Route langs de Moezel: 8x de mooiste plekken

Route langs de Moezel: 8x de mooiste plekken
Arno@2 Autovakantie 23 oktober 2020 Gewijzigd op:

Op ongeveer 4 en een half uur rijden vind je de moezel. Een populair Duitse rivier die loopt van de Franse Vogezen tot het Duitse Koblenz. Met deze leuke route langs de Moezel brengen we je langs de leukste dorpjes, kastelen en natuurlijk heerlijke wijnen. Het gebied rond de moezel is namelijk ontzettend groen en uitermate geschikt om fantastische wijnen te verbouwen. Doe daarbij de prachtige kastelen en middeleeuwse dorpjes en je hebt een schitterende rondreis. Wij nemen je met een route met de auto mee langs de mooiste plekken van de Moezel zodat je alle hoogtepunten van deze populaire streek te zien krijgt.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle hotels langs de Moezel

Klik hier als je de route wilt openen in Google Maps

Trier

Het startpunt van de route langs de Moezel is Trier. Het ligt vlak naast Luxemburg en is één van de oudste steden van Duitsland. Trier staat bekend als het twee Rome en dat heeft naast de oudheid van de stad ook te maken met de prachtige bezienswaardigheden. Helaas zijn veel oude gebouwen tijdens de Tweede Wereldoorlog verwoest. Mar gelukkig zijn er een paar redelijke ongeschonden doorheen gekomen of prachtig gerenoveerd. Zo is er nog een schitterend Romeins badhuis, maar ook het schitterende oude amfitheater moet je absoluut bezoeken. Ook de schitterende toegangspoort Nigra is echt een aanrader.

Absoluut moet je een bezoek brengen aan het mooiste stukje van de stad en dat het de Hauptmarkt. Dit is het hoofdplein van de stad en omringd met schitterend typisch Duitse gebouwen. Wil je nou niet de hele dag door slenteren of ben je met kinderen dan kan je vanaf hier ook een leuk treintje nemen die je langs alle bezienswaardigheden van de stad neemt.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle hotels langs de Moezel

Verblijf in 4* Hotel in
2 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €162.00
1.png
Bekijken

Bernkastel-Kues

Eigenlijk bestaat deze bestemming uit twee delen. Bernkastel ligt namelijk aan de rechteroever en Kues aan de linkeroever. Ze worden verbonden door een brug waardoor je makkelijk tussen de twee stadskernen kan wandelen. Beide stadskernen zijn voorzien van prachtige vakwerkhuizen, maar er is gelukkig meer te doen. Zo moet je in Kues het geboortehuis van Nikolaus Cusanus bezoeken. Dit is één van de grootste westerse intellectuele van de geschiedenis. In het huis kan je tegenwoordig alles zien wat te maken heeft met culturele leven van onze tijd.

Traben-Trarbach

Net als de vorige bestemming kan je ook hier kiezen uit twee verschillende dorpjes. Aan de linkeroever ligt Traben en de rechteroever Trarbach. Enkele prachtige bezienswaardigheden zijn hier het prachtige poortgebouw Brückenstranke en overblijfselen van het kasteel Grevenbrug.

Ook leuk om te lezen: De sprookjesroute van Duitsland

In 19e eeuw kreeg het te maken met een gigantisch brand waardoor beide stadskernen vrijwel in zijn geheel afbranden. Uiteindelijk zorgde de wijnhandelaren hier voor de heropbouw van beide dorpen. Prachtige huizen werden herbouwd waardoor het gebied weer tot leven kwam en deed waar het goed in was. Prachtige wijnen verbouwen en dat is ook precies wat je ziet als je aankomt rijden bij Traben-Trarbach. Een schitterend groene omgeving vol met wijnvelden.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle hotels langs de Moezel

Bremm

Bremm is een kleinschalig dorpje en eigenlijk is dat ook niet de reden waarom je hier bent. Hier kan je namelijk een schitterend wandeling maken langs de steilste wijnberg van Europa. De Calmont heeft soms een stijgingspercentage van 65 graden en daar groeien inderdaad druiven voor de wijnen! Het verbouwen van deze gewassen was niet makkelijk, maar doormiddel van kabels en ladders kunnen de boeren zich hier gemakkelijk verplaatsen.

