11x doen & bezienswaardigheden van Rhodos

11x doen & bezienswaardigheden van Rhodos
Arno@2 Vliegvakantie 28 augustus 2020 Gewijzigd op:

Het mooie Griekse eiland Rhodos is een perfectie vakantieplek voor zowel cultuurliefhebbers als feestgangers. Rhodos heeft dan ook alles in huis om jouw vakantie helemaal perfect te maken. Vandaag gaan we het dan ook over de tien leukste bezienswaardigheden en dingen op te doen op Rhodos hebben.

Onze aanbiedingen: Bekijk hier direct al onze accommodaties op Rhodos

Prijsvrij Rhodos banner

Stranden en badplaatsen

De grootste en tevens ook populairste badplaats van Rhodos is Faliraki. Het is dan ook niet heel vreemd dat je hier meer dan genoeg leuke bars en restaurants vindt. Minder bekende stranden zijn Trianda en Ialyssos. Dit komt omdat het kiezelstranden zijn maar toch erg leuk om te bezoeken. Ben je op zoek naar de luxehotels dan moet je in Ixia zijn. Voor de feestgangers raden we de Paradise Beach Club aan. Dit is de grootste discotheek van het eiland.

TUI lastminutes banner
Verblijf in 3* Aparthotel in
8 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €99.00
1.png
Bekijken

Lindos

Lindos is het visitekaartje van Rhodos. De kenmerkende witte huisjes schitteren in dit mooie plaatsje. Als je naar Lindos gaat kan je in het hoogseizoen zeker drukte verwachten. Het is hier namelijk erg toeristisch. Een aanrader als je naar het stadje gaat is de dichtbij gelegen tempel van Athena. Verder kan je in het stadje meer dan genoeg beleven zoals leuke winkels, barretjes, souvenirshops en leuke smalle straatjes. Ook heb je vanaf het stadje een mooi uitzicht om de azuurblauwe baai.

strand Lindos op Rhodos

Strand Lindos op Rhodos

Archeologische opgravingen Kámiros

De archeologische opgravingen van Kamiros zijn erg bijzonder om te bezoeken. De stad is zo oud dat hij ongeveer tweehonderd voor christus helemaal verwoest werd maar ook weer opgebouwd. Helaas voor de stad heeft het niet lang mogen duren. Iets minder dan tweehonderd na christus werd de stad helemaal met de grond gelijk gemaakt. De resten kan je nu nog steeds bekijken. Dit is zeker erg bijzonder om een keer gezien te hebben.

Onze aanbiedingen: Bekijk hier direct al onze accommodaties op Rhodos

Moni Filerimou

Moni Filerimou is een oud klooster op de plek waar vroeger de Akropolis van Ialyssos te vinden was. Als je geluk hebt en je komt voor de toeristen op deze plek kom je misschien allerlei pauwen tegen die om het gebied leven. Het klooster zelf is erg mooi maar simpel afgewerkt. Even verderop de berg kan je een gigantisch betonnen kruis vinden wat boven alles en iedereen uitsteekt. Ook erg leuk om even te bekijken.

Leuk om te lezen: 10x de mooiste Griekse eilanden

TUI fair travel banner

Mandraki haven

De Mandraki haven is al eeuwen de belangrijkste haven van Rhodos. Misschien herken je de haven wel aan de drie windmolens die je altijd op foto’s en ansichtkaarten ziet staan. Vroeger werd de haven gebruikt door de vissers en de vooral velen oorlogsschepen. Tegenwoordig is het een erg gezellige haven waar je zo op de boot stapt voor een pleziervaart. Natuurlijk raden we deze ook zeker aan als je toch in de haven bent.

haventje in Rhodos

Haventje in Rhodos

Archeologisch Museum

Mocht je na de vorige bezienswaardigheid nog zin en tijd hebben. Bezoek dan het Archeologisch museum. Dit ligt namelijk vlakbij de haven. In het Archeologisch museum vind je allerlei voorwerpen die door heel Rhodos gevonden zijn. Niet alleen is de collectie indrukwekkend het gebouw zelf is even indrukwekkend. In de middeleeuwen diende het namelijk als een hospitaal voor de ridders van Johannieters.

