Over Vrijheidsbeeld

Denk je aan New York dan denk je aan het Vrijheidsbeeld. Het beeld is naast één van de meeste bekende bezienswaardigheden van de stad ook één van de bekendste symbolen voor de vrijheid. Het beeld staat in de haven van New York en verwelkomt burgers over de hele wereld.

Over Vrijheidsbeeld

Het Vrijheidsbeeld werd cadeau gedaan door de inwoners van Frankrijk voor de honderste verjaardag van de Amerikaanse revolutie. Uiteindelijk werd het in 1886 geopend voor het gehele publiek en sindsdien de eye-catcher van de stad. Het beeld is 46 meter en met het plateau erbij 93 meter hoog. Het beeld zelf is opgebouwd uit koperen platen die gevestigd zijn aan het geraamte en wegen samen 225 ton.

Vanaf het vaste land heb je een prachtig uitzicht op het vrijheidsbeeld, maar het is ook mogelijk om het van dichterbij te bekijken. Met de ferry kan je het Ellis Island bezoeken waar het beeld op is gevestigd. Het is mogelijk om met de boot langs het eiland te varen, maar ook om aan te leggen op het eiland. Om het Vrijheidsbeeld te bezoeken kan je ervoor kiezen om het voetstuk te bezoeken of helemaal tot de kroon te gaan. Deze laatste optie is wel beperkt beschikbaar en snel uitverkocht.

Wanneer je het voetstuk gaat bezoeken dan dien je 225 trappen te trotseren waarna je letterlijk het beeld kan aanraken. Hier heb je naast een prachtig uitzicht over het beeld, ook een prachtig uitzicht over Manhattan. Natuurlijk is een bezoek aan de kroon de kerst op de taart. Hiervoor moet je wel 354 treden betreden en kom je na een wandeling door de smalle trappen uit in de kroon. Goed om te weten is dat er ook naast je camera en medicatie geen overige spullen mee naar boven mogen. Deze dienen opgeslagen te worden in een kluis beneden.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle stedentrips naar New York

Tickets & prijzen

Wil je een bezoek brengen aan het vrijheidsbeeld dan zal je dit met de ferry moeten doen. Koop je een kaartje voor het plateau of de kroon dan krijg je automatisch de toegang tot de ferry. Voor entree tot het plateau betaal je €17 en wil je de kroon bezoeken dan betaal je ongeveer €20. De kosten voor de kroon vallen mee, maar door het beperkt aantal mensen welke hier toegelaten worden, is vroeg boeken noodzakelijk. Kinderen zijn gratis of een stuk voordeliger.

Openingstijden

Breng je een bezoek aan het vrijheidsbeeld dan ben je vooral afhankelijk van hoelaat tot hoelaat de ferry’s varen. Je hebt verschillende plekke waar je kan opstappen en per periode kunnen de tijden ook verschillen. Over het algemeen kan je aanhouden dat de eerst ferry om 08:30 uur vertrekt en de laatste rond 18:00 uur vertrekt. Let op dat dit gemiddelde tijden zijn. Voor de werkelijke tijden raden wij aan om de website te bezoeken.

Inhoudsopgave

Volgens onze gasten

Vrijheidsbeeld Ervaringen