Wat doen tijdens dagje Brussel? De mooiste bezienswaardigheden & tips

Wat doen tijdens dagje Brussel? De mooiste bezienswaardigheden & tips
Arno@2 Stedentrip 15 oktober 2019 Gewijzigd op:

Stedentrip Brusssel boeken?

Waarom een stedentrip Brussel zo leuk is!

Van alles te doen en zien tijdens een citytrip Brussel

Brussel ligt verrassend dichtbij Nederland. Vanaf Utrecht kan je binnen 2,5 uur al naar de hoofdstad van België rijden. De stad is perfect als je er gewoon een dagje tussenuit wilt gaan. Maar wat kan je het beste doen tijdens een dagje Brussel? Wij hebben de leukste tips en bezienswaardigheden voor je verzameld. Een handig overzicht als je slechts een dag in de stad de tijd hebt en een stedentrip Brussel van 2 of 3 dagen wil doen.

Wandel door het oude centrum en bezoek de grote markt

Brussel heeft een oud historisch centrum vol met prachtige gebouwen. Het is zeker weten de moeite waard om hier doorheen te wandelen en om je heen te kijken. Eén van de absolute hoogtepunten tijdens een bezoek aan de stad is de Grote Markt. Dit is een groot plein met gebouwen in gotische stijl. Chocoladeliefhebbers kunnen hun hart op dit plein ook ophalen. Er zijn meerdere bonbonwinkels te vinden waar je van kan snoepen.

Verblijf in 3* in
2 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €39.00
14.png
Bekijken

De meest overhypte bezienswaardigheid van Brussel: Manneken Pis

Oké hij is wereldberoemd en als je ervoor staat valt hij ontzettend tegen. Toch moet je Manneken Pis gezien hebben als je in Brussel geweest bent. Je kan niet in Brussel geweest zijn zonder dit beroemde standbeeld gezien te hebben. De kans is wel groot dat je hem in het echt erg klein vindt. Het is namelijk een vrij klein standbeeld. Vanaf de Grote Markt wandel je in vijf minuten naar het standbeeld. Meestal weet je dat je in de buurt bent als je grote hoeveelheden toeristen er omheen ziet staan.

Ga naar het stripmuseum

België is natuurlijk het land van de strips en een aantal bekende stripfiguren zijn in Brussel geboren. Het is dus niet zo vreemd dat je in Brussel het Belgisch stripmuseum vindt. Als je door de stad heen wandelt zie je ook verschillende muurschilderingen met bekende stripfiguren. Maar je komt nog meer te weten over de bekende Belgische stripfiguren in het stripmuseum. Je leert hier alles over het ontstaan van de strips en bekende personages. Een hoogtepunt voor de liefhebbers is de souvenirwinkel na afloop waarbij je strips in alle talen van de wereld kan kopen.

Het stripmuseum is dagelijks geopend van 10:00 t/m 18:00 uur. Een kaartje voor volwassenen kost €10,00 en voor kinderen t/m 12 jaar €3,50.

https://www.instagram.com/p/BpCWUELnG8f/

Doe mee aan een bierproeverij

Een stedentrip Brussel kan natuurlijk niet zonder een biertje te drinken.

Ben je dol op bier? Dan moet je natuurlijk meegedaan hebben aan een bierproeverij. Verschillende cafés verspreid over de stad organiseren zo’n proeverij. Er zijn overigens niet veel brouwerijen meer in de stad zelf te vinden. De brouwerijen die er zijn hebben ook de mogelijkheid om te proeven. Een aanrader is Brussels Kriekje waar je o.a. zoetbier kan proeven. Mocht je veel biertjes gaan proeven, dan is het niet slim om nog naar huis te rijden. Gelukkig maak je een bezoek aan de stad met een overnachting pas echt helemaal af.

