Kasteel van Montjuïc

Kasteel van Montjuïc

Over Kasteel van Montjuïc

Het kasteel van Montjuïc is eigenlijk een zwarte bladzijde uit de geschiedenis van Barcelona. Het kasteel werd op 173 meter hoogte gebouwd door Juan Martín Cermeño in 1751. In eerste instantie ter verdediging van de stad Barcelona. Tijdens de Spaanse Burgeroorlog werd vanaf 1893 inwoners van de stad in het kasteel opgesloten. Ze werden hier illegaal gemarteld en geëxecuteerd. Dit stopte pas in 1960 waarna er van het kasteel een museum gemaakt werd. De beroemde Spaanse schrijver Carlos Ruiz Zafón heeft met de Gevangene van de hemel bijna een compleet boek aan het kasteel besteed. Als fan van de boekenserie mag een bezoek aan het kasteel dus niet ontbreken.

Informatie Montjuïc

Het is zeker weten de moeite waard om het Kasteel van Montjuïc te bewonderen. Bij je bezoek aan het Middeleeuwse kasteel zie je direct dat het een militairkasteel is. Het kasteel heeft een super positie om alles in de gaten te houden en is voorzien van meerdere verdedigingswerken.

Naast het prachtige uitzicht en het wapenarsenaal wordt er in het museum in het kasteel ook aandacht besteed aan de zwarte bladzijde uit de geschiedenis. Het museum laat je alles zien over de geschiedenis van het kasteel en legt je ook alles uit over de tijd van de Burgeroorlog waarin het kasteel een gevangenis was. Je komt zo meer te weten over dit bijzondere kasteel en een stukje over de geschiedenis van Barcelona. Het is zeker een aanrader om voor vertrek het boek De Gevangene van de Hemel van Carlos Ruiz Zafón te lezen. Je krijgt zo ook een goed beeld van de geschiedenis.

In het kasteel wordt vooral tijdens het hoogseizoen regelmatig evenementen en tentoonstellingen gehouden. De tentoonstellingen hebben meestal te maken met de geschiedenis van het kasteel. In de zomermaanden worden er in het kasteel vaan openluchtconcerten gegeven of is er een openluchtbioscoop.

Naast de geschiedenis die aan het kasteel verbonden is zal een bezoek alleen al de moeite waard zijn vanwege het prachtige uitzicht. Vanaf het kasteel heb je 360 graden zicht over de stad, haven, Middellandse zee en de complete kuststrook.

Openingstijden

Vanaf 1 oktober tot en met 31 maart is het kasteel dagelijks geopend van 10.00 tot 17.000. Vanaf 1 april tot en met 30 september is het kasteel van 10.00 tot 20.00 geopend.

Tickets & prijzen

De entree bij het kasteel is vijf euro per persoon. Gepensioneerden en studenten kunnen voor € 3 per persoon naar binnen. Het is ook mogelijk om een rondleiding in het kasteel te boeken. Je krijgt dan meer informatie over de geschiedenis.

Een leuke aanrader is om het