Reisgids camper door Amerika: De beste tips & rondreizen

Reisgids camper door Amerika: De beste tips & rondreizen
Arno@2 Rondreis 21 mei 2020 Gewijzigd op:

Met de camper door Amerika is niet zomaar een reis. Niet alleen rijd je in een ander land. Er zijn ook een hele hoop zaken die anders zijn dan in Europa. Waar moet je aan denken en wat is handig om te doen? In dit blog zorgen wij ervoor dat je klaar bent voor je trip! Vandaag gaan we het hebben over de beste tips voor de rondreis door Amerika!

Populairste routes door Amerika met de camper

Voor je ook maar iets vastlegt of gaat doen is het leuk om te weten waar je eigenlijk wilt rondreizen in Amerika. Om je een beetje te inspireren heb ik hier de drie populairste gebieden

Rondreis per camper door Florida

Florida is een prachtige regio om doorheen te reizen. Een ongelofelijk mooi landschap, bijzondere steden en natuurlijk het ongekende aanbod van attractieparken in Florida. Enkele bestemmingen welke je absoluut moet bezoeken op deze route zijn

 • The Keys: Zijn 1700 kleine eilandjes
 • Everglades Nationaal Park: Nationaal park in het zuiden van Florida.
 • Miami: Een bruisend centrum en prachtige stranden kan je hier vinden
 • Orlando: Dit is de plek waar je de meeste attractieparken zal vinden
 • St. Augustine: In 1565 gesticht door de Spanjaarden en super leuk om te bezoeken.

 Route 66

Deze mag niet ontbreken aan de lijst. Bekend bij iedereen! De route loopt van Chicago helemaal naaar Santa Monica aan de westkust van het land. De 4.000 kilometer lange route passeert 8 staten en vele leuke plekken om te ontdekken.

 • Chicago: De stad van de blues en jazz en heeft een indrukwekkende skyline
 • Las Vegas: Ligt niet aan route 66 maar pas prima op de route en mag natuurlijk niet ontbreken!
 • Oatman: is een stad welke floreerde in de goudtijd en is nu vooral bekend om het Wilde Westen te ontdekken
 • Grand Canyon: De mooiste berg en rotswanden van de wereld
 • Los Angeles: een loopje over de walk of fame mag je hier niet overslaan, maar wist je dat je hier ook de mooiste stranden vind?

Eastcoast

Natuur lijk mag de oostkust van Amerika niet ontbreken. Het leuke aan dit deel is dat je ook richting Canada kan afreizen. Zo is een route van Fort Kent richting Miami een ontzettend leuke route. Je passeert hier ongelofelijk veel belangrijke bezienswaardigheden zoals:

 • New York: Het eigenlijk geen uitleg nodig. Een stad die iedereen eens moet bezoeken!
 • Washington DC: De stad van het witte huis, maar ook van de vele musea. Super leuk om te bezoeken .Lees onze blogpost over wat je allemaal kan doen in Washington
 • Niagara Falls: Het ligt niet helemaal op de route, maar als je er een klein stukje bijplakt dan is dit echt een super leuk uitstapje! De watervallen zijn één van de mooiste ter wereld.
 • Miami: De bekende strandplaats waar je absoluut eens moet zijn geweest

Voorbereidingen met de camper door Amerika

Natuurlijk kijk je uit naar je rondreis met de camper door Amerika, maar een goede voorbereiding is het halve werk. Hier de handigste tips wat je allemaal van te voren moet regelen.

Boek vroeg van tevoren

Voor veel mensen die een grote reis als deze plannen zal het best normaal zijn maar we vinden het toch een goede om te benoemen. Zorg ervoor dat je de camper zo vroeg mogelijk boekt. Het kan namelijk erg veel geld schelen. Het is dan ook helemaal niet vreemd om dit misschien al een jaar van tevoren te boeken. Aangezien je meerdere weken onderweg zal zijn scheelt dit vaak toch redelijk wat geld.

Waar huur je een camper?

Je kan natuurlijk altijd een camper huren in Amerika. Maar wist je dat het ook mogelijk is om een camper te huren in Nederland? Dit vinden veel mensen toch wel erg fijn. Niet alleen kan je dan een verzekering afsluiten waardoor je gedekt bent. Je kan ook gelijk in Nederland kijken hoe de camper eruit ziet en hoe alles werkt. Scheelt weer kostbare tijd in Amerika!