Bezoek de prachtige Triomfboog in het Jubelpark

Dit park is in 1880 aangelegd om 50 jaar onafhankelijk te vieren. Het park is een aaneenschakeling van prachtige tuinen, maar kent ook vele musea en monumenten. De absolute eyecatcher is de Triomfboog met de drie indrukwekkend bogen. De beelden op en bij de bogen moeten de negen provincies illustreren. Daarnaast vind je hier ook het koninklijk paleis, museum van het Leger en museum van kunst en geschiedenis.

Leer diepzeeduiken in Brussel

Als je iets langer, dan een dag in Brussel verblijft dan is een bezoek aan Nemo 33 een aanrader. Dit is dé plek waar je kan leren diepzeeduiken. Het is het diepste zwembad ter wereld en gek genoeg ligt het in Brussel. Je kan hier een cursus diepzeeduiken met en zonder waterfles krijgen. Het is mogelijk om tot wel 34,5 meter diepte te duiken en te ervaren hoe dit is.

Bezoek het Atomium

Misschien wel het meest futuristische bouwwerk van de stad is het Atomium. Het futuristische gebouw is ooit gebouwd voor de Brussel wereldtentoonstellingen. Het is mogelijk om 8 verschillende plateaus te bezoeken tegen betaling van de entree. Je vindt op elk plateau weer een andere tentoonstelling en op één plateau vindt je een restaurant.

Het Koninklijk paleis

Absoluut indrukwekkend om gezien te hebben is het Koninklijk Paleis. Dit paleis wordt gebruikt voor de officiële audiënties en plechtigheden. Het is het officiële werkpaleis van de koning. Ben je toevallig in de maand augustus in Brussel? Dan is het werkpaleis officieel geopend voor het grote publiek. Je kan een aantal zalen bezoeken en bezichtigen.

Bewonder het justitiepaleis

Verspreid voer Europa zijn er wel meer justitiepaleizen te vinden, maar de gene van Brussel is de grootste in z’n soort. Het paleis werd gebouwd op het hoogste punt van Brussel. Vroeger werd op deze plek misdadigers opgeknoopt. Het was dus tegelijkertijd een beetje een historische plek voor een justitiepaleis. Het totale paleis is 26.000 m2 groot en dit is gelijk aan 3 voetbalvelden.

Chinees paleis en Japanse toren

Eigenlijk valt dit gebouw best wel op in Brussel vanwege de unieke bouwstijl. Heel even denk je dat je in China bent in plaats van de hoofdstad van Brussel. Toch ziet het Chinees paleis en de Japanse toren er prachtig uit. De gebouwen werden in 1900 gebouwd ter eren van de wereldtentoonstellingen in Parijs. Helaas zijn de gebouwen vanwege veiligheidsredenen niet meer van binnen toegankelijk. Maar het is wel de moeite waard om ze van buiten te bewonderen.

Eet de lekkerste wafels in Brussel

Ga je naar een Belgische stad dan ontkom je niet aan de Belgische wafels! We zijn er gek op en niet heel gek, want je kan deze lekkernij personaliseren zoals je zelf wilt! Gek op chocolade? Bedek je wafel met een heerlijke laag Nutella. Of ben jij meer van de aardbeien met witte chocolade? Niet lekkerders dan een heerlijke warme wafel erbij! In Brussel kan je ongelofelijk veel waffels kopen, maar volgens betrouwbare bron zijn Maison Dandoy, Mokafé en de Waffle Factory absolute aanraders!

Sluit de dag af met een overnachting in de stad

Geen zin om nog naar huis te rijden? Het is een leuke aanrader om de dag af te sluiten met een overnachting in de stad. De dag erna kan je eventueel één van de vele musea bezoeken. Je kan zo een dagje Brussel prima afsluiten in de stad.

Ook leuk, een stedentrip Gent

Brussel is ontzettend leuk. Maar Gent is dat zeker ook. Lees hier alles over een stedentrip Gent. Wij hebben de mooiste bezienswaardigheden van Gent voor je op een rij gezet.  Zeker ook leuk voor een vriendenweekend België.

Reacties zijn gesloten.