Kerst in New York: 12 tips om te doen met de winter

Kerst in New York: 12 tips om te doen met de winter
Arno@2 Tips 18 november 2019 Gewijzigd op:

Er is bijna geen betere plek op aarde om kerst te vieren dan in New York. De straten van de stad zijn versierd met prachtige kerstverlichting en schitterende ornamenten. Overal hoor je knusse kerstdeuntjes over de speakers,  op iedere hoek van de straat vind je wel een versierde kerstboom en de kerstman die loopt vast en zeker ook nog ergens rond. New York met Kerstmis is magisch! Het staat niet voor niets op de bucketlists van veel reizigers. AIs je in december New York bezoekt, dan kom je helemaal in de kerstsfeer. Wij hebben 12 leuke en handige tips om zoveel mogelijk uit je kerst NY citytrip te halen.

New York CityPass

New York is geweldig, maar helaas geen budgetbestemming en met kerst betaal je vaak de hoofdprijs. Wil je tijdens je stedentrip verschillende bezienswaardigheden bezoeken, koop dan een New York Citypass. Met de New York Citypass kun je de belangrijkste highlights van New York bezichtigen, zoals het Empire State Building en het American Museum of Natural History. Door een New York CItypass te kopen bespaar je tijd en geld. De Pass is bovendien 9 dagen geldig, dus je kunt lekker je tijd nemen. 

Verblijf in 2* Hotel in
3 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €529.00
1.png
Bekijken

Neem de tijd

Van Thanksgiving tot Oud en Nieuw is het behoorlijk druk in New York en met al die mensen kan het soms wat langer duren. Vooral bij Rockefeller Center en op Times Square kan het behoorlijk druk zijn. Gun jezelf daarom wat meer tijd. 

Laagjes, Laagjes en nog meer laagjes

In december kan het behoorlijk koud worden in New York. Vooral de ijzige wind die door de straten van de stad raast kan behoorlijk heftig zijn. Neem daarom een goede dikke jas mee. Ook is het verstandig om lekker veel laagjes mee te nemen. Je zal namelijk veel buiten zijn, maar ook verschillende bezienswaardigheden bezoeken, gaan shoppen en zo nu en dan een restaurant of cafe binnen springen. Met verschillende laagjes kun je je makkelijker aanpassen bij temperatuur verschillen.

Bewonder de Rockefeller-kerstboom 2019

Als er één ding is wat je tijdens de kerst in New York niet mag overslaan is de Rockefeller kerstboom. Begin december gaat de kerstverlichting in de boom en kun je de kerstboom tot begin januari bewonderen. Hoewel het een must-see is tijdens de kerst, is het ook vreselijk druk.  Toch mag je de boom niet missen. Je Kerst New York stedentrip is namelijk niet compleet zonder de Rockefeller Kerstboom gezien te hebben. Iedere dag kun je de boom tot 23.30 uur bewonderen. Tip! Bezoek de boom rond 23.00 uur en je hebt de boom bij voor jezelf.

Reis met de metro

Reis met de metro en vermijd de taxi en probeer vooral niet te veel te plannen op 1 dag. Het verkeer in New York is altijd een groot drama, maar tijdens de kerstperiode is het onmogelijk om met de taxi door de stad te rijden. Met de metro heb je natuurlijk nooit last van files waardoor je snel op je bestemming bent.

Bezoek een NYC-kerstmarkt

In de stad vind je verschillende kerstmarkten waar je de leukste items kunt scoren. Van bijzondere kunstwerken tot de lekkerste snacks. De markten zijn erg gezellig en leuk om te bezoeken. De volgende markten zijn leuk om te bezoeken:

  • De Bryant Park Holiday Market
  • Union Square kerstmarkt (bij Broadway)
  • Grand Central-kerstmarkt
  • Columbus Circle Christmas Market
  • Brooklyn Flea Holiday Market 

Laat je schaats skills zien

Schaatsen tijdens kerst in New York mag ook zeker niet ontbreken tijdens je stedentrip. Dit kan op verschillende plekken, maar de leukste schaatservaring heb je bij Wollmark Rink in Central Park. Schaatsen is op de meeste plekken zelfs gratis als je je eigen schaatsen hebt. Huren kan vaak al voor 20 dollar. 

Reserveer van te voren een tafel

Reserveer altijd een plekje bij een restaurant rond deze periode, zodat je niet hoeft te wachten of de hele dag op zoek bent naar een leuke plek om te eten. Kun je nergens reserveren, ga dan eten op een wat eerder of later tijdstip als alle andere mensen. 

Begin je dag vroeg

Wil je in alle rust genieten van New York dan is het verstandig om de dag lekker vroeg te beginnen. Bovendien is New York het allermooist tijdens zonsopgang, dus dat is een mooi extra voordeel. Het is het perfect moment voor het schieten van de leukste instagramwaardige foto’s. 

Next Level Windowshopping

Elk jaar versieren alle warenhuizen hun ramen met de mooiste en indrukwekkende kerstversiering. Het klinkt misschien een beetje gek, maar het bewonderen van de etalages is echt helemaal hot in New York. Bezoekers staan letterlijk in de rij om de mooiste exemplaren te kunnen bewonderen. Begin bij 58th Street met Bergdorf Goodman en ga door naar Henri Bendel, Saks Fifth Avenue, Lord & Taylor en Macy’s.

Kerstshows

Tijdens de kerst kun je genieten van de meest indrukwekkende kerstshow. Vooral op Broadway kun je talloze tickets krijgen voor de leukste kerstshows. Ook zijn er veel show die je met de kinderen kunt bezoeken. 

Dyker Heights-Christmas Light tour

De Dyker Heights Christmas Lights tour is één van de meest populaire tours tijdens de kerst. Ieder jaar verandert deze wijk in Brooklyn tot een groot spectaculaire kerstshow. Alle huizen in de straat zijn versierd met de meest indrukwekkende kerstverlichting. 

Tags:

Reacties zijn gesloten.