13x doen & highlights tijdens je bezoek aan Lissabon

13x doen & highlights tijdens je bezoek aan Lissabon
Arno@2 Vliegvakantie 7 april 2020 Gewijzigd op:

Stedentrip Lissabon, genieten maar.

Lees hier wat de 13 hoogtepunten zijn van een stedentrip Lissabon.

Boek hier je stedentrip Lissabon

De hoofdstad van Portugal is één prachtige diverse stad genaamd Lissabon. De stad Lissabon staat bekend om de stijlvolle oude straatjes, maar ook de gekleurde gebouwen en het heerlijke eten. Tijdens een stedentrip Lissabon kan je de mooiste plekken in de stad ontdekken. Speciaal voor jou hebben we de 13 leukste dingen om te doen en vetste highlights uitgezocht.

Een stedentrip Lissabon, zeker ook een goed idee voor een vriendinnenweekend.

Reis door het oude centrum met de tram

Een stedentrip Lissabon boek je met name vanwege het oude en historische centrum.

Een bezienswaardigheid van zichzelf is de oude authentieke tram die door het centrum van de stad rijden. De kleurrijke trams rijden non-stop door het centrum. De tram rijdt over de hellende straten waarbij je soms als sardientjes in een blik zit. Toch is het wel de moeite waard om mee te maken en je door het oude centrum te verplaatsen. Het is mogelijk om een hop-on-hop-off kaartje te kopen waarbij je regelmatig stopt bij de mooie plekjes. De mooiste tramrit maak je overigens met tram 28. Deze gaat dwars door de smalle straatjes van de stad heen.

Verblijf in 3* Hotel in
3 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €58.00
1.png
Bekijken

Beklim de Belém toren

De Belém toren is een belangrijke bezienswaardigheid in Lissabon en een prachtig gebouw. De toren werd gebruikt om de stad te beschermen en later ook als gevangenis. Helaas was de toren in de negentiende eeuw flink vervallen. Maar na een flinke restauratie is de toren weer volledig hersteld. Het is zeker de moeite waard om de toren tot aan de top te beklimmen. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de stad. Een ticket is niet duur, maar hou er wel rekening mee dat je soms vrij lang in de rij staat. Als je voor een rondleiding met gids kiest krijg je eventueel voorrang.

Bezoek Nationaal Paleis Ajuda

Het Nationaal Paleis Ajuda is zeker weten de moeite waard om te doen. Dit paleis is eigendom van de Portugese Koninklijke familie. Tijdens een bezoek raak je onder de indruk van de fresco’s op het plafond en de rijkelijk versierde kamer. Je voelt je heel even als een koning in je eigen paleis. Vooral omdat het paleis niet altijd druk bezocht is. Het paleis is duidelijk een overdaad van luxe en vooral de troonkamer is indrukwekkend om te zien. Je mag dit paleis zeker weten niet vergeten als je een bezoek aan de stad brengt.

Bezoek het Jerónimos klooster

Vlakbij de Belém toren vind je het Jerónimos klooster. Dit klooster heeft een prachtige architectuur en is voorzien van schitterende versieringen. Vasco da Gama besloot het klooster zelf te bouwen na z’n succesvolle reis naar India. Hij liet zichzelf na z’n dood hier begraven. De vaarroute naar India zorgde er namelijk voor dat de Portugese Koning in zijn tijd de rijkste monarch ter wereld was. Het klooster werd dan ook door hem gefinancierd als bedankje voor z’n werkzaamheden voor Portugal. Het is zeker weten de moeite waard om eens binnen in het klooster te kijken.

Ontdek het Pantheon van Lissabon

Rome is niet de enige stad met een Pantheon er zijn nog meer steden in Europa te vinden met een Pantheon. Lissabon is er één van en dit schitterende monument is zeker weten de moeite waard. Vooral vanwege het prachtige dakterras die je naar flink wat trappen kan betreden. Vanaf het dakterras heb je een uitzicht van 360 graden over de stad. Het is zo de moeite waard om te genieten van dit schitterende gebouw. Voor slechts een paar euro mag je bij dit gebouw naar binnen en dit is echt de moeite waard.

Ga naar het kasteel Van São Jorge

Het kasteel van São Jorge kom je bijna overal in de stad tegen. Het gigantische fort torent namelijk boven de stad uit. Het kasteel heeft een zeer lange geschiedenis en werd al in de tweede eeuw voor Christus door de Grieken en Carthagen gebouwd. Later werd het een Romeins fort en daarna weer van de Visigoten en Moren. Elke keer werd het kasteel op de top van de heuvel weer opnieuw veroverd. De hoge ligging van het kasteel was natuurlijk tactisch. Dit betekent dat je ook flink moet klimmen om boven te komen. Vanaf het kasteel heb je een prachtig panoramisch uitzicht over Lissabon. Dit maakt de klim de moeite waard. Ga vooral eens binnen kijken met een gids om ook de bijzondere verhalen achter het kasteel te horen.

