Vakantie Praag - De beste Tips & Reviews

Bekende aanbieders

Praag vakantie

Praag de hoofdstad van Tsjechië is na de val van het communisme één van de meest opkomende steden van Europa geworden. Je kan hier genieten van de gouden stad van Europa met een historische binnenstad en tal van bezienswaardigheden. Dit allemaal tegen betaalbare prijzen!

De mooiste bezienswaardigheden van Praag

De Karelsbrug is 520 meter lang en verbindt de oude stad met het centrum. In meerdere Europese reisgidsen wordt dit de mooiste brug ter wereld genoemd. Op de brug staan 30 beelden die elk een eigen verhaal vertellen.

Gezellig druk op de Karelsbrug in Praag.

De burcht bestaat uit een aantal belangrijke gebouwen in de stad. Je vindt hier het huis van de president, paleis van de aartsbisschop en de St. Vituskathedraal.

Het oude stadsplein verbindt meerdere straten met elkaar, maar is zelf ook indrukwekkend om te zien. Er staan een aantal prachtige gebouwen aan het plein zoals de Tynkerk, Sint-Nicolaaskerk en één van de trekpleisters de Astronomische klok. Elk uur laat de klok een prachtig tafereel zien.

De astronomische klok in het centrum van Praag

Het Nationaal theater is een prachtig gebouw en één van de belangrijkste theaters van Oost-Europa. Uit heel Europa boeken toeristen een weekend Praag om hier een voorstelling bij te kunnen wonen. Boek je kaartjes wel vooraf als je zelf een voorstelling wilt bijwonen.

Niet alle bezienswaardigheden zijn oud en hier is het Dansende huis een voorbeeld van. Het huis werd in 1996 opgeleverd en is een prachtig modern kunstwerk. In het huis zit een hotel gevestigd en er worden exposities gehouden.

Belangrijkste wijken van Praag

Staré Mesto is het historische centrum van de stad. De meeste toeristen willen hier verblijven. Met een hotel in deze wijk zit eigenlijk alles wel op loopafstand. Van de Karelsbrug tot het oude stadsplein alles ligt in de buurt.

Josefov is de oude Joodse wijk van de stad. Je vindt hier een Joodse begraafplaats, synagogoe en een museum. Een aanrader om te bezoeken is het Franz Kafka geboortehuis. De wijk heeft een tragisch verleden, maar is nu één van de trendy wijken van de stad. Je vindt er de leukste bars en restaurants en de jongeren komen er graag.

Hradcany is de wijk waar de Praagse Burcht ligt en één van de drukste wijken van de stad. Je vindt er prachtige historische bezienswaardigheden en er zijn altijd een hoop toeristen te vinden.

St. Vitus Cathedral op de Praagse Burcht

Malá Strana is rustiger vergeleken met de rest. Je vindt hier nog stille pleinen en gezellige terrasjes met lokale bevolking. Maar er zijn ook paleizen en prachtige uitzichtpunten over de stad te vinden.

Nove Mesto, Vrij vertaald betekent dit de nieuwe stad. Hier zijn alle grote bedrijven gevestigd, maar dit is ook het uitgaanscentrum van de stad. Je kan hier geweldig shoppen of het dansende huis met eigen ogen bekijken.

Leukste activiteiten in Praag

Misschien wel één van de mooiste dierentuinen van Europa is Zoo Praag. Een deel van het park ligt op een heuvel en een deel onder de heuvel. Met een kabelbaan kan je het andere deel van de dierentuin bezoeken of je kan zelf naar boven klauteren. Een leuke en vooral betaalbare dierentuin in Praag.

Winkelen in de Oude Stad – De oude stad staat bekend om de prachtige boetiekjes en onbekende winkelketens. Maar je komt ook de grote en bekende namen tegen in het centrum van de oude stad.

Beste reistijd Praag

In Tsjechië is een landklimaat, waardoor de winters koud zijn en de zomers warm. In het voorjaar en najaar kan je het beste naar de stad gaan. Er valt weinig neerslag en de zon schijnt al snel. De echte zomer is vaak druk en er valt meer neerslag, dan in het voorjaar of najaar. In mei is het ook leuk om naar het Czech bierfestival te gaan. Je kan hier 17 dagen lang 120 verschillende soorten bier proeven.

Reizen naar Praag

De snelste manier om naar Praag te gaan is met het vliegtuig. Het is slechts 1,5 uur vliegen naar de hoofdstad van Tsjechië. Vanuit Amsterdam en Eindhoven gaan er meerdere rechtstreekse vluchten per dag. Je kan vliegen met Easyjet, KLM, Vueling, Czech Airlines en Flybe. Op 17 km van de stad ligt de luchthaven Ruzyne. Met de taxi sta je binnen 25 minuten in het centrum van de stad. De meest voordelige manier om naar het centrum te gaan is met de bus. Een rit met de bus naar het centrum duurt ongeveer 30 minuten.

Handig om te lezen! De meeste recente ervaringen
Eindelijk genieten! De 3 beste accommodaties
Laat je insperen Geschreven door onze specialisten
10x de mooiste steden om Oud en Nieuw te vieren
10x de mooiste steden om Oud en Nieuw te vieren
Veel mensen kiezen er voor om Oud en Nieuw ergens anders te vieren. Er zijn vele steden om dit grote feest te vieren en te genieten van mooie vuurwerkshows. Voor een onvergetelijke Oud en Nieuw kan j
De 10 leukste stedentrips met Kerst
De 10 leukste stedentrips met Kerst
Tijdens de feestdagen pakken de meeste grote steden uit. Je vindt er gezellige lichtjes en kerstmarkten. Ben je nog nooit met Kerst weggeweest? Dan is het leuk om dit een keer gedaan te hebben. Kan j
9x de goedkoopste en leukste stedentrips van Europa
9x de goedkoopste en leukste stedentrips van Europa
Het weer slaat weer om en je hebt zin om op vakantie te gaan. Het enige nadeel is dat er geen groot budget is voor een lange vakantie. Je wil gewoon er tussenuit en het liefste zo goedkoop mogelijk.
Stedentrip Praag in 48 uur!
Stedentrip Praag in 48 uur!
Praag is één van de romantische steden van Europa. De vele parken, historische gebouwen, romantische bruggen en smalle steegjes maken Praag een populaire stedentrip bestemming. De stad ligt aan de r
Populairste keuzes Dit bezochten andere in Praag