7x tips voor The Blue Lagoon in IJsland

7x tips voor The Blue Lagoon in IJsland
Arno@2 Bucketlist 12 juni 2019 Gewijzigd op:

Bijna iedere reisfanaat heeft IJsland wel op hun travel bucketlist staan. Niet zo gek, want de natuur van dit land lijkt wel van een andere planeet te komen. Zo magisch en bijzonder. Één van de bekendste bezienswaardigheden van IJsland is The Blue Lagoon. Hoewel je over het land verspreid heel wat thermaalbaden kunt vinden, is dit toch wel een absolute must-visit. Het is er wat drukker, maar dat is niet zonder reden. Het water heeft zoals de naam al doet vermoeden een  prachtig blauwgroene kleur en ook de omgeving rondom The Blue Lagoon is absoluut een plaatje. The Blue Lagoon is een heerlijke plek om te genieten van een dagje wellness en ontspanning.

Het water van The Blue Lagoon heeft altijd een temperatuur van rond de 38 graden. Dus tijdens een koude dag kun je hier lekker opwarmen. Vertrek jij binnenkort naar IJsland dan mag je The blue Lagoon zeker niet missen. Wij hebben alvast 7 handige tips voor je verzameld. Lees snel verder…

Reserveer je ticket van te voren

Er zijn maar een aantal mensen per dag welkom in The Blue Lagoon. Het is daarom verplicht om van te voren een kaartje te boeken en dit kun je het beste ver van te voren doen. Als je te lang wacht met het boeken van je kaartje, kan het zomaar zijn dat je niet meer terecht kan of het kaartje enorm duur is. Wij raden aan om minimaal een week van te voren een kaartje te bestellen. Hoe eerder je een kaartje besteld, hoe goedkoper. Entree bedraagt ongeveer 40 euro per persoon.

Verblijf in 4* Hotel in
3 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €166.00
1.png
Bekijken

Smeren maar…..

Het water van The Blue Lagoon is rijk aan mineralen en silicaten welke erg goed zijn voor je huid. De silica is wel wat minder fijn voor je haar, dus smeer van te voren en tijdens het douchen wel flink wat conditioner in je haar. De modder van het bad is gratis als masker verkrijgbaar bij een speciale bar. Niet alleen heel fijn voor je huidje, maar het ziet er ook nog eens hilarisch uit.

Ontwijk de drukte

The Blue Lagoon is een plaatje en een heerlijke plek om te ontspannen. Het heeft eigenlijk maar éeén nadeel en dat is dat het behoorlijk druk kan zijn. Wil je de drukte ontwijken, dan kun je The Blue Lagoon het beste in de avond bezoeken. Dan zijn de meeste mensen alweer vertrokken. In de zomer blijft het bovendien extra lang licht en in de winter kun je genieten van een prachtige zonsondergang.

Lekker borrelen

Een drankje bestellen bij the Blue Lagoon bar is misschien niet heel goedkoop, maar wel erg leuk. Zo kun je je van de lekkerste drankjes genieten terwijl je heerlijk relaxed in het warme blauwe water ligt. Misschien wel één van de meest bijzondere plekken om te borrelen. Betalen gaat eenvoudig via een polsbandje die je bij binnenkomst ontvangt. Bij vertrek kun je het bedrag wat op je bandje staat betalen.

Neem je eigen spullen mee

Een bezoekje aan The Blue Lagoon kan wat pijn doen in de portemonnee. Een kaartje kost al snel meer dan 40 euro en dan ben je er helaas nog niet. Het is mogelijk om ter plekke handdoeken en slippers te huren, maar zelf meenemen is natuurlijk veel fijner en goedkoper.

Shampoo en conditioner kun je dan wel weer thuis laten. Bij douches vind je namelijk meer dan genoeg crèmespoeling en shampoo.

Doe al je sieraden in een kluisje of laat ze thuis

Doordat het water veel zwavel bevat, kunnen je zilveren sieraden flink verkleuren. Laat je sieraden daarom in het hotel, in een kluisje, in de tas of in de auto. Dit geldt overigens voor alle warmwaterbronnen in IJsland.

Verken de omgeving

Voordat je naar The Blue Lagoon gaat, raden we je zeker aan om even de omgeving te verkennen. Hier zie je het water van de bronnen stromen door een bijzondere landschap.

Wij wensen je alvast een hele fijn reis naar IJsland. Heb jij nog tips voor The Blue Lagoon of IJsland? Laat het ons weten in een reactie.

Reacties zijn gesloten.