Schakel of automaat?

Voor iedereen die nog nooit met een automaat gereden heeft kan het even wennen zijn. Maar in Amerika zijn er vrij weinig mensen die met een schakelbak rijden. Bijna alle voertuigen in Amerika zijn automaat. Sta er straks dus niet gek van te kijken als je in een automaat moet rijden. Het kan dus verstandig zijn om dit eerst even uit te proberen. Maar als je er eenmaal aan gewend bent is het een erg relaxte manier van autorijden.

Kleding voor alle weersomstandigheden

Amerika is zoals net al gezegd een groot land. Het klimaat kan daarom ook snel omslaan. Dit heeft allemaal te maken met waar je rijdt. In de bergen kan het al snel koud zijn. Maar langs de kust kan het opeens hartstikke heet zijn. Neem daarom zowel warme als luchtige kleding mee. Wat we ook aanraden is om extra lakens mee te nemen. Het kan namelijk in de bergen ‘s nachts erg koud worden.

Tips route met camper door Amerika

Dit is misschien wel het belangrijkste onderdeel. Maak de juiste route voor je rondreis door Amerika. Het klinkt zo logisch, maar veel mensen gaan de fout in door bijvoorbeeld te landen in Los Angeles en te starten in een veel te drukke stad. Lees hieronder handige tips om de juiste route te maken!

Kies het juiste begin- en eindpunt

Natuurlijk heeft dit met meerdere zaken te maken. Door welk deel van Amerika ga je toeren? Wat wil je zien? Veel mensen kiezen er namelijk voor om in de grote steden te landen. Maar over het algemeen zal het hier op het vliegveld een stuk drukker zijn dan bij de rest van de vliegvelden. Nadeel hiervan is dat er veel tijd verloren gaat en dat is niet nodig!

Kies dus een vliegveld wat past bij de route die je gaat rijden. Omdat Amerika zo groot is kan je ervoor kiezen om door het land te toeren en vanaf een ander vliegveld naar huis te gaan. Bespreek dit van tevoren met je camper verhuurder want je kan vaak makkelijk een drop-off fee betalen zodat je de camper niet hoeft terug te brengen. Het kost wat, maar wederom scheelt dit weer een hoop tijd!

Langere afstanden rijden loont

Een camper is ideaal om in te toeren. Maar het is fijn om niet elke dag lang achter het stuur te moeten zitten. Wat wij dus ook aanraden is om niet elke dag een flinke afstand af te leggen om steeds naar een andere bestemming te rijden. Maar rijd iets verder door naar een vaste plek en ga vanaf daar naar je bestemmingen. Hierdoor rijd je misschien soms wat verder op een dag maar dit maak je goed omdat je vanaf je vaste locatie minder ver naar al je bezienswaardigheden hoeft te rijden.

De eerste dag van aankomst!

Helaas mag je volgens de wet in Amerika niet op je eerste dag al in de camper rijden. In verband met een mogelijk jetlag is dit een gevaar. Dus zorg ervoor dat je vervoer regelt naar een hotel en zorg dat je vanaf daar bij de verhuurder van de camper kan komen.

Credit Card

Mocht je nog niet betaald hebben voor de huur van de camper is het belangrijk dat je het limiet van je creditcard verhoogt. Er moet namelijk een aanzienlijk bedrag voor borg worden betaald. Mocht er natuurlijk aan het eind van de reis niks aan de hand zijn krijg je dit gewoon teruggestort.

Boodschappen

Omdat je waarschijnlijk een flink stuk gaat rijden is het handig om al boodschappen in te slaan. De eerste dag is hier een goed moment voor aangezien je toch nog niet de weg op kan. Zorg er altijd voor dat je voor meerdere dagen eten meeneemt. Je weet namelijk nooit hoe lang je geen winkel tegenkomt.

Instructievideo etc

Wat ook een goed deel van je dag in beslag zal nemen is het kijken van de instructievideo over het gebruik van de camper. Ook zal er nog een keer uitgelegd worden waar alles staat en waar alle knopjes en hendels goed voor zijn. Houd hier dus rekening mee.

