Top 10x doen in Brooklyn (New York)

Top 10x doen in Brooklyn (New York)
Arno@2 Stedentrip 24 februari 2020 Gewijzigd op:

De meeste toeristen verblijven tijdens hun reis naar New York voornamelijk in de wijk Manhattan. Maar de stad New York heeft nog veel meer wijken om te ontdekken. De wijk Brooklyn is de afgelopen Jaren bijvoorbeeld enorm in opkomst. Deze wijk is wat rauwer in tegenstelling tot Manhattan. Maar het is wel de wijk waar je het echte leven van New York kan beleven. Het is daarom zeker een wijk die je niet mag overslaan tijdens je bezoek aan de stad. Wij hebben de tien leukste dingen die je kan doen in Brooklyn voor je op een rijtje gezet. Met onze handige tips ga je zeker weten een leuke tijd in deze wijk beleven.

Vintage shoppen in Williamsburg

Ben je een groot fan van vintage spullen en kleding? Dan kan je een bezoek brengen aan de hippe wijk Williamsburg. Dit is de wijk voor liefhebbers van vintage. Je vindt er verschillende tweedehandswinkeltjes waar je unieke souvenirs kan shoppen. Voor liefhebbers van de vlooienmarkt kan het een aanrader zijn om in het weekend naar dit deel van de stad te komen. Er wordt namelijk elk weekend een Brooklyn Flea Market gehouden. Je kan hier tweedehands vintage items scoren. Maar het is wel goed zoeken als je echt een koopje zoekt. Helaas zijn de meeste items op de markt niet goedkoop.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle stedentrips naar New York

Verblijf in 2* Hotel in
3 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €529.00
1.png
Bekijken

Bezoek een foodmarket in Smorgasburg

De wijk Smorgasburg is perfect voor de foodies. In deze wijk worden regelmatig foodmarkets gehouden. De locatie verschilt per keer en kan je het beste even checken op de website van de wijk. De foodmarket bestaat uit foodtrucks en kraampjes waar specialiteiten verkocht worden. Van Mexicaanse taco’s tot limonade je kan er vrijwel van alles vinden. De prijzen voor eten en drinken variëren enorm. Soms heb je al een hapje voor drie dollar en andere keren ben je zes dollar kwijt. Voor foodies is het zeker weten de moeite waard om de foodmarket te bezoeken.

broadway new york

Wandel over de Brooklyn Bridge

Eigenlijk is je reis naar New York niet compleet als je niet even over de Brooklyn Bridge gelopen hebt. De brug verbindt de wijk Manhattan met Brooklyn en is één van de iconen in de stad. Mocht je wandelen toch echt iets te lang vinden, dan kan je ook nog een fiets huren en over de brug heen fietsen. Vanaf de Brooklyn Bridge heb je ook nog eens een prachtig uitzicht over de skyline van Manhattan. Vergeet dus zeker weten niet om wat foto’s te maken van de skyline.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle stedentrips naar New York

Bezoek de wijk DUMBO

Als je de Brooklyn Bridge afwandelt ligt hier direct onder de wijk DUMBO. Dit is één van de meest hippe wijken in de stad. De wijk bestaat voornamelijk uit oude industriële pakhuizen. Maar de pakhuizen zijn vandaag de dag omgebouwd tot hippe restaurants en winkels. Vanuit de wijk heb je ook regelmatig een mooi uitzichtpunten op de wijk Manhattan. Je vindt er ook bijzondere thema winkels en street art om de rauwe wijk compleet te maken. Eigenlijk moet je deze wijk gewoon gezien hebben als je in New York geweest bent.

Breng een bezoek aan de Time Out Market

In de wijk DUMBO vind je ook de Time Out Market. Volgens sommige toeristen is dit zelfs het hoogtepunt van de wijk Brooklyn. De markt bestaat uit een grote overdekte markthal waar je de beste chef-koks ter wereld aan het werk kan zien. In de markthal zijn twintig verschillende kleine restaurants te vinden. In het midden van de hal vindt je een grote zithoek waar je verschillende gerechten uit de markthal kan eten. Overigens is het ook leuk om even de bar bovenin te bezoeken. Je hebt vanaf hier een prachtig uitzicht over de Skyline van New York.

