Ontdek IJsland met de Golden Circle reisroute

Ontdek IJsland met de Golden Circle reisroute
Arno@2 Rondreis 28 oktober 2019 Gewijzigd op:

IJsland is één van de mooiste landen van Europa om naartoe te reizen. Het land staat bekend om de prachtige natuur en het ruige landschap. Doordat het dun bevolkt is krijgt de natuur hier nog echt een kans. Er zijn meerdere manieren om zelf op ontdekkingsreis te gaan in IJsland. Eén van de mooiste routes om te maken is de Golden Circle reisroute.

Single reis IJsland

Een andere manier van reizen is een single reis IJsland boeken. Uiteraard, alleen bedoeld voor singles.

Ontdek de Golden Circle

reisroute

Het is een oorspronkelijke route van 273 km welke je in één dag kan rijden, maar wij hebben hem iets aangepast. Mede doordat wij de Blue Lagoon en een uitstapje naar de kliffen van Vik hebben toegevoegd. Wij adviseren om de tijd te nemen en meerdere dagen uit te trekken om de hoogtepunten van IJsland te gaan ontdekken. Geniet dus gerust van een hele dag dag Blue Lagoon of de prachtige geisers.

Reykjavik

Het startpunt van onze reis is Reykjavik en dit heeft te maken dat de stad gewoon ontzettend leuk is om te bezoeken, maar ook een fijne startpunt is om je auto te huren.

Thingvellir National park

Thingvellir National Park is letterlijk de kloof tussen twee continenten in. Je ziet hier de tektonische platen van Noord-Europa en Noord-Amerika. Het is hierdoor letterlijk mogelijk om met je voeten op twee verschillende continenten te stappen. De kloof wordt overigens in de toekomst nog groter. IJsland drijft letterlijk met 1 a 2 cm uit elkaar, waardoor de kloof steeds verder groeit. Dit unieke natuurverschijnsel kan je zelf ervaren, maar ook het natuurgebied is de moeite waard. Je kan hier uren wandelen langs watervallen, verzakkingen en breukvlakken. In de kloof staat overigens heel helder water en het is mogelijk om hierin te duiken.

Ontdek spuitend water in Geysir

Als je denkt aan IJsland, dan denk je natuurlijk aan de spuitende geisers in het landschap. Geysir is de oorsprong van dit spuitende water en hier stamt ons eigen woord geiser ook vanaf. Helaas is Geysir niet meer actief, maar een paar minute verderop ligt Strokkur en deze spuit nog elke 5 tot 8 minuten kokend heet water. Een prachtig schouwspel om te zien. Het dal om Geysir heeft overigens nog wel vulkanische activiteiten. Je ziet hier de waterbronnen letterlijk koken en bubbelen.

Gullfoss waterval

Eén van de mooiste watervallen van IJsland is de Gullfoss waterval. De bijnaam van de waterval is dan ook de gouden waterval. Het water stort in een diepe kloof via twee verdiepingen. Veel fotograven beginnen te watertanden als ze deze prachtige waterval zien. Er zijn meerdere platformen die je kan bezoeken om de waterval van dichtbij te zien.

Ontdek het meer van kerid

In een diepe krater staat al jaren water en dit meer wordt Kerid genoemd. In de wintermaanden is de krater regelmatig bevroren en zou je erop kunnen lopen. In de zomer zie je duidelijk dat het een krater is doordat de wanden zwart zijn. Voor het meer dien je entree te betalen, maar het is zeker weten de moeite waard om er een bezoek aan te brengen. Mocht je toch de Golden Circle van IJsland rijden.

Uitstapje naar de kliffen bij Vik (optioneel)

Niet helemaal op de route, mar wel een echte aanrader om te bezoeken! Bij de kliffen van Vik kan je ook een tussenstop maken tijdens je rondreis over de Golden Cricle. Je vindt de kliffen direct aan het strand en ze zorgen voor een prachtig natuurgeweld. Helemaal als de zee tegen de kliffen aanslaat. Je vindt hier in de buurt ook twee prachtige gletsjers waar je verschillende vogelsoorten kan spotten.

Bezoek de Blue Lagoon (optioneel)

Eén van de bekendste warmwaterbronnen van IJsland is natuurlijk de Blue Lagoon. Het water is hier lichtblauw tot bijna wit en je kan hier heerlijk ontspannen in het helende water. Een leuke tip is om er een gezichtsmasker bij te nemen en de natuur z’n werk te laten doen. Doordat het water van naturen verwarmd wordt is het heerlijk om hier in de wintermaanden te zwemmen. De Blue Lagoon ligt direct aan de Golden Circle en een tussenstop hier is zeker op z’n plaats. Wil je meer tips over de Blue Lagoon lees dan onze blogpost hierover.

Verblijf in 4* Hotel in
3 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €166.00
1.png
Bekijken

Huur een auto en rij zelf de Golden Circle

Doordat IJsland vrij dunbevolkt is kan je zonder veel problemen over het eiland rijden met je eigen huurauto. Het grote voordeel is natuurlijk dat je van niemand afhankelijk bent. Je kan zelf een planning maken hoeveel dagen je per plek langs de route doorbrengt. Eventueel kan je verschillende hotels op de route boeken. Tijdens je rondreis kom je vaak nog veel meer mooie plekken tegen en hier kan je op je gemak even stoppen.

Boek een georganiseerde busreis langs de Golden Circle

Ga je toch liever niet zelf rijden? Het is mogelijk om een georganiseerde busreis door de Golden Circle met een gids te maken. Toch is de reis heel anders, dan dat je hem zelf maakt. Je komt in grote groepen mensen langs de bezienswaardigheden en je brengt er relatief weinig tijd door. Mocht je dit wel willen doen, dan is het slim om je reis alvast online te boeken. Dit is voordeliger, dan ter plaatsen boeken.

Wat is de beste reistijd voor de Golden Cricle?

De Golden Circle is het hele jaar door geopend. Hou er wel rekening mee dat er in de wintermaanden een dik pak sneeuw kan liggen. Dit maakt het lastiger om de route te rijden, waardoor je er meer tijd voor moet uittrekken dan één dag. De populairste tijd om de route te maken is in de zomermaanden. De temperaturen zijn aangenaam en er is langer licht om van de route te genieten.

Reacties zijn gesloten.