De 8 beste tips voor je bezoek aan Faro in de Algarve

De 8 beste tips voor je bezoek aan Faro in de Algarve
Arno@2 Culturele vakantie 28 september 2019 Gewijzigd op:

Faro is natuurlijk dé hoofdstad van de Algarve. Toch komen een hoop toeristen niet verder dan het vliegveld. Dit is jammer want de stad zelf is ook de moeite waard. Het is zelfs een leuke bestemming voor een citytrip naar Portugal. Maar wat kan je allemaal doen in Faro? Wij hebben de 8 beste tips voor je op een rijtje gezet. Je bent zo mooi voorbereid op een bezoek aan de stad.

Rond dwalen door het oude centrum

Breng tijdens je verblijf sowieso een bezoek aan de Cidade Velha. Dit is het oude centrum van Faro. Je vindt hier nog steeds elementen uit de Middeleeuwen en de straten zelf zijn voorzien van witte kinderkopjes. De huizen zijn ook wit gekalkt en geven een prachtige uitstraling. Het is gewoon heerlijk om hier doorheen te slenteren en op een terrasje een drankje te drinken. Het oude centrum heeft ook nog een aantal oude Middeleeuwse toegangspoorten overeind staan. Arco da Villa is de mooiste toegangspoort die nog in stand gebleven is. Kijk er ook niet gek van op als je tijdens een wandeling ineens op een prachtig oud plein met sinaasappelbomen terecht komt. Dit is het pure Faro wat je eigenlijk altijd gemist hebt als je rechtstreeks naar je resort aan de Algarve vertrekt vanaf het vliegveld.

Verblijf in 3* Appartment in
8 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €74.00
1.png
Bekijken

Bezoek Capela dos Ossos

Van alle kappellen die je in het verleden ooit weleens bezocht hebt gaat Capela dos Ossos echt indruk maken. Voor slechts € 2 krijg je toegang tot het kapel. De kapel is gebouwd met de botten en schedels van overleden monniken. Er zijn in totaal 1.000 lichamen van overleden monniken gebruikt om de muren op te zetten. De botten werden gebruikt omdat de monniken het idee hadden dat ze zo ook na hun dood verbonden bleven met god. De kapel is griezelig en indrukwekkend tegelijk om met eigen ogen te zien.

Ga een dagje naar het strand

Als je in de Algarve bent kan je natuurlijk niet om het strand heen. Aan de rand van de stad vindt je het dichtstbijzijnde strand bij Faro. Dit is de beroemde Praia de Faro. Hier begint het toerisme van de Algarve en het strand is dan ook populair bij toeristen. Maar ook de lokale inwoners komen hier graag naartoe. Je moet er in de avond niet gek van opkijken als complete gezinnen hier gaan barbecueën aan het strand. Vlakbij het strand vindt je ook diverse restaurants en bars. Het is mogelijk om via een loopbrug het strand te bereiken of met de bus.

Geniet van vis van de barbecue

In Faro zijn ze dol op barbecueën. Ze doen het niet alleen in de zomermaanden, maar het hele jaar door. Natuurlijk hebben ze wel het klimaat mee, want zelfs in de wintermaanden blijft het aangenaam warm. Als je in Faro bent moet je zeker een keer verse vis van de barbecue eten. Eén van de specialiteiten van de barbecue is sardientjes. Deze kleine visjes worden vers gegrild op de barbecue. De lekkerste gegrilde sardientjes eet je bij Taberna Modesto. Voor slechts een paar euro kan je hier sardientjes eten. Neem eventueel als toetje een glaasje port voor het echte Portugal gevoel.

Bezoek natuurgebied Ria Formosa

Als je denkt aan de Algarve, dan denk je aan de goudgele stranden met ruige rotspartijen. Maar Faro zelf grenst aan het natuurgebied Ria Formosa. Dit natuurgebied bestaat uit zoute moerassen waar je doorheen kan varen met een bootje. Je vindt er verschillende eilanden gemaakt uit zand. Vanuit het centrum worden er verschillende excursies naar de Portugese Waddeneilanden georganiseerd.

Maak een gratis stadswandeling met een gids

De beste manier om een stad en z’n historie te ontdekken is door een wandeling met een lokale bewoner te maken. Elke dag zijn er gratis tours van twee uur door de stad met vrijwilligers. Dit zijn enthousiaste vrijwilligers die graag hun Faro laten zien. Ze geven je meer informatie over de stad zelf en laten de stad echt tot leven komen. Op de website van de tours kan je actuele vertrektijden zien. Overigens is de tour gratis, maar ze gaan er wel vanuit een fooi te krijgen. Je bepaalt dus zelf wat je voor de tour betaald met een fooi.

Winkelen in het autovrije winkelcentrum

In Rua Santo Antonio en Rua Vascoda Gama vindt je de meeste boetiekjes. Het is ontzettend leuk om te winkelen in de stad. Vooral omdat je hier nog lokale ondernemers tegenkomt met hun eigen boetiekjes en spulletjes. De grote winkelketens zijn er eigenlijk niet. Een groot deel van het winkelcentrum van de stad is autovrij. Je kan dus heerlijk slenteren door de stad zonder bang te zijn voor het verkeer. Voor echte merken en bekende winkelcentrums kan je met de auto naar het overdekte winkelcentrum Forum Algarve of Designers Outlet.

Bezoek een voorstelling van Cineclube de Faro

Cineclube de Faro is een toneelclub en organiseert professionele voorstellingen op openbare locaties. Zo kan je ineens midden op een plein een voorstelling zien over de geschiedenis van de stad of een verhaal van de oude Romeinen. Ze betrekken vaak de lokale geschiedenis in hun toneelstukken en de voorstellingen zijn soms gratis te bezoeken. Een aantal voorstellingen worden in het Engels uitgevoerd en het is zeker leuk om een keer een openbare voorstelling te bezoeken. Op hun Facebook pagina houden ze je op de hoogte wanneer de volgende show is.

Tags: ,

Reacties zijn gesloten.