Ga een dag naar het strand

In New York kan het prachtig weer zijn en vaak wordt het vergeten dat de stad ook een strand heeft. Ten zuiden van de wijk Brooklyn vindt je Coney Island. Dit is een lang gerekt zandstrand waar je heerlijk van de zon kan genieten. Dit deel van de wijk Brooklyn staat ook bekend om het pretpark genaamd Luna Park. Mocht je tijd over hebben is het zeker weten leuk om Luna Park te bezoeken. Breng dan ook een bezoek aan de hotdogzaak Nathan’s. Dit is namelijk de plek waar de iconische Hot Dog uitgevonden is.

Times Square New York

Wandel over de Brooklyn Heights Promenade

Er is waarschijnlijk geen enkele plek waar je zo’n mooi uitzicht hebt op Manhattan als de Brooklyn Heights Promenade. De promenade is 557 meter lang en loopt direct langs de East River. Uiteraard komen toeristen hier graag om een foto te maken. De promenade is ook populair bij hardlopers, fietsers en rolschaatsers. Het is zeker weten een aanrader om hier even een stukje overheen te lopen en natuurlijk ook de iconische foto’s te maken. Dit hoort er natuurlijk een beetje bij als je er toch bent.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle stedentrips naar New York

Struin over Green-Wood Cemetery

Green-Wood Cemetery is één van de belangrijkste begraafplaatsen van New York. Je vindt hier de laatste rustplaatsen van belangrijke inwoners van de VS. De begraafplaats trekt naast nabestaanden honderdduizenden toeristen per jaar. Ze komen de historische grafmonumenten bezoeken. Overigens ligt de begraafplaats in het Green-Wood park. Dit is één van de grootste parken van New York. Het is mogelijk om in dit park het hoogste punt van Brooklyn te bezoeken. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de wijk en stad. Eventueel kan je dit combineren met een bezoek aan de begraafplaats.

Bezoek Prospect Park

Historisch gezien is Prospect Park misschien wel één van de belangrijkste bezienswaardigheden in Brooklyn. Het park is één van de twee grootste parken in de wijk Brooklyn en is 2,4 km2. Tijdens de Amerikaanse Revolutionaire Oorlog werden de grootste veldslagen uitgevoerd in Prospect Park. Het park wordt voornamelijk door de lokale bevolking gebruikt en niet door toeristen. Ze komen hier om te genieten van de zon of gezellig te gaan barbecueën. Het is fijn om hier even het lokale leven op te snuiven. Eventueel kan je in het park ook de botanische tuinen van Brooklyn bezoeken. In de lente gaat hier o.a. het Japanse kersenbloesemseizoen van start met 200 bloeiende kersenbomen.

uitzicht over central park New York

Kunstliefhebbers bezoeken het Brooklyn Museum

Brooklyn is waanzinnige populair bij kunstenaars en eigenlijk overal waar je kijkt zie je prachtige streetart. Maar in Brooklyn vind je ook historisch kunstmuseum. Het Brooklyn Museum is zelfs het op één na grootste museum van New York. In het museum vindt je oude kunstvoorwerpen die overal ter wereld vandaan komen. Er is o.a. een grote collectie met meesterwerken uit Egypte, China, Korea en het Midden-Oosten. Verder is er een verdieping gewijd aan de kunstenaars van de Verenigde Staten. De kunstvoorwerpen op deze verdieping zijn vrij recent. Het museum is vrij eenvoudig te bereiken met de metro. Ze hebben zelfs hun eigen privé metrostation.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle stedentrips naar New York

Wil je goedkoop naar New York? Lees onze blogpost!

Reacties zijn gesloten.