vakantie Algarve

Vakantie Algarve Reisgids vol tips, reviews & advies

Algarve vakantie

De westkust van Portugal heeft één van de mooiste kuststroken van Zuid-Europa. Deze kuststrook wordt de Algarve genoemd deze regio bestaat uit 170 km lange strook. Het fijne is, je kunt met wat geluk een particuliere huisje Algarve huren . Soms zelfs van een Nederlandse eigenaar.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle vakanties bij TUI

Kenmerkend aan de Algarve zijn de prachtige rotsformaties en ruige kust met lagunes. Naast de natuurgebieden zijn er prachtige dorpjes te vinden waar de tijd nog stil lijkt te staan. De regio is al jaren populair onder toeristen. De Algarve regio trekt jaarlijks de meeste toeristen naar Portugal. Jaarlijks bezoeken 7 miljoen toeristen de regio waar slechts 440.000 inwoners wonen.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle vakanties bij TUI

Ontdek de bruisende hoofdstad Faro

Roadtrip Algarve maken?   Tijdens een verblijf in de Algarve kan je de bruisende hoofdstad Faro bezoeken. De nauwe straatjes van de hoofdstad stammen nog uit de Middeleeuwen. De stad heeft zelfs nog een aantal stadsmuren staan. Het is prachtig om door de hoofdstad van de regio te slenteren. Midden in het centrum vindt je de jachthaven en een overdekte markthal. In de zomermaanden is er meerdere dagen per maand een hippiemarkt voor toeristen.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle vakanties bij TUI

Levendige havensteden voor jong en oud

De slaperige havendorpjes zijn door het toerisme uitgegroeid tot populaire vakantiebestemmingen. De steden staan bekend om hun uitgaansleven, discotheken, maar ook diverse toeristische activiteiten. Maak bijvoorbeeld een boottocht met een glasbodemboot of ga heerlijk eten aan de boulevard. Tijdens een vakantie Algarve kan je uit verschillende havensteden kiezen voor je verblijf. De gezelligste havensteden zijn Albufeira en Portimão.

rotsen in Algavre

Ontdek de mooiste stranden ter wereld

Bij een vakantie Algarve denk je natuurlijk aan zon, zee en strand. Uiteraard hoort hier een prachtig stand bij. De stranden van de Algarve zijn zelfs uitgeroepen tot de mooiste ter wereld. Het groenste strand is Praia Verde. Dit strand ligt aan een breed pijnbomenbos. Dit geeft natuurlijk al een unieke uitstraling. Een alternatief is Praia da Marinha. Dit strand staat bekend om de rotsformaties en kraakheldere zee. Het strand is meerdere malen uitgeroepen tot het mooiste strand ter wereld. Het grootste strand van de Algarve is Praia da Rocha en mag je zeker weten ook niet missen. Dit is een prachtig wit zandstrand.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle vakanties bij TUI

Geniet van de prachtige natuurgebieden

Een vakantie Algarve kan nog veel meer bieden dan alleen zon, zee en strand. De regio staat bekend om de prachtige natuur en ruige kust. Achter de kustlijn ligt de Serra de Monchique. Dit is een bergketen waarbij de hoogste berg Foia 902 meter hoog is. In dit gebergte vindt je thermale baden ne natuurlijke bronnen waar je kan zwemmen nabij Caldas de Monchique. Een ander prachtig natuurgebied is Ria Formosa. In dit natuurgebied vindt je prachtige lagunes en eilandjes. Wil je dolfijnen spotten? Vanaf verschillende badplaatsen vertrekken er boten richting de dolfijnen.

mooiste steden van Portugal

Geniet van het heerlijke eten

Als er één ding goed geregeld is in Portugal, dan is het natuurlijk wel het eten. In de regio Algarve kan je genieten van diverse lekkere gerechten. Als hoofdgerecht staat er meestal vis of kip op het programma. In de Algarve zien we vooral vaak sardientjes op het menu staan. Sardinhas assadas is een specialiteit waarbij sardientjes op houtskool bereid zijn. Een andere lokale specialiteit is Sopa alentejana. Dit is broodsoep op basis van koriander, brood, ei, knoflook en olijfolie.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle vakanties bij TUI

Ervaringen en reviews vakantie Algarve

Onze bezoekers hebben verschillende Algarve reviews achtergelaten over deze regio. Een vakantie Algarve wordt regelmatig aangeraden als de ultieme zonbestemming in Portugal. De authentieke kustplaatsjes en prachtige kustlijn zorgt voor de ultieme vakantiebestemming. Je leest alle Algarve ervaringen op onze website om een idee te krijgen van je zomervakantiebestemming.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle vakanties bij TUI

Handig om te lezen!

Algarve ervaringen & tips