Lees ook: 20x de mooiste hotels met Swim-up kamer

Prijsvrij Rhodos banner

Rhodos-Stad oude stad

Rhodos-stad gaat al vele eeuwen mee. Sterker nog het gaat al zo een vijfentwintighonderd jaar mee. Deze indrukwekkende vestingstad is dan ook een van de populairste bezienswaardigheden van heel het eiland. Een aanrader van ons is het wandelen over de muren van de vestiging. Hierdoor krijg je een prachtig overzicht van de stad. In de stad zelf is ook meer dan genoeg te doen. Zo kan je hier prima vertier vinden bij één van de vele restaurantjes, winkeltjes en barretjes. Mocht je twijfelen over de bezienswaardigheden dan moet je sowieso naar Rhodos-stad gaan.

Onze aanbiedingen: Bekijk hier direct al onze accommodaties op Rhodos

Vlindervallei

De vlindervallei is een prachtige vallei die uit twee delen bestaat. Dit zestig hectare grote natuurpark is vaak redelijk druk door de toeristen. Deze zorgen er echter wel voor dat het park kan blijven voortbestaan. Het eerste deel van het park heeft een taverne en het natuurhistorisch museum. Het tweede deel van de wandeling is richting de top van het park. Dit deel is het thuis van de Panaxia Quadripunctaria Rhodesiensis vlinders. Mocht je ze willen zien dan moet je na half juni komen. Hiervoor zijn ze er helaas nog niet.

Dam Epta Piges op Rhodos

De dam bij Epta Piges op Rhodos

Zeven bronnen

Mocht je nog een prachtig stuk natuur willen zien van Rhodos dan zit je bij de zeven bronnen goed. Tussen de bomen in kan je hier heerlijk verkoelend wandelen. Je wandelt langs een meer dat is afgedamd door de Italianen. Dit hebben ze gedaan om een reservoir te maken voor het nabijgelegen stadje Kolympia. Om het meer te bereiken moet je eerst door een bijna tweehonderd meter lange tunnel. Hierdoor lijkt het net of je op een heel andere plek uitkomt. Zeker als je wilt wandelen is dit een echte aanrader.

Overnachten in Rhodos

Indien je romantisch wilt overnachten in Rhodos is het wellicht te doe in een all inclusive hotel.

Wij bevelen bijvoorbeeld het All Inclusive hotel en resort Kalithea in Rhodos aan. Voor een onvergetelijke all inclusive vakantie Griekenland.

Onze aanbiedingen: Bekijk hier direct al onze accommodaties op Rhodos

Feraklos Kasteel

Het Feraklos kasteel heeft een zeer lange geschiedenis. Het staat op de plek waar vroeger de Akropolis stond. Piraten namen al vrij snel dit kasteel in beslag totdat ze verdreven werden door een ridderorde van Sint-Jan. Deze hebben het kasteel versterkt en er uiteindelijk voor gezorgd dat het een gevangenis werd. Tegenwoordig kan je alleen nog de buitenmuren van het oude kasteel bewonderen. Het is dan ook de wandeling naar dit mooie uitkijkpunt wat deze bezienswaardigheid het waard maakt

Prijsvrij Rhodos banner

Surfen in Prasonisi

Prasonisi ligt op het zuidelijke puntje van Rhodos en staat bekend als het walhalla voor de surfers. Vooral wind- en kitesurfen is hier ongelofelijk populair en is zelfs één van de beste surfspots van Europa! Ben je wat minder actief aangelegd? Geen probleem, want dit is ook één van de mooiste stranden van het eiland. Het grote voordeel is dat het strand een zandbaai is waar aan twee kant zee ligt. De ene kant ideaal om te surfen terwijl de andere perfect is om te zwemmen

Heb jij nog wat leuks om te doen op Rhodos laat het hieronder dan weten!

Onze aanbiedingen: Bekijk hier direct al onze accommodaties op Rhodos

TUI lastminutes banner

Reacties zijn gesloten.