Winkelen in Brussel: 9x de beste tips om te shoppen

Winkelen in Brussel: 9x de beste tips om te shoppen
Arno@2 Dagje uit 13 november 2020 Gewijzigd op:

Je zal het niet direct bij Brussel bedenken, maar winkelen in Brussel is absoluut een aanrader. Natuurlijk kan je één van de bekende bezienswaardigheden bezoeken, waaronder Manneken Pis en het Atomium. Daarnaast heb je nog de keuze uit vele musea en kan je de dierentuin bezoeken. Mocht je liever gaan winkelen dan ben je in Brussel ook aan het juiste adres. De hoofdstad van Europa beschikt over mooie winkelstraten, markten en winkelcentra. Mooi weer of slecht weer, je kan sowieso shoppen in Brussel!

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier direct alle beschikbare hotels in Brussel

Bekende winkelgebieden in Brussel

Hieronder de belangrijkste plekke van Brussel waar je absoluut eens moet winkelen. Ja daar hebben we naast retailwinkels ook voor wat lekker gezorgd!

Stedentrips vriendinnen banner

Winkelen in de Nieuwstraat

De Nieuwstraat is voor de shopliefhebbers de ideale plek in Brussel. Het is namelijk de bekendste winkelstraat in de Belgische hoofdstad. De straat is ongeveer driehonderd meter lang en bestaat als in 1617. Vroeger woonde er vooral vooruitstrevende families in de Nieuwstraat. Er veranderde het één en ander toen er een groot warenhuis werd geopend in 1897. Sindsdien is de Nieuwstraat het episch centrum voor de winkelliefhebbers. Je komt er naast bekende warenhuizen ook grote modemerken en bekende ketens tegen.

De winkels in de Nieuwstraat zijn doorgaans geopend van 10:00 uur tot 19:00 uur.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier direct alle beschikbare hotels in Brussel

Luxe shoppen op de Waterloolaan

De luxere merken en peperdure designerkleding kan je aanschaffen op de Waterloolaan. Het is een beetje de PC. Hooftstraat van Brussel. Beroemde merken als Dior, Prada en Chanel hebben een vestiging aan de Waterloolaan. Al enkele tientallen jaren kan je chique winkelen in de straat, maar ook een drankje drinken in één van de cafés. Sinds enkele jaren zijn er ook bioscopen te vinden in het gebied. Overnachten in de Waterloolaan is ook goed mogelijk, bijvoorbeeld in het Hilton Hotel.

chocolade winkel Brussel

De lekkerste chocolade winkels van Brussel

België staat natuurlijk bekend om de heerlijke Belgische pralines en truffels. Maar wist je ook dat dit de plek is waar ooit de praline is uitgevonden? Mensen over de hele wereld komen dan ook hier om deze heerlijke zoetigheid te kopen.

De familie Neuhaus was de uitvinden van de praline en deze winkel kan je nog steeds bezoeken. Gevestigd in de Galerie de la Reine kan je ze vinden. Leuk om te weten is dat zijn zoon ooit het idee had om medicijnen te verwerken in de chocolade zodat deze lekkerder zouden zijn om in te nemen. Goede idee toch!

Enkele andere grote chocolade winkels liggen rond de grote markt gevestigd. Een leuke naam daarvan is Elisabeth wat vrij recent (2001) is opgericht. Het is een stijlvolle winkel opgericht in een oude apotheek. Naast chocolade verkoopt deze winkel ook nog enkele andere Belgische zoetigheid.

De laatste welke we bespreken is Bruyerre. Dit is ook een absolute topnaam in België en ligt op de hoek van de Grote Markt. Het ligt gevestigd in een oude gildehuisje en door de houten kasten binnen voelt het erg gezellig aan. Veel mensen vinden de pralines in deze winkel goddelijk lekker.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier direct alle beschikbare hotels in Brussel

Verblijf in 3* in
2 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €39.00
14.png
Bekijken

Overdekt winkelen in Brussel

Is het regenachtig of wil je er gewoon lekker warmpjes bij lopen dan kan je naar één van de twee overdekte winkelcentra van Brussel.

Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen

Zowel om te winkelen als bezienswaardigheid is Les Galeries Royales Saint-Hubert een absolute aanrader. Deze koninklijke galerijen zijn voorzien van schitterend gedecoreerde gevels en de winkelstraat is geheel overdekt. De galerij bestaat dan ook voornamelijk uit wat duurdere winkels, maar er zijn ook reguliere bekende ketens te vinden. Het mooist is deze galerij wanneer de zon door het glazen dak schijnt. De zonnestralen zorgen dan voor een prachtig verlichte galerij waar je schitterende foto’s kan maken.

Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen

City 2 winkelcentrum in Brussel

Overdekt winkelen kan je het beste doen in het ‘City 2’ winkelcentrum. Dit is één van de grootste winkelcentra van het land en bestaat uit maar liefst vier verdiepingen aan shopplezier. Je kan honderden verschillende winkels bezoeken of een hapje eten bij het foodcourt. Het City 2 winkelcentrum beschikt over 16 kleine restaurants met een eigen specialiteit. Alles wat jij jezelf maar kan bedenken verkopen ze in het winkelcentrum.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier direct alle beschikbare hotels in Brussel

Markten in Brussel

In Brussel zijn ook meer dan voldoende gezellige markten te vinden. Je kan naar pareltjes zoeken op de antiekmarkt of de vlooienmarkt bewonderen. Iedere markt is weer net even anders en kent zijn eigen stijl.

De gezelligste markt in Brussel is zonder twijfel de vlooienmarkt op het Vossenplein. De oudste markt van ons continent is de Antiekmarkt aan de Grote Zavel. De markt is iedere weekend te bezoeken en is de ultieme markt voor de liefhebbers van antiquiteiten.

Je kan op het Sint-Katelijnepleiin in Brussel elke woensdag terecht voor biologische producten. De zogeheten ‘BioMarkt’ is gespecialiseerd in biologische en vooral lokale producten. Je kan de lekkerste etenswaren aanschaffen en ook een hapje eten. Wij raden je aan om de Belgische wafel te proberen, misschien wel met chocoladesaus en slagroom.

TUI stedentrips banner

White Design in Brussel

Een van de populairste winkels in Brussel kent de naam ‘White Design’. De winkel is gevestigd aan de Rue de la Régence, oftewel zeer dichtbij de Kleine Zavel. De winkel is gespecialiseerd in hypermoderne meubels, waardoor allerlei leuke lampen. De hippe meubelwinkel heeft ook enkele unieke merken in het assortiment, waardoor je producten kan aanschaffen die je in Nederland nergens kan vinden.

Brussels Card: Met korting winkelen

Mocht je in het bezit zijn van de Brussels Card dan kan je gaan winkelen met extra korting. De toeristenkaart is al verkrijgbaar vanaf 28 euro en biedt toegang tot 41 verschillende musea. Je kan ook met korting gaan shoppen bij diverse winkels en extra goedkoop dineren in één van de vele restaurants. Je krijgt bijvoorbeeld korting bij De Biertempel en bij diverse chocolatiers in Brussel.

Heb jij nog tips om te winkelen in Brussel dan horen wij dat natuurlijk graag in de reacties hieronder.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier direct alle beschikbare hotels in Brussel

Reacties zijn gesloten.