Goedkoop naar New York? Met deze tips lukt het!

Goedkoop naar New York? Met deze tips lukt het!
Arno@2 Stedentrip 3 juni 2019 Gewijzigd op:

Zo ga je goedkoop naar New York

Een stedentrip naar New York staat bij iedereen op verlanglijstje. De stad welke nooit slaapt brengt alleen wel een prijskaartje met zich, maar gelukkig hebben wij de beste tips om zo goedkoop mogelijk naar New York City te gaan.

Score zo goedkoop mogelijk je vliegticket

Een groot deel van de kosten zal bestaan uit je vliegticket. Een gemiddelde vliegticket New York is de afgelopen jaren een stuk goedkoper geworden, maar toch ben je al gauw €600 kwijt voor een retourvlucht. Met natuurlijk echte prijsuitschieters richting het hoogseizoen en de kerst waar de prijs gemakkelijk kan oplopen tot het dubbele van de prijs. Toch is het mogelijk om goedkoop van New York te vliegen als je maar de juiste keuzes maakt en je flexibel opstelt. Het is vooral een kwestie van goedkope vliegtickets New York opzoeken en prijzen, voorwaarden en kosten bagage vervoer vergelijken.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle stedentrips naar New York

Stel je flexibel op als je een goedkope citytrip New York wilt boeken

Zit je niet vast aan vaste vakantieperiodes dan zit je goed! Het blijkt namelijk dat wanneer je flexibel bent in de datum en dag van vertrek je al gauw tientallen en soms wel honderden euro’s kan besparen. Zo is op zaterdag vliegen bijvoorbeeld een stuk duurder als op dinsdag. De goedkoopste maanden om naar New York te vliegen zijn in ieder geval: Oktober, November en Februari!

Wanneer en waar het beste om je vliegticket te boeken?

Over het algemeen geldt dat het aantal vluchten en vrije stoelen de prijs bepalen van de ticket. Des de meer vrije stoelen, des de groter de kans is op een goedkopere ticket. Ver van te voren boeken is dan ook zeker een aanraden, maar dan dien je dit wel op het juiste moment te doen. Vaak zijn de prijzen het voordeligste 6 a 7 maanden voor vertrek.

Ook doe je er goed aan om je vliegticket direct bij de vluchtmaatschappij te boeken. Deze zijn namelijk vaak een stukje voordeliger als je bij een tussenbedrijf gaat boeken.

Binnen in het vliegtuig

Hou de actie’s in de gaten

De KLM-werelddeal weken staan bij veel reizigers bekend. Tweemaal per jaar is het dan mogelijk om twee weken lang voor een lage prijs naar een bestemming te vliegen. New York staat vrijwel altijd in deze lijst en voor degene die willen weten wanneer de werelddeal weken weer zijn? Vaak in de maanden januari en september, maar over de precieze datum laat KLM nooit iets los.

Overigens hebben veel andere vliegmaatschappijen ook vaak leuke actie’s! Hou deze zeker in de gaten, want de korting kan behoorlijk oplopen.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle stedentrips naar New York

Verblijf in 2* Hotel in
3 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €529.00
1.png
Bekijken

Goedkoop overnachten in New York

New York is zeker niet goedkoop! Een overnachting in een hotel New York op een A of B locatie kost al snel een 150,00 euro. Over het algemeen kan je aanhouden, hoe dichter op het stadscentrum des de hoger de prijs van het hotel. Toch kan je wel op de prijzen van hotels New York besparen. Gewoon door de aanbiedingen goed met elkaar te vergelijken. Vergelijk hier goedkope hotels New York

Let op de bestemming van je verblijf

Natuurlijk is het super leuk om te verblijven bij Central Park, maar dan moet je niet schrikken van de prijs. Zo is het bijvoorbeeld slimmer om in Brooklyn te overnachten als in Manhatten. Jersey City is bijvoorbeeld ook een deel waar je nog voor een stuk minder geld goed kan overnachten. Je hoeft je in ieder geval geen zorgen te maken over het reizen binnen New York. Overal in de stad kan je je verplaatsen met de metro wat super makkelijk en goedkoop is.

Wil je toch goedkoop een hotel boeken middenin het stadhart dan kan je eens kijken naar Pod 39. Dit hotel biedt zeer compacte kamers, maar zijn echt van alle luxe voorzien en je kijkt bovendien uit op Time Squares!