Jij kan tegenwoordig een wandelroute maken naar de top van de 380 meter hoge Calmont. Inderdaad daar moet je ook gebruik maken van de laders en kabels om je een weg naar boven zien te wanen. Boven aangekomen heb je een prachtig uitzicht over de streek en wijnvelden.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle hotels langs de Moezel

Cochem

We volgen onze auto route langs de Moezel naar Cochem. Het stadje is een niet super groot en heeft een gezellig en oud stadshart, maar je komt hier vooral vanwege de prachtig burcht. Bovenop de rots aan de Moezel vind je de middeleeuwse Reichsburg. Leuk om te weten is dat de Franse deze burcht in de 17e eeuw verwoesten en dat een Berlijnse zakenman uiteindelijk in de 19e eeuw het liet renoveren. Met een gids kan je hier een rondleiding krijgen waar je de verschillende kamers kan ontdekken. Je krijgt onder meer de ridderzaal, eetkamer en jachtkamer te zien. Een rondleiding kost je ongeveer €6 en kan je boeken op deze website.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle hotels langs de Moezel

Hangbrug Geierlay

Heb je hoogtevrees dan kan je wellicht de Hangbrug Geierlay even overslaan. Dit is namelijk de langs en spectaculairste voetgangersbrug van Duitsland en echt een must als je van wandelen houdt. De brug is ruim 360 meter lang en hangt op een indrukwekkende 100 meter boven de Mörsdorfer Bachtal.

Het beste kan je de auto parkeren in de plaatsen Mörsdorf of Sosberg. Vanaf hier wandel je binnen een minuut of 20 naar de brug. Natuurlijk laten we het daar niet bij, want als je toch al je wandelschoenen aan het dan moet je de 5km lange Geierlayschleife wandelroute afleggen. Het is een prachtige wandeling door de omgeving en je krijgt zelfs de brug vanaf de onderkant te zien.

Tip! Ben je er in de kerstdagen dan is de brug versierd met prachtig lichtjes!

Burg Eltz

Langs de Elzbach rivier ligt de de burcht op een strategische plaats. Vroeger was dit namelijk een belangrijkste handelsroute. De burcht ligt op een 70 meter hoge rots waardoor er goed zicht was over alle zijdes van het kasteel.

De burcht is al eeuwen in bezig van een familie die het kasteel voor het grootste deel hebben gevormd. De burcht is namelijk niet in zijn geheel direct gebouwd. Door de eeuwen zijn er steeds stukken aangebouwd. Op dit moment telt de burcht 8 torentjes en behoort het tot één van de belangrijkste burchten van Duitsland.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle hotels langs de Moezel

Koblenz

Onze eindbestemming van de route per auto langs de Moezel is in de grote plaats Koblenz. Hier loopt de Moezel over in de Rijn wat letterlijk te zien is! Je vind hier namelijk de Deutsches Eck wat letterlijk vertaald is als Duitse Hoek. Hierop vind je ook het monument van de Duitse eenheid. Indrukwekkend is het samenkomen van de rivieren zeker, want de verschillende kleuren van de rivieren zullen je direct opvallen.

Voor de rest is Koblenz een ontzettend gezellig centrum waar je heerlijk kan eten en drinken. Natuurlijk zijn de wijnen hier een groot succes. Vlakbij de Deutsches Eck vind je een kabelbaan naar het hoogtepunt van de stad, Festung Ehrenbreitstein. De kabelbaan brengt je naar het fort dat 120 meter boven de rijn ligt. Je hebt vanaf hier natuurlijk een prachtig uitzicht, maar kan ook een wandeling maken over de muren. Tevens zitten er verschillende musea gevestigd in de vesting.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle hotels langs de Moezel

Heb jij nog tips voor een route langs de Moezel? Laat het ons dan in de reacties weten!

Lees verder: De leukste kerstmarkten van Duitsland

Reacties zijn gesloten.