Regels verkeer camper in Amerika

Het verkeer in Amerika verschild niet veel van Europa. Ook in Amerika rijdt men aan de rechter kant van de weg. Over het algemeen ligt de snelheid op de snelwegen tussen de honderd en honderdtwintig kilometer per uur. Maar er zijn nog een aantal belangrijke regels om specifiek te benoemen.

Beide kanten inhalen mag

Omdat Amerika brede wegen heeft is er ook een regel dat je van beide kanten mag worden ingehaald. Er zijn uitzonderingen maar dit staat aangegeven ‘keep right except to pass’. Let dus altijd goed op aan beide kanten voordat je van baan wisselt. Ook is het niet verplicht om rechts aan te houden. Je kan op dezelfde baan blijven rijden. Check ook altijd via een app de prijzen van benzine. Het kan namelijk per staat enorm verschillen.

Geen alcohol!

Dit is voor de meeste mensen gelukkig al de standaard geworden maar voor de mensen die het nog wel eens proberen doe het alsjeblieft niet. Mocht je namelijk staande gehouden worden en het blijkt dat je gedronken hebt betekent dit vaak dat je een nacht in de cel moet overnachten en een fikse boete moet betalen. Zorg je voor een ongeval kan dit in sommige gevallen soms wel een gevangenisstraf van meerdere jaren betekenen. Wees dus verstandig en drink niet als je moet rijden.

Wildcamperen in Amerika

Een logische vraag als je met de camper gaat reizen is of je ook in de natuur mag parken. Beter gezegd wildparkeren of zoals de Amerikanen zeggen, boondocking. Om maar direct met de deur in huis te vallen, je mag nooit wildkamperen in Nationale Parken. Wel mag je op campings plaatsnemen die hier liggen, maar niet elders in de natuur. In sommige bossen mag je wel wildkamperen, maar hier verschillen de regels per staat. Controleer deze dus goed!

Wel mag je op veel parkeerplaatsen van supermarkten overnachten of bijvoorbeeld op Truckstops. Maar als je een mooie rondreis maakt zijn er mooiere plekken om te overnachten. Ik zal dan ook aanraden om vooral mooie plekken uit te zoeken en te genieten van wat het land te bieden heeft.

Tips tijdens je rondreis met Camper door Amerika

Je rondreis is begonnen en daarmee het genieten ook! Heerlijk, want hier is waar je al ruim een jaar naar uit heb gekeken. Genieten is nu ook het belangrijkste, maar de volgende tips zullen je helpen bij je rondreis.

Parkeren in de steden?

De campers zullen over het algemeen best groot zijn. Het zal dan ook zeker niet het meest handige voertuig zijn om mee door de stad te rijden waar het over het algemeen erg druk en toch een stuk smaller is.

Zorg er dus ook voor dat als je de stad wilt bezoeken je een camping in de buurt boekt. Vaak hebben deze campings een shuttle service waardoor je makkelijk naar de stad kunt gaan zonder de camper mee te hoeven nemen.

Reserveren van standplaatsen

Veel mensen zullen van tevoren al een route hebben uitgestippeld als ze gaan reizen met de camper door Amerika. Als je van tevoren weet welke campings je gaat bezoeken kan dit erg voordelig zijn.

Het is namelijk raadzaam om twee dagen van tevoren naar de camping te bellen om een plek te reserveren. Dit hoeft niet altijd nodig te zijn, maar het is toch altijd fijn om wat meer zekerheid te hebben. Omdat je niet weet tijdens je rondreis hoelang je soms ergens verblijft kan je het beste twee dagen van te voren reserveren.

Het controleren van de camperinventaris

De titel zegt het al. Het controleren van de camperinventaris kan erg belangrijk zijn. Niet alleen is het vervelend als je erachter komt dat je ‘s avond wilt gaan koken maar er zijn geen pannen. Het is ook gewoon erg belangrijk voor de borg. Controleer daarom van tevoren of alle benodigde spullen aanwezig zijn. Dit zorgt ervoor dat je zeker weet dat je geen spullen kwijt bent geraakt of dat je op een belangrijk moment iets mist.

Tags:

Reacties zijn gesloten.