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle stedentrips naar New York

Goedkoop vervoer in New York

New York kent vele mogelijkheden om je te verplaatsen door de stad. Natuurlijk heb je de bekende gele taxi’s en Hop-on Hop-off, maar de Metro is ook een erg prettige manier om jezelf te verplaatsen binnen de stad.

Taxi in New York

Natuurlijk kunnen wij het voorstellen dat je een keer in de gele taxi wilt zitten. Is het goedkoop? Nee niet echt, maar het is ook weer niet super duur. En in sommige gevallen is het wel super makkelijk en lekker snel. Zeker als je laat in de avond ergens heen moet is dit een prima vervoersmiddel. Het starttarief ligt rond de $2,50 (in spitsuren en in de avond is dit duurder) en voor elke 1/5 mijl (320 meter) of 50 seconden stilstaan komt hier $0,50 bij

broadway new york

Hop-on Hop-off bus in New York

Wil je goedkoop reizen dan raden wij je af om de Hop-on Hop-off bus te nemen! Het is vrij prijzig, maar wel super makkelijk! Wil je alle bezienswaardigheden zien dan is dit een goed vervoersmiddel, maar zoals eerder aangegeven wel erg prijzig in vergelijking met bijvoorbeeld de Metro.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle stedentrips naar New York

Unlimited Metrokaart goedkoopste manier van vervoer

Zoals de naam je al doet vermoeden kan je met de Unlimited Metrokaart onbeperkt rondreizen met de metro binnen New York. Super makkelijk en ook nog eens goedkoop! Voor $31 heb je 7 dagen toegang tot de metro van New York! Los een kaartje kopen is natuurlijk ook mogelijk en dit kost je $2,75 voor een enkele rit.

Bespaar op bezienswaardigheden in New York

Gelukkig is er genoeg te zien in New York waar je helemaal niet voor hoeft te betalen. Zo kan je gratis over de Brooklyn Bridge, heerlijk genieten van het Central Park en een bezoek brengen aan het indrukwekkende 9/11 Memorial. Maar er zijn altijd een paar dingen welke je wel graag wilt doen en toch geld kosten. Met de New York Pass en New York CityPass  kan je in ieder geval met een flinke korting alles bezoeken.

uitzicht over central park New York

New York Pass of New York CityPass?

Met beide passen kan je alle bekende bezienswaardigheden in New York bezoeken. Geniet bijvoorbeeld van het uitzicht van Top of the Rock of het vrijheidsbeeld. Maar ook bekende musea als het 9/11 Museum en Metropolitan Museum of Art zitten in de prijs inbegrepen. Een ander groot voordeel is dat je bij veel bezienswaardigheden niet in de rij hoeft te staan waardoor je een hoop wachtrijen kan ontlopen.

Wij raden altijd aan om een lijst te maken met dingen welke je wilt doen en dan te kijken welk pas hier het beste bij aansluit. Hieronder in ieder geval een overzicht wat je met beide passen een beetje kan

  New York Pass New York CityPass
Dagen geldig 1, 2, 3, 4 ,5, 7, 10 9
Prijs $134, $184, $204, $224, $254, $289, $339 $140
Bezienswaardigheden 100+ 6
Hop On Hop Off bus Gratis Niet inbegrepen

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle stedentrips naar New York

Samenvatting bespaartips New York

  • Stel je flexibel op bij het boeken van je vliegticket. Daarbij zijn vaak de vliegtickets het goedkoopst 6 a 7 maanden voor vertrek of via een (lastminute)deal.
  • Je kan een hoop geld besparen op je verblijf als je niet perse in het stadshart (Manhattan) hoeft te verblijven. Met de metro kan je je gemakkelijk door New York verplaatsen dus iets verderop overnachten is geen enkel probleem
  • Overnachten in een appartement is qua avondeten het goedkoopste. Je kan namelijk gewoon koken in je appartement wat ook wel lekker is als je langere tijd in de stad blijft
  • Koop een Unlimited Metrokaart om je door de stad te verplaatsen. Super makkelijk en verreweg de goedkoopste manier om te reizen. Ben je langer dan 7 dagen in New York koop dan lossen tickets voor €2,75 voor de andere dagen
  • Van plan om veel musea of bezienswaardigheden te bezoeken, verdiep je dan in de kortingskaarten van de stad. Vaak ben je dan een stuk voordeliger uit of kan je vele dingen extra doen.
  • Naar een musical in New York? Bezoek één van de TKTS Discount Booth waar je met 50% naar een voorstelling kan gaan.
  • Sommige musea hebben dagdelen dat je gratis naar binnen kan.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle stedentrips naar New York

Reacties zijn gesloten.