Bekende aanbieders

New York City vakantie

New York is The City That Never Sleeps en misschien wel één van de meest bruisende steden waar je ooit in terecht gaat komen. Het is een stad die bij veel mensen tot de verbeelding spreekt. Naast shoppen kan je hier verschillende prachtige bezienswaardigheden zien. Het is niet zo vreemd dat New York bij veel mensen op het verlanglijstje staat voor een stedentrip.

Bezienswaardigheden New York

De meeste toeristen beginnen hun bezoek aan New York aan één van de meest iconische bezienswaardigheden van de stad: The Empire State Building. Het gebouw staat midden in de stad en was ooit het hoogste gebouw. Het is zeker een aanrader om even de lift naar het bovenste plateau te nemen en te genieten van het adembenemende uitzicht vanaf 443 meter hoogte.

In dezelfde straat vindt je het oudste en misschien wel bekendste warenhuis van New York: Macy’s. Het is zeker leuk om hier naar binnen te gaan en in november en december is de etalage prachtig gedecoreerd. Als je iets ten zuiden van de Macy’s wandelt kom je bij het meest gefotografeerde gebouw van de stad: The Flat Iron Building. Vergeet hier dus geen foto van te maken.

Als je naar het noorden wandelt kom je bij het iconische Times Square. De neonborden en reclames spreken bij veel toeristen tot de verbeelding en dit hoort wel een beetje bij je bezoek aan de stad. Bij Times Square vindt je natuurlijk ook Broadway. Mocht je de tijd hebben, dan is het zeker leuk om hier een show mee te pakken.

Vanuit hier kan je doorwandelen naar The Rockefeller Center. Naast een aantal winkels vindt je hier met kerst de beroemde ijsbaan en mega kerstboom die door de president verlicht wordt. Naast The Rockefeller Center vindt je de 5th Avenue. Eén van de meest iconische en bekendste winkelstraten van New York. Als je gaat shoppen, dan begin je uiteraard hier. Eén van de bekendste oude gebouwen aan de 5th Avenue is de St. Patrick’s Cathedral. Het is een opvallende verschijning zo’n oud gebouw midden in het nieuwe centrum van New York. Als de 5th Avenue uitwandelt, dan kom je terecht in het beroemdste park van de stad: Central Park. Maak hier zeker weten een wandeling doorheen of maak een ritje met een koets.

In het zuiden van Manhattan vindt je Battery Park. Vanuit hier kan je met de ferry naar het Vrijheidsbeeld. Wil je het beeld wel zien, maar niet bezoeken? Neem dan gewoon de ferry naar Jersey City en geniet van het uitzicht op de Skyline en het Vrijheidsbeeld. Bij Battery Park vindt je ook de beroemde New York Stock Exchange in Wall Street. Vergeet zeker niet even een foto te maken met de The Bull. Op slechts een paar honderd meter lopen vindt je misschien wel één van de meest indrukwekkende plekken in New York. Namelijk The World Trade Center met de nieuwe gebouwen en het 9/11 Memorial. Kaartjes voor de Memorial zijn gratis, maar wees er vroeg bij er worden elke dag slechts een aantal kaarten weggeven. Op de plek van het oude World Trade Center vindt je nu ook de nieuwe One World. Dit is het nieuwe hoogste gebouw van New York en je kan hier ook het platform bezoeken net als bij The Empire State Building.

Wijken New York

Midtown Manhatten wordt als het officiële centrum van New York gezien. Het is exact het midden van het eiland Manhatten waaruit New York bestaat. Je vindt hier de meeste bezienswaardigheden zoals The Empire State Building en Broadway.

Ten noorden van het centrum vindt je Hell’s Kitchen. Dit was ooit één van de slechte wijken van New York. Tegenwoordig is dit de plek voor de leukste restaurants en bars. Vlakbij Hells Kitchen vindt je o.a. Broadway en Central Park. Vanuit Hell’s Kitchen kom je terecht in de wijk Upper East Side. Dit is de perfecte wijk voor museum liefhebbers. Je vindt hier o.a. de Museum Mile met meerdere interessante musea zoals Guggenheim en de MET.

