De 5 leukste tours van New York

De 5 leukste tours van New York
Arno@2 Tips 26 oktober 2020 Gewijzigd op:

Een New York tour is natuurlijk de leukste manier om de stad te ontdekken. Veelal ontdek je naast de bekendste bezienswaardigheden ook unieke plekjes die alleen de locals normaal gesproken bezoeken. Een tour is dus een absolute aanrader als je echt meer wilt ontdekken van de stad en benieuwd bent naar alle mooie verhalen die verscholen zijn. Je kunt bij een aantal reisorganisaties een citytrip New York met gids boeken. 

New York is de grootste stad van de Verenigde Staten en telt meer dan 8,4 miljoen inwoners. New York City staat ook wel bekend als de stad dat nooit slaapt. Er is altijd wel iets te zien of te beleven in de wereldstad. Je kan een bezoekje brengen aan het iconische Vrijheidsbeeld of een wandeling maken door Central Park. Maar New York ontdekken is pas echt leuk als je buiten de gebaande paden gaat.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle stedentrips naar New York

Een tour door New York is daar een uitstekende idee voor. Er worden diverse geweldige tours georganiseerd en wij hebben enkele stadstours op een rijtje gezet:

Donut Tour in New York

New York is de ideale plek voor liefhebbers van zoetigheden. De Amerikaanse stad kent namelijk een zogeheten Donut Tour. Zoals wij allemaal wel weten zijn Amerikanen gek op donuts. Gedurende de tour zal je langs een viertal klassieke donutwinkels gaan in het hartje van Manhattan. De donuts zoals wij die kennen in Nederland komen niet in de buurt van deze lekkernijen. Je krijgt de echte donuts voorgeschoteld en tijdens de Donut Tour krijg je ook veel van de wereldstad te zien. Het is een aanrader voor zowel volwassenen als kinderen!

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle stedentrips naar New York

Speciale tour met een gids

De Donut Tour in New York doe je samen met een gids. Je zal worden opgepikt bij het bekende Hotel Chelsea. Het hotel is gevestigd naast de eerste stop van de dag, de populaire donutzaak ‘Doughnut Plant’. De winkel is een plaatje op zichzelf, want zelfs het interieur heeft met donuts te maken.

Daarna zal je samen met de gids een wandeling gaan maken naar de eerstvolgende klassieke donutshop. Gedurende de wandeling zal de gids van alles vertellen over de omgeving en de historie van New York. Je loopt bijvoorbeeld over het gezellige Fifth Avenue en langs de imposante Flatiron Building.

De laatste donutwinkel waar jij mag gaan proeven is ‘The Doughnut Project’ Deze donutzaak is gespecialiseerd in mierzoete vullingen, wat dacht je bijvoorbeeld van de everything donut en de donut met karamel en zeezout. Je zal beslist geen trek meer hebben na afloop van de tour.

broadway new york

De Donut Tour in New York duurt ongeveer twee uur. Je kan op vrijdag, zaterdag en zondag deelnemen aan de tour. De vertrektijden zijn 09:00 uur en 12:00 uur. De tour start in de wijk Chelsea. Je kan online een ticket kopen voor de Donut Tour, waarna je een voucher ontvangt. De voucher kan je uitgeprint meenemen of tonen op de mobiel. Je krijgt tijdens de tour diverse soorten donuts per bezoek.

Het is behoorlijk veel eten, dus neem geen stevig ontbijt voorafgaand aan de tour. De deelnemers die alles op krijgen ontvangen een beloning van de gids. Daarnaast is het ook een leerzame tour en kom je veel te weten over de architectuur en de historie van de Amerikaanse stad.

Leuk om te lezen: Doen in de leuke wijk Brooklyn

Gossip Girl Tour in New York

Een van de bekendste en succesvolste televisieseries was Gossip Girl. De dramaserie uit de Verenigde Staten werd in 2007 voor de eerste keer uitgekozen en verscheen een jaar later ook in Nederland op de televisie. Gossip Girl werd erg populair onder de tieners. Dat kwam grotendeels onder het onderwerp, aangezien de serie over jongvolwassenen ging die opgroeiden in de hogere klasse van New York.

