Over Times Square

Times Square is wellicht het meest bekende plein of gebied van New York. In de buurt van Broadway en Seventh Avenue vind je deze plek vol met tientallen lichtgevende billboards. Dit is de plek van de bekende Disney store, M&M store en andere grote merken. Daarbij is de Naked Cowboy hier al sinds jaar en dag een begrip om absoluut een foto mee te maken. Absoluut een hoogtepunt als je New York gaat bezoeken en zeker in de avond een absolute aanrader om eens te bezoeken.

Over Times Square

Tot 1904 heette dit plein nog Longacre Square en was het The New York Times welke hier verandering in bracht toen de krant hier hen hoofdkantoor vestigde. Zij zorgde ervoor dat dit plein vernoemd werden naar de naam van hun krant. Hierop volgende volgde veel theaters het voorbeeld en vestigde zij hier of zorgde dat ze een ingang hier hadden. Maar toen de films hen intreden deden en de theaterwereld in een recessie raakte, raakte dit ook Times Square. De vele theaters werden overgenomen door peepshows en stipbars en de wijk raakte al snel in verval. Deze periode is ook wel de zwarte bladzijde van het gebied waarbij criminaliteit en drugsdealers de overhand krijgen.


Bekijk hier alle citytrips New York

Andere richting voor Times Square vanaf 1992

Vanaf 1992 kwam hier een eind aan toen het stadsbestuur er een eind aan maakte door een speciaal politiekantoor hier te openen en de gehele wijk schoon te vegen. Uiteindelijk kwamen de grote bedrijven weer terug en veranderde veel gebouwen in wolkenkrabbers welke we vandaag de dag kennen. Zeker toen Disney zicht hier vestigde met de Disney Store zorgde dit voor een enorme boost.

Times Square tegenwoordig

Tegenwoordig is Times Square misschien wel de plek als het gaat om de ultieme New York. Als je een stedentrip New York hebt geboekt, moet je hier gewoon zijn geweest. Je vindt hier de grootste winkels, prachtige reclame borden en natuurlijk de bekende figuren waarmee je op de foto kan. De Naked Cowboy is hier het bekendste figuur! Ga op de foto met de man met het blote bovenlijf en cowboy broek voor het ideale plaatje thuis. Voor de kinderen vind je ook verschillende Disney- en andere cartoonfiguren. Vaak kost een foto enkel een fooi van enkele dollars, maar dit is zeker niet verplicht!

Times Square in de avond

Winkelen in Times Square

Winkelen kan je eigenlijk overal in New York, maar op Times Square is het net even anders. Hier vind je namelijk alle grote merken met de grootste winkels. Zo vind je hier onder andere de Disney Store, M&M store en Toys’R’Rus. Alle winkels op Times Square zijn de tot laat in de avond open en doordat er geen gemotoriseerde voertuigen hier mogen komen, is het een fantastisch beleving.


Bekijk hier alle citytrips New York

Times Square openingstijden

Times Square is het gehele jaar geopend, maar altijd ongelofelijk druk. Het is het stadshart van New York en alle toeristen zijn hier te vinden. Zeker in de avond moet je opletten als je met een grote groep gaat, want je raakt elkaar zo uit het oog. De winkels zijn tot 21:00 uur open waardoor je ook in de avond rustig kan gaan shoppen.

Volgens onze gasten

Times Square Ervaringen