Kasteel Ardennen huren

Kasteel Ardennen huren
Hans@1 Ontdekken 14 november 2021 Gewijzigd op:
Huur een kasteel Ardennen, voor een feest in stijl.

Kasteel Ardennen huren? Boek voor een bijzonder uitje, jubileum of feest een echt kasteel Ardennen. Wie met vrienden of familie wat te vieren heeft, kan natuurlijk een groot vakantiehuis huren. Indien je eens op een andere manier erop uit wilt gaan, iets met meer stijl en klasse, kan je eens aan het huren van een echt kasteel denken. Bijvoorbeeld een authentiek kasteel Ardennen. Ook aantrekkelijk voor bijvoorbeeld een huwelijksfeest. Je kunt een kasteel Ardennen voor groepen tot 60 personen afhuren.

Hoeveel kastelen zijn er in de Ardennen dan?

In de Belgische Ardennen vind je tientallen kastelen. Ook in de omgeving van Spa.

Veel van deze kastelen zijn meer dan 100 tot 1000 jaar en in familiebezit. Lang niet alle deze kastelen zijn opengesteld voor het publiek. Echter er zijn wel een aantal kastelen in de Ardennen te huur voor bijvoorbeeld een trouwfeest, bedrijfsuitje, familieweekend, jubileum of reünie. Dit type kastelen zijn meestal verbouwd tot luxe vakantieverblijven met behoud van vele authentieke details. Denk ook aan een kasteeltuin, rozentuin, antieke meubels en andere snuisterijen. Vaak zit zo een kasteel al generaties in de familie en gaat het over van ouders op kinderen. Het blijft honderden jaren in het bezit van één hooggeplaatste familie.

kasteel van San Marino

Een kasteel Ardennen voor een trouwfeest huren.

Wat is er mooier en spannender. Je huwelijksfeest in een echt kasteel met feestzaal of trouwzaal vieren.  Je vindt in de Belgische Ardennen diverse kastelen waar je makkelijk je trouwfeest kunt houden. Veel kastelen hebben een grote tuin en een aparte zaal, kamer of ruimte waar gefeest kan worden. Het is echt een huwelijksfeest vieren in stijl. Daar komt bij dat veel kastelen en kasteeltuinen zich zéér goed lenen voor het maken van een fotoreportage. Je gaat met klederdracht zelfs een paar honderd jaar terug in de tijd.

mooiste trouwlocaties banner
Boek bijvoorbeeld je trouwfeest in kasteel Grand Chateau de Blier. Een romantisch kasteel in de Ardennen met een overnachting capaciteit tot 40 personen.

trouwen in een kasteel

Trouwen in een echt kasteel

Je familieweekend in een kasteel Ardennen vieren

Vier je jaar in jaar uit je familieweekend in Nederland of België en verblijf je in een groot vakantiehuis met zwembad?  Wil je eens iets anders?  Je kunt je familiedag of familieweekend best eens op een andere manier vieren. Met klasse en stijl. Huur voor je familie uitje eens een kasteel in de Ardennen. Sommige van deze familie kastelen liggen midden in het bos. Andere kastelen hebben een eigen zwembad, sauna, speeltuin kinderen en ja, zelfs een tennisbaan. Een familieweekend Ardennen met verblijf in een echt kasteel. Het is misschien wel het beste idee om eens een feestelijk en origineel familieweekend in stijl te vieren.

Voor je teambuilding activiteiten een kasteel Ardennen boeken

Teambuilding, goed kunnen samenwerken. Het is waarom veel bedrijven en overheden hun managers en andere leidinggevenden jaarlijks op pad sturen voor een “training”. Teambuilding zorgt voor meer onderling vertrouwen, een sterkere band en geeft uiteindelijk een hogere productiviteit. Daarnaast ben je als team sterker dan in je eentje en worden ideeën sneller gerealiseerd. Veel kastelen hebben tegenwoordig vergaderzalen en staan open voor teambuilding activiteiten. Een verblijf in een kasteel in de Ardennen geeft je rust en ruimte. Daarnaast zorgt de groene omgeving van de Ardennen voor een rustgevende en vriendelijke sfeer. Boek bijvoorbeeld een teambuilding activiteit in Chateau Des Deux Etangs  . Dit kasteel Ardennen heeft een kamer met piano, een sauna en vele andere voorzieningen voor een prettig en ontspannen verblijf. Voor groepen tot 36 personen.

Kasteel in Durbuy Ardennen

Kasteel in Durbuy Ardennen

Je jubileum in een echt kasteel vieren

Ben je 40 jaar in dienst bij de baas en mag er een echt feest gevierd worden?  Maakt je werkgever er een flink bedrag voor vrij?  Of ben je 50 jaar getrouwd en wil je dat gouden huwelijksfeest eens op een uitgebreide en bijzondere manier vieren? Een feest vieren in een echt kasteel is of je in een film stapt of net uit een mooie droom ontwaakt. Een jubileum vieren in een kasteel Ardennen is nu mogelijk. Je hoeft er niet per se te overnachten. Je kunt een kasteel ook vaak voor een dag of dagdeel huren.  Tip: Chateau Ferme in de Ardennen is een groot kasteel waar wel 60 personen tegelijk in kunnen. Het is zeker een aantrekkelijk kasteel om een jubileum of huwelijksfeest te vieren met een grote groep.

Kasteel Versailles in Frankrijk

Een kasteel Ardennen boeken met catering.

Indien je een feest of familieweekend in een kasteel in de Ardennen wilt vieren, is het bijna altijd mogelijk een cateraar in te schakelen. Meestal heeft de kasteelheer wel contacten met een goede cateraar maar als huurder van het kasteel ben je vaak vrij je eigen cateringbedrijf uit te zoeken. Deze kan zorgen voor overheerlijke maaltijden, personeel leveren voor het inschenken van drankjes en mensen inhuren om de vaat te doen. Met ander woorden, je kunt een kasteel Ardennen ook all inclusive boeken. Met catering en totaal service.

mooiste trouwlocaties banner

Kastelen in ander landen.

Niet alleen in  de Ardennen vind je mooie en historische kastelen. Deze vind je bijvoorbeeld ook in Duitsland.  Eerder schreven we over kasteel Neuschwanstein in Duitsland. Als je een weekendje of vakantie Duitsland doet, moet je dit kasteel  in Duitsland echt eens bezoeken.

Sprookjeskasteel Neuschwanstein in Duitsland

Kasteel in Barcelona.

Eerder schreven we over het kasteel van Montjuic, een bijzonder kasteel in Barcelona.  Als je eens een stedentrip Barcelona doet, moet je dit historische kasteel in Barcelona echt gezien hebben.  Zie ook de Kathedraal van Barcelona.

Kastelen hebben een historie en verhaal. In heel Europa vind je bijzondere kastelen met een rijke historie. Er zijn ook prachtige kastelen in Nederland behouden. In een artikel wat nog moet verschijnen, laten we de mooiste kastelen van Nederland de revue passeren.

2 reacties op “Kasteel Ardennen huren”

  1. teun vissers schreef:

    Ik ben opzoek naar een accommodatie voor een gala van rond de 60 man met overnachting op 22 april

  2. Arno@2 schreef:

    Beste Teun, op deze website https://www.kasteel-ardennen.be/overzicht/ kun je bekijken welke kastelen in de Ardennen beschikbaar zijn.