Ontdek de Arco do Triunfo

Verschillende grote steden hebben een triomfboog in de stad gebouwd zo ook Lissabon. Arco do Triunfo is misschien minder bekend dan Parijs, maar zeker weten de moeite waard. De triomfboog ligt direct aan een gigantisch plein en verbind deze met de winkelstraatjes in het centrum. Het is mogelijk om met een speciale lift naar boven te gaan. Vanaf hier heb je een prachitg uitzicht over Lissabon. De lift kost je slechts een paar euro. Direct aan het plein vindt je gezellige terrasjes waar je een drankje kan drinken en kan genieten van de sfeer in Lissabon.

Genieten van lokale specialiteiten op Mercado da Ribeira

Natuurlijk krijg je wel trek van een wandeling door Lissabon. Een aanrader is de overdekte markt Mercado da Ribeira. De overdekte markt heeft vooral veel verse producten die er verkocht worden. Naast de versproducten vind je in de hal zelf verschillende restaurantjes. Je kan hier werkelijk alles eten wat je maar kan bedenken. Van Thais tot Portugees en fastfood je komt hier echt alles tegen. Je kan hier ook de heerlijkste Pastéis de Belém eten. Dit is een Portugees gebakje dat veel lijkt op een rijsttaartje. Een lekker restaurant om dit te kopen is de Manteigaria. Je vind dit restaurant in de Mercado da Ribeira.

Slenter door de wijk Alfama

Alfama is de oudste wijk van Lissabon en het is heerlijk om door de kronkelende straatjes te slenteren. De oude wijk bleef de grote aardbeving in 1775 bespaart, waardoor het vrijwel volledig nog intact is. Kom in de wijk Alfama vooral in de avond terug want dan komt de wijk pas echt tot leven. De wijk staat namelijk bekend om de traditionele fadomuziek. Elke avond wordt de muziek live gezongen in de verschillende bars in de oude wijk. De muziek hoort bij de identiteit van de Portugezen. Als je traditioneel Portugees wilt dineren, dan zit je in deze wijk ook goed. Je komt er verschillende authentieke Portugese restaurants tegen.

Ponte 25 de Abril

Op 25 april 1975 was er de Anjerrevolutie in Portugal. Hierdoor viel de dictator in Portugal. Om dit bijzondere moment te vieren werd er een prachtige brug gebouwd over de rivier de Taag. De brug werd vernoemd naar 25 april. De brug wordt gebruikt door auto’s en een trein. Helaas is er geen ruimte voor voetgangers en fietsers. Maar het is zeker weten de moeite waard om de brug te bewonderen. De kans is groot dat je hem bekend voorkomt. De brug is gebouwd door The American Bridge Company. Dit bedrijf werd bekend door de bouw van de Golden Gate Bridge in San Francisco.

Oceanário de Lisboa

Eén van de grootste aquariums van Europa is Oceanário de Lisboa. Het aquarium werd in 1998 gebouwd voor de Expo. Het thema van het aquarium is dat de oceaan helaas niet overal meer gezond is. Ze proberen hier educatie over te geven en de oceaan in de toekomst te beschermen. Er is een vaste wandelroute die je door het aquarium heen laat lopen. De grootste attractie is een aquarium van 7 meter hoog en met een inhoud van 5 miljoen liter water. Het is mogelijk om op meerdere niveaus om dit aquarium heen te lopen. Het Aquarium is zeker weten één van de mooiste die je in Europa tegenkomt. Het is ook zeker weten de moeite waard om met de kinderen te bezoeken.

Geniet van het uitgaansleven in Bairro Alto

Sluit je stedentrip in Lissabon zeker weten een keer af met een bezoek aan Bairro Alto. Het nachtleven in Lissabon speelt zich volledig af op straat. Eén van de leukste steegjes om te bezoeken is Bairro Alto. Je vindt hier de gezelligste wijnbars, maar als je geen wijnliefhebber bent kan je er ook prima een cocktail drinken. Op een zonnige dag is het ook leuk om een keer te dineren in Bairro Alto.

Ontspan aan het strand van Lissabon

Hoewel Lissabon vlakbij de zee ligt, ligt de stad zelf niet direct aan zee. Ondanks Lissabon niet echt een badplaats is zoals Albufeira in de Algarve vind je hier wel vele stranden. Dit heeft te maken met de rivier welke langs de stad loopt vanaf de zee. De Taag zoals de rivier wordt genoemd is vrij breed en door de hele stad vind je verschillende stranden. Zeker aan de overkant van de stad zijn er talloze stranden. Je kan de overkant gemakkelijk bereiken door met de veerbot te gaan voor slechts enkele euro’s

Heb jij nog een goede tip om te doen in Lissabon? Laat het ons weten!

Méér leuke plaatsen voor een stedentrip.

Een stedentrip Lissabon staat voor velen op de verlanglijst. Maar er zijn nog meer topbestemmingen als het om stedentrips gaat. In een eerder artikel hebben wij de 10 mooiste steden gepresenteerd voor een citytrip. Als je de komende jaren mooie plaatsen wil bezoeken, moet je beslist deze 10 fantastische stedentrips bekijken

 

Reacties zijn gesloten.