Boven deze wijk kom je uit in de wijk Harlem. Een wijk waarbij nog steeds gevraagd wordt of deze veilig is. Vroeger was dit één van de gevaarlijkste wijken in de stad vanwege drugs problemen. Er zijn hier nog steeds slechte straten, maar het grootste deel is veilig. Muziek liefhebbers komen vooral naar deze wijk voor het Apollo theater. In deze wijk kan je ook heerlijk soul food eten. De beroemde Afrikaanse keuken met o.a. kip en zoete aardappelen.

In het zuiden van New York vindt je één van de leukste wijken om te bezoeken: Greenwich Village. Je vindt hier geen wolkenkrabbers, maar voor New York’s begrippen lage gebouwen. Het lijkt heel even of je hier door Europa wandelt. De oude wijk is bekend van tv-series en is oorspronkelijk opgericht door de Nederlanders met de naam Groenwijck. Verder naar het zuiden vindt je Lower Manhatten en de Financial District. Dit is de plek van The World Trade Center en Wall Street.

Naast de wijken in het centrum zijn er nog omliggende wijken die bekend in de oren klinken. Brooklyn (Breukelen) is een buitenwijk van New York. Vroeger was het geen veilige wijk, maar tegenwoordig is het een betaalbaar alternatief om te verblijven. De wijk heeft ook een aantal eigen bezienswaardigheden. Je kan bijvoorbeeld de Brooklyn Bridge naar Manhattan zien of shoppen in Williamsburg. Nog twee bekende buitenwijken zijn Queens en The Bronx. Beide zijn prima alternatieven voor een verblijf in de stad.

Beste reistijd New York

Eigenlijk kan je het hele jaar door naar New York. Maar de winters kunnen streng zijn en in de zomer kan het extreem heet worden. Daardoor is de officiële beste reistijd april, mei en september tot en met oktober. De temperaturen zijn aangenaam en er valt relatief weinig regen. Mocht je iets bijzonders willen meemaken kom dan in december naar New York. De stad is prachtig versierd en er zijn meerdere kerstmarkten en ijsbanen in de stad.

Reizen naar New York

De snelste manier om naar New York te gaan is met het vliegtuig. Met een rechtstreekse vlucht is het 8 uur vliegen. Vanaf Amsterdam vertrekken er meerdere rechtstreekse vluchten naar New York.

Handig om te lezen! De meeste recente ervaringen
Leuk om te doen! De beste activiteiten
Eindelijk genieten! De 3 beste accommodaties
Laat je insperen Geschreven door onze specialisten
10x de mooiste steden om Oud en Nieuw te vieren
10x de mooiste steden om Oud en Nieuw te vieren
Veel mensen kiezen er voor om Oud en Nieuw ergens anders te vieren. Er zijn vele steden om dit grote feest te vieren en te genieten van mooie vuurwerkshows. Voor een onvergetelijke Oud en Nieuw kan j
Goedkoop naar New York? Met deze tips lukt het!
Goedkoop naar New York? Met deze tips lukt het!
Een stedentrip naar New York staat bij iedereen op verlanglijstje. De stad welke nooit slaapt brengt alleen wel een prijskaartje met zich, maar gelukkig hebben wij de beste tips om zo goedkoop mogeli
Kerst in New York: 12 tips om te doen met de winter
Kerst in New York: 12 tips om te doen met de winter
Er is bijna geen betere plek op aarde om kerst te vieren dan in New York. De straten van de stad zijn versierd met prachtige kerstverlichting en schitterende ornamenten. Overal hoor je knusse kerstde
De 10 leukste stedentrips met Kerst
De 10 leukste stedentrips met Kerst
Tijdens de feestdagen pakken de meeste grote steden uit. Je vindt er gezellige lichtjes en kerstmarkten. Ben je nog nooit met Kerst weggeweest? Dan is het leuk om dit een keer gedaan te hebben. Kan j
Populairste keuzes Dit bezochten andere in New York City