Brussels Card: voor een unieke stedentrip

Brussels Card: voor een unieke stedentrip
Arno@2 Stedentrip 21 december 2020 Gewijzigd op:

De Belgische hoofdstad Brussel kan je het beste verkennen met de Brussels Card. De stad staat bekend om zijn vele bezienswaardigheden, vriendelijke bevolking, interessante musea en lokale lekkernijen.

Als toerist kan je genieten van een ruime keuze aan activiteiten. Het is echter onhandig om steeds voor alles weer opnieuw toegangskaartjes te moeten kopen. Dat kost tijd en is simpelweg irritant. Gelukkig kan je als toerist ook een ‘Brussels Card’ aanschaffen.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle stedentrips naar Brussel

De Brusselse toeristenkaart biedt je toegang tot een groot aantal attracties, bezienswaardigheden en musea. Je kan zelfs deelnemen aan tours en van kortingen genieten in winkels en restaurants. Lees hieronder meer informatie over de handige Brussels Card!

Wat kan je doen met de Brussels Card

De Brussels Card biedt de toeristen onwijs veel voordelen. Je krijgt gratis toegang tot meer dan veertig verschillende musea in de stad. Daarnaast kan je met een fijne korting diverse bezienswaardigheden bezoeken en deelnemen aan stadstours.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle stedentrips naar Brussel

De korting is ook geldig bij restaurants, barretjes en kledingwinkels. Je ontvangt na aankoop van de Brussels Card ook een handige plattegrond van de Belgische hoofdstad en een speciale museumplattegrond. Daarnaast kan je veel informatie terugvinden in de unieke informatiegids.

Mocht je gebruik willen maken van het openbaar vervoer in Brussel, dan kan je een speciale OV-kaart aanschaffen. Je krijgt de optie om de OV-kaart voor één, twee of drie dagen te kopen.

Leuk om te lezen: Wat doen tijdens dagje Brussel? De mooiste bezienswaardigheden & tips

Musea in Brussel

Je krijgt met de Brussels Card toegang tot meer dan veertig verschillende Brusselse musea. Het gaat voornamelijk om de permanente collecties. Meestal mag je ook de tijdelijke tentoonstellingen bewonderen, maar bij enkele musea moet je daarvoor nog een klein bedrag extra betalen. Het gaat hierbij om de volgende musea

  • Koninklijk Museum voor Schone Kunst: In dit museum kan je allerlei kunstwerken zien van de 15e eeuw tot de kunt van nu. Het geeft je een prachtig kijken je in de westerse kunstgeschiedenis.
  • Museum voor Natuurwetenschappen: Natuurlijk draait het hier om natuur en wetenschap, maar vooral de dinosaurussen afdeling is hier het pronkstuk. Er zijn 29 skeletten van deze indrukwekkende beesten te zien.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle stedentrips naar Brussel

Enkele unieke musea die je kosteloos kan binnenlopen en echt moet bezoeken zijn

  • Choco-Story Museum: België staat natuurlijk bekend om haar chocolade en waar kan je deze beter iets leren over die heerlijks als hier. Lees alles over de geschiedenis van deze lekkernij, maar iets proeven kan natuurlijk kan ook niet ontbreken
  • Belgisch Stripmuseum: Voor jong en oud een absoluut feest om te bezoeken. Beleef alle stripverhalen in groot formaat en ontdek alle geheimen over jou favoriete stipverhaal
  • Museum van Belgische Brouwers: Net als chocolade is bier ook ontzettend belangrijk en daarom vind je ook hier een museum over. Er valt in ieder geval genoeg te leren en drinken in dit museum.

Korting in winkels

Enkele winkels waar je kan genieten van een mooie korting zijn De Biertempel (25% korting), Brussels Beer Project (gratis biertje), Godiva Mannenken Pis (25% korting) en Planete Chocolat (20% korting). In het informatieboekje kan je precies zien waar je kan shoppen met extra korting.

Lees verder: Waar beste winkelen in Brussel?

Verblijf in 3* in
2 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €39.00
14.png
Bekijken

Wat kost de Brussels Card?

De Brussels Card is verkrijgbaar voor 24 uur, 48 uur of 72 uur. In die periode kan je onbeperkt de musea bezoeken en genieten van kortingen.

  • 24 uur kost 28 euro
  • 48 uur kost 36 euro
  • 72 uur slechts 44 euro

Het is vele malen goedkoper dan wanneer je losse tickets moet aanschaffen voor de musea in Brussel. Na online aankoop van de Brussels Card ontvang je een voucher in de mail. Je kan de voucher uitgeprint meenemen naar een lokale partner in de stad en omwisselen voor de daadwerkelijke toeristenkaart.

Het is ook mogelijk om de voucher op je mobiel te tonen aan de balie. Het bekendste omwisselkantoor is gevestigd op de Grote Markt in Brussel op nummer 1000. Het kantoor is geopend van 09:00 uur tot 18:00 uur.

Let op, op 25 december en 1 januari is het kantoor gesloten. Bekijk online welke overige omwisselpunten er nog meer beschikbaar zijn in Brussel.

Extra informatie

De Brussels Card is handig voor de vakantiegangers in Brussel, maar minder interessant voor kinderen onder de 12 jaar. Dat komt omdat de meeste musea kinderen tot 5 jaar gratis toegang geven en oudere kinderen een hoge korting kunnen krijgen. Meestal is het voor kinderen dus goedkoper om de stad te verkennen zonder een Brussels Card.

Datzelfde geldt voor studenten die in het bezit zijn van een geldige studentenkaart. Het grootste deel van de musea in Brussel zijn iedere maanden gesloten. Probeer hier dus rekening mee te houden wanneer je een Brussels Card koopt. Daarnaast zal er geen nieuwe toeristenkaart vergeven worden bij verlies of diefstal.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle stedentrips naar Brussel

Regels omtrent het coronavirus

Het coronavirus heeft de hele wereld in zijn greep en dat geldt ook voor de Europese hoofdstad Brussel. In de stad gelden er diverse regels die gerespecteerd moeten worden door zowel de inwoners als de toeristen. Je kan de Brussels Card nog altijd kopen, echter moet je rekening houden met regels.

Allereerst mogen er een maximaal aantal mensen een musea bezoeken, zorg ervoor dat je alvast een plekje reserveert. Dit kan online bij het desbetreffende museum.

Daarnaast dient er overal een mondkapje gedragen te worden, zowel in de musea als de attracties en in het openbaar vervoer. De welbekende Hop On Hop Off bussen behoren ook tot het openbaar vervoer in Brussel. Je dient zelf een mondkapje mee te nemen, deze worden niet vergeven.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle stedentrips naar Brussel

Tags:

Reacties zijn gesloten.