De 10 leukste stedentrips met Kerst

De 10 leukste stedentrips met Kerst
Arno@2 Stedentrip 19 oktober 2019 Gewijzigd op:

Tijdens de feestdagen pakken de meeste grote steden uit. Je vindt er gezellige lichtjes en kerstmarkten. Ben je nog nooit met Kerst weggeweest? Dan is het leuk om dit een keer gedaan te hebben. Kan je met Kerst niet weg? De meeste activiteiten en feestelijkheden worden de hele maand december georganiseerd. Je kan ook een weekend in december pakken en één van deze prachtige steden in kerstsfeer ontdekken. Wij hebben in ieder geval de 10 leukste stedentrips voor je op een rijtje gezet.

Kerst shoppen in Londen

Eigenlijk is er geen één stad in Europa te vinden waarbij Kerst een grote happening is als in Londen. Het leuke is dat het verrassend dichtbij is om hier een weekend naartoe te gaan. Vanaf eind november beginnen de festiviteiten in de sta den gaat de kerstverlichting aan. Je kan jezelf hier vergapen aan de prachtige etalages en genieten van Winter Wonderland in Hyde Park. Op Trafalgar Square vindt je een prachtige grote kerstboom van 20 meter hoog. Deze wordt elk jaar geschonken door Oslo. Je kan in de stad heerlijk kerst shoppen en verschillende kerstmarkten bezoeken om echt helemaal in de stemming te komen. Wil je echt Kerst doorbrengen in Londen? Hou er rekening mee dat alles 1ste Kerstdag dicht is en dat je lang van te voren moet boeken om iets te vinden in de stad.

Verblijf in 4* Hotel in
3 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €59.00
1.png
Bekijken

Geniet van betaalbaar en romantisch Praag

Misschien wel één van de meest betaalbare steden uit ons lijstje is Praag. Neem wel je winterjas mee want het kan er zomaar -10 zijn als je er bent. Met een beetje geluk valt er zelfs sneeuw rond Kerst en is de sfeer compleet. De stad zelf wordt helemaal omgetoverd tot een winter wonderland. Er zijn meerdere kerstmarkten op straat te vinden en prachtige versieringen door de stad. De grootste kerstmarkten vindt je op het stadhuisplein en het Wenceslaplein. Het is natuurlijk ook super romantisch om door het oude Middeleeuwse centrum te wandelen rond kersttijd. Vergeet zeker niet om ook een wandeling te maken over de Karelsbrug.

Wenen is een super romantische stad en met kerst pakken ze flink uit. De stad wordt sfeervol verlicht en er zijn meerdere kerstmarkten verspreid over de stad. Het is natuurlijk ook romantisch om het paleis van Sissi te bezoeken en het Sissi museum. De grootste kerstmarkt van de stad vindt je op het stadhuis plein. Deze kerstmarkt wordt al ruim 700 jaar jaarlijks gehouden in Wenen. De stad weet dus wel hoe ze een kerstmarkt moeten organiseren. Je vindt er verschillende kraampjes met kerstartikelen en unieke souvenirs. Vergeet ook niet te snoepen van de heerlijke gebakjes en chocolaatjes bij één van de vele kraampjes in Wenen.

Bezoek een kerstmarkt op het water in Dublin

Ierland is net als Engeland natuurlijk vanaf eind november helemaal in kerststemming. In de stad zijn tal van activiteiten in de stad en uiteraard zijn ook de etalages van de winkels prachtig versierd. Extra speciaal is de kerstmarkt in Docklands. Dit is een drijvende kerstmarkt in de haven van Dublin. Overigens kan je natuurlijk niet naar Dublin gaan zonder een glaasje Ierse whiskey. De Jameson Distillery is in december altijd feestelijk versierd en helemaal in kerststijl. Ga je met de kinderen naar Dublin? Breng dan een bezoek aan de Powersco Townhouse Centre in Dublin. Je kan hier de werkkamer van de Kerstman zien en de Kerstman zelf ontmoeten.