In Manhattan kan je nu weer terug gaan in de tijd en deelnemen aan de populaire Gossip Girl Tour. De fans krijgen alle bekende locaties uit de televisieserie te zien, waaronder de thuishaven van de beroemde familie Van der Woodsen. Gossip Girl werd op verschillende locaties in New York opgenomen.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle stedentrips naar New York

Stap in de tourbus

De tour zal starten in de tourbus. Met wat geluk zal je de 10 hoogtepunten van New York City kunnen beleven.

Een gids zal je van alles vertellen over de omgeving en natuurlijk ook de belangrijke Gossip Girl filmlocaties. Allereerst ga je naar het rijkere Upper East Side. Je zal langs de befaamde winkel van Vera Wang rijden, een kijkje nemen in de st. James Church en het museum of the City of New York. Het museum was gedurende de opnames de Constance Billard School for Girls. Je zal het schoolplein dan ook direct herkennen uit de hitserie. Daarna zal je nog langs het Metropolitan Museum of Art rijden en kan je het appartement van Blair in het echt bewonderen.

Dylan’s Candy Bar

De echte fans van Gossip Girl springen een gat in de lucht. Je zal namelijk ook Dylan’s Candy Bar bezoeken. Deze gigantische snoepwinkel werd als opnamelocatie gebruikt voor diverse scenes. Dan en Vanessa liepen dan ook rond in de winkel. Het is ook gelijk een korte stop, dus je kan nog wat lekkers scoren. Overigens is de snoepgoedwinkel eigendom van Dylan Lauren. Jawel, de dochter van de bekende kledingdesigner.

De tour gaat vervolgens verder met een bezoek aan de Pullitzer Fountain en het Empire Hotel. Je mag de lobby van het laatstgenoemde hotel binnenwandelen, want juist daar zijn veel scenes opgenomen met de populaire Chuck Bass. Last but not least mag je nog een kijkje gaan nemen bij het Empire State Building.

Overige informatie

De Gossip Girl Tour duurt ongeveer drie uur en start dagelijks om 10:00 uur. De tour begint op alle dagen bij het Palace Hotel. Je kan al voorafgaand aan de tour online een ticket kopen en de voucher vervolgens tonen op de smartphone. De prijs voor een ticket begint bij 49 euro per persoon.

Times Square in de avond

Avondtour in New York

New York that never sleeps! Natuurlijk mag een avondtour daar niet bij ontbreken. Het mooie aan deze tour is dat je plaats kan nemen in dubbeldekker om vanaf daar te genieten van al het moois wat New York te bieden heeft. Je rijdt met de bus van Manhattan naar Brooklyn waar je onderweg op drie verschillende uitkijkpunten kunt uitstappen. De absolute hoogtepunten zijn het uitzicht op de verlichting van Downtown Manhattan en natuurlijk de bekendste brug Brooklyn Bridge.

Onderweg legt een gids natuurlijk van alles uit over de stad en wat er allemaal te zien is. Wanneer je op de promenade bent dan staat je er nog een prachtige wandeling te wachten waar je onderweg kan geniet van de duizenden lichtjes. Natuur legt de gids ook hier uit wat je precies allemaal kan zien. Na de wandeling kan je tevens genieten van een heerlijk klassieke pizzapunt. Al met al een unieke tour die niet mag ontbreken tijdens je verblijf in New York.

De tour van New York by Night duurt ongeveer 3 uur en zal altijd plaatsvinden wanneer het donker is. In de winter zal de tour dus wat vroeger kunnen zijn als de zomermaanden.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle stedentrips naar New York

Street Food Tour in New York

New Yorkers zijn dol op eten en daar kan jij achter komen tijdens de populaire ‘Street Food Tour’. De tour brengt je door een groot deel van New York en tegelijkertijd kan je op verschillende locaties iets lekkers eten. Je moet denken aan wafels, taco’s en hotdogs.

Het fijne is dat alle gerechten binnen enkele minuten voor je klaarstaan en je weer de weg kan vervolgen. In New York kan je onwijs veel eetkraampjes vinden, het hoort een beetje bij de levensstijl van de echte New Yorkers. De kwaliteit is de laatste jaren flink toegenomen. Of je nu in een rijke of een arme buurt van New York bent, er zijn altijd eetkraampjes te vinden. Alle soorten keukens komen voorbij, waaronder zelfs Koreaanse specialiteiten.

De Street Food Tour in New York doe je met een ervaren gids. Je krijgt onderweg veel te horen over de historie van de stad, waar de eetkraampjes vandaan komen en nog veel meer. Je zal enkele kraampjes gaan bezoeken in het Financial District, maar ook in het gezellige Midtown Manhattan.

Handig om te lezen: Zo ga je goedkoop naar New York

Wij raden je trouwens aan om geen enorm ontbijt te nuttigen, want dan zou de Street Food Tour nog wel eens een zware opdracht kunnen gaan worden. Je mag namelijk zes verschillende gerechten gaan uitproberen en de porties zijn erg groot. Dat is natuurlijk geen verrassing, want je bent in de Verenigde Staten.

De gids zal je ophalen op een locatie naar keuze, maar dat moet wel in het Financial District of in het centrum van Manhattan zijn. Gedurende de tour zal de gids je uitleggen waarom de eetkraampjes zo goed aanslaan bij de New Yorkers en of het eten wel veilig en betrouwbaar is. Je zal er gedurende de tour ook achter komen dat de verkopers bij de kraampjes geen vrienden van elkaar zijn en dat er een soort rivaliteit heerst. Je zal erachter komen dat niet alles is wat het lijkt in New York.

uitzicht over central park New York

Central Park Fiets tour New york

Een tour in New York die je absoluu niet mag missen is de Fiets tour door Central Park. Central Park is natuurlijk een absolute must als je New York gaat bezoeken en wat is nou leuker om dit gigantische park te ontdekken per fiets. Je fietst tijdens de tour dwars door het park en krijgt alle bezienswaardigheden zoals de fontein uit de intro van Friends, The Lake, Caroussel en Bethesda Terrace. Natuurlijk geheel in het teken van de verschillende verhalen die zich hier hebben afgespeeld tot de beroemde zanger John Lennon tot de hilarische serie Friends.

Natuurlijk ga je ook naar het bekende Strawberry Fields. Dit is een 10.000m2 groot deel van het park wat is opgedragen aan een Engelse muzikant John Lennon. En natuurlijk is de naam dan weer te herleiden naar het een liedjes die hij zong met zijn band The Beatles “Strawberry Fields Forever”. Het deel van het park werd in 1985 geopend door zijn vrouw Yoko Ono. Wie goed oplet ziet in het midden van het gebied een Moazïek met het woord “Imagine” dit verwijst natuurlijk naar één van zijn bekendste nummers.

De Nederlandse gids zal je meenemen in een prachtige route van 15km en je alles vertellen wat je moet weten over het park. Hoe het ontstaan is, water zich heeft afgespeeld en waarom deze plek tot de dag van vandaag nog zo belangrijk is. Onderweg krijg je niet alleen mooie verhalen te horen, maar zijn er ook momenten voor een fotomoment of om even te genieten van de plek. De gehele tour zal zo 2,5 uur duren en kost rond de $55.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle stedentrips naar New York

Heb jij nog tips voor een leuke tour door New York? Laat het ons hieronder in de reacties weten.

Verblijf in 2* Hotel in
3 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €529.00
1.png
Bekijken

Tags:

Reacties zijn gesloten.