Roadtrip Algarve: De mooiste plekken van de Algarve

Roadtrip Algarve: De mooiste plekken van de Algarve
Arno@2 Rondreis 9 december 2019 Gewijzigd op:

De Algarve lenen zich perfect voor een prachtige roadtrip. De regio van Portugal heeft namelijk veel meer te bieden dan alleen bijvoorbeeld Albufeira. De kustlijn zit hier namelijk vol met verborgen parels. Stranden, dorpjes en natuurgebieden welke perfect lenen voor een roadtrip. Hier onze route!

De total roadtrip is 250km en is slechts 4 uur en 47 minuten rijden. Ook voor gezinnen dus een heerlijke roadtrip waar je zijn langst een uur in de auto zit. Je bezoekt in deze periode 9 plekken van de mooiste stranden tot eeuwenoude dorpjes. Maar ook zijn er genoeg activiteiten! Ga bijvoorbeeld surfen in Sagres of beklim de hoogste berg van deze regio bij Monchique. Hieronder de roadtrip, maar maak er vooral iets van wat bij jullie past! Klik hier voor de map te laten in Google Maps

De roadtrip door de Algarve

Surfen in Sagres

Eigenlijk kan je over de hele kustlijn surfen, maar het plaatsje Sagres is toch wel het meeste geliefde plaatsje. Het dorpje ligt vrijwel helemaal in het zuidwesten van Portugal en staat geheel in het teken van surfen. Het mooiste is dat zowel beginnende als ervaren surfers hier prima terecht kunnen. Zeker mag een bezoek aan viewpoint Cape Saint Vincent niet ontbreken. Dit is het meest zuidwestelijke puntje van het Europese vaste land en heb je een prachtig uitzicht over de zee. Oneindig veel zee wat zeker met zonsondergang prachtig is.

Verblijf in 3* Appartment in
8 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €74.00
1.png
Bekijken

Het charmante dorpje Lagos

Lagos is één van de oudste steden van de Algarve en zou al gesticht zijn 2000 voor Christus. De stad staat bekend om de schattige pleintje, mooie kerken en dromerige straatjes. Maar de stad kent ook onzettend veel geschiedennis. Zo was dit de eerste stad met een overdekte slavenmarkt en de hoofdstad voor ontdekkingsreizigers. Helaas is hier weinig van terug te zien door de aardbeving welke in 1755 plaats vond. Vrijwel de gehele stad werd hierdoor verwoest waardoor de stad eigenlijk een eeuw stilstond. Inmiddels is het een bruisende stad waar het fort Lagos is Forte do Pau da Bandeira een absolute trekpleister is. Je kan het fort betreden over de ophaalbrug. Een andere bezienswaardigheid is de kerk Igreja de Santo António. Een prachtige witte kathedraal welke aan de buitenkant al prachtig is, maar aan de binnenkant nog mooier!

Overigens mag je het uitzichtpunt vlakbij Lagos absoluut niet overslaan! Op enkele minuten rijden vind je namelijk Ponta da Piedade. Dit is een groep rotsformaties langs de kustlijn van Lagos. De goudgele rotsen rijsen uit het zeewater en kunnen 20 meter hoog zijn. Het is zelfs mogelijk om door de rotsen te varen en enkele grotten te bezoeken met een bootvaart.

Fóia: Wandel on top of the Algarve

Fóia is een gebergte vlak bij de plaats Monchique. De Fóia is 902 meter hoog en het hoogste punt van de Algarve waardoor je een prachtig uitzicht hebt over de streek. Aan de voet van de berg ligt nog een oud klooster welke zeker een bezoekje waard is. Er zijn verschillende wandelroutes waarvan de afstanden rond de zeven kilometer liggen. Bij terugkomst in Monchique kan je heerlijk ontspannen bij één van de populaire zwavelbronnen. In de Romeinse tijd was deze stad namelijk een huis kuuroord. De warme zwavelbronnen zouden een geneeskrachtige werking op het lichaam hebben. Met watertemperaturen van 30 graden is het in ieder geval heerlijk ontspannen.

Het prachtige stranden van Portimão

Natuurlijk mag een prachtig strand niet ontbreken bij je roadtrip. Zeker als je de wandeling heb gemaakt op de Foia dan is dit een heerlijk vervolg. Boek een leuk hotel in de de badplaats en geniet een dag van één van de mooiste stranden van De Algarve. Het strand Praia da Rocha is de belangrijkste trekpleister van deze streek, maar wij raden je aan om een bezoek te brengen aan Praia do Vau. Het strand ligt beschut tussen de kliffen en heeft een koperachtige tint. Het is een stuk minder druk dan Praia da Rocha en uitermate geschikt voor gezinnen.

Het kasteel van Silves

Silves is de voormalige hoofdstad van de Algarve en heeft een enorm belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van de regio. Wanneer je de stad ziet liggen dan zal je direct het kastel van Silves opvallen. Het moorse kasteel wordt ook wel Castelo dos Mouros genoemd en zie je boven de stad uitsteken. Bovenop de berg zijn de muren en toren van het kastel nog steeds in prachtige staat. Wanneer je een wandeling maakt over de muren zie je de restanten van het kasteel liggen.

Praia da Marinha, mooiste strand van de Algarve

Er zijn veel mooiste stranden met rotsformaties in de Algarve, maar Praia da Marinha is al jaren één van de mooiste stranden van Europa. Het strand wordt omgeven door steile rotsen en kliffen waardoor je via een trap het strand moet betreden. Beneden aangekomen zijn de kliffen een prima beschutting tegen de wind waardoor het hier heerlijk vertoeven is. Heb je even genoeg van het strand dan raden wij je aan om een woning te maken over de kliffen van Praia da Marinha. Je hebt hier een prachtig uitzicht over de kliffen en rotsen die uit het water reizen.

Natuurgebied Ria Formosa

Dde Algarve staan vooral bekend om de prachtig kliffen, maar natuurgebied Ria Formosa is totaal anders. Dit zoutwater moeras is bestaat namelijk uit prachtige eilandjes, zandbanken en witte stranden. Je kan er verschillende excursies doen waar je met een boot door het landschap heen zal varen. Het gebied is 20.00 hectare en telt meer dan 1500 verschillende flora en fauna. Genoeg te ontdekken dus!

De middeleeuwste stad, Faro

Faro is al een stad waar wij eerder over schreven. Het is absoluut een unieke stad om te bezoeken waar een bezoek aan het oude centrum absoluut niet mag ontbreken. Dit deel wordt ook wel Cidade Velha genoemd door de Portugese. Zowel de straten als huizen zijn hier prachtig wit afgewerkt en zien er prachtig uit. Een ander unieke bezienswaardigheid is Capela dos Ossos. Deze kapel is opgebouwd uit botten en schedels van overleden monniken. Meer dan duizend overleden monniken zijn hier gebruikt om de kapel op te bouwen. Zij geloofde er heilig in door hen lichaam te gebruiken voor de kapel, ze eeuwig verbonden bleven met hen god. Een uniek bezoek als je het ons vraagt.

De kerken van Tavira

De stad met de meeste kerken per inwoner van de Algarve! Niet zo gek dat met 37 kerken deze stad bekend staat om de kerken. Igreja Misericórdia. is één van die kerken. Deze staat bekend om het prachtige tegelwerk van de kerk. Overigens zijn veel andere kerken ook prachtig door het witte pleisterwerk. Gelukkig heeft de stad naast de keren nog meer te beiden. Zo loopt er dwars door de stad, de rivier Gilão. Met verschillende bruggen woorden de twee helften van de stad met elkaar verbonden wat echt een plaatje is om te zien.

Heb jij nog tips voor onze lezers voor een roadtrip in de Algarve? Laat het ons dan weten!

Reacties zijn gesloten.