Pak het vliegtuig naar ga shoppen in New York

Een stedentrip die bij heel veel mensen in december op de wishlist staat is New York. In Amerika zijn ze natuurlijk helemaal kerstgek en je vindt hier na Thanksgiving alleen maar activiteiten rond kerst. Ga bijvoorbeeld schaatsen bij het Rockefeller Center of bezoek één van de vele kerstmarkten. Of maak een tochtje met een paardenkoets door Central Park bij het vallen van de avond. Ben je met Oud & Nieuw ook nog in New York? Verzamel dan op tijd bij Time Square om The New Years Ball te zien vallen en het grote volksfeest te zien losbarsten. Het is absoluut een spectaculaire manier om oud & nieuw te vieren. Wil je dit allemaal meemaken? Dan adviseren we wel om op tijd te boeken. New York zit in december al vrij snel helemaal volgeboekt.

De kans is groot dat je misschien nog nooit gehoord hebt van Rovaniemi. Toch zouden er wel wat bellen moeten luiden. Het is namelijk de woonplaats van de Kerstman. Je vindt zijn woonplaats in het uiterste noorden van Finland. Trek dus warme kleding aan wat de kans is groot dat de temperaturen al snel dalen. Santa Claus Village is zeker een aanrader en brengt je gegarandeerd in de kerststemming. Met een beetje geluk kan je ook nog het Noorderlicht spotten om je weekendje weg compleet te maken. Vanuit Rovaniemi kan je ook nog verschillende excursies door de sneeuw maken. Je kan bijvoorbeeld met sledehonden rondrijden of een sneeuwwandeling met gids maken.

Geniet van de kerstmarkten in Berlijn

Duitsland staat natuurlijk bekend om de kerstmarkten en Berlijn is de perfecte plek om vanaf eind november naartoe te gaan. De winkels en etalages worden prachtig versierd en er zijn meerdere kerstmarkten verspreid over de stad. Naast in de kerstsfeer komen is Berlijn natuurlijk een geweldige stad om te ontdekken. Er is veel historie en eigenlijk heb je aan een weekend niet genoeg. De kans is dus groot dat je nog wel een keertje terug gaat komen. Maar dit is zeker weten geen straf in de hoofdstad van Duitsland.

Eén van de best bezochte kerstmarkten in Duitsland is Neurenberg. Ruim 2 miljoen bezoekers komen hier naartoe. De stad is volledig in kerststijl en je vindt er tal van handgemaakte producten. Je vindt hier nog echt ambachtswerk in tegenstelling tot de cadeautjes uit de winkels. Daarnaast is de stad prachtig versierd en is er een reuzenrad. De stad zelf heeft ook tal van bezienswaardigheden. Als je met de eigen auto gaat kan je ook nog uitstapjes maken naar omringende steden.

Bezoek de oudste kerstmarkt van Europa in Straatsburg, Frankrijk

Met de oude vakwerkhuizen twijfel je bijna of je wel in Frankrijk bent. Toch ben je er echt en was de stad Straatsburg vroeger ook van Duitsland. Eén van de tradities die ze eraan overgehouden hebben is het organiseren van kerstmarkten. In 1570 werd hier de allereerste kerstmarkt georganiseerd. Hiermee is Straatsburg de oudste kerstmarkt ter wereld. Naast de verschillende markten verspreid over de stad hangt er een gezellige sfeer. Er zijn meerdere decoraties en een prachtige kerstboom. Vanwege de zuidelijke ligging richting de Alpen heb je zelfs kans op sneeuw. Dit maakt het plaatje natuurlijk helemaal compleet.

Vier trendy kerst in Kopenhagen

Kopenhagen is de laatste tijd uitgegroeid tot één van de meest trendy steden van Europa. Maar ook met Kerst weten ze flink uit te pakken. Ze proberen er in de stad echt iets van te maken met prachtige kerstdecoraties en lichtjes in de stad. Naast de versieringen worden er hippe kerstmarkten verspreid over de stad georganiseerd. Als je echt met kerst in de stad verblijft kan je aanschuiven bij één van de restaurants voor een indrukwekkend kerstdiner. Reserveer alleen wel zowel het restaurant als je accommodatie op tijd. Met Kopenhagen zit de stad al snel vol met toeristen die hier de kerstdagen willen doorbrengen.

Reacties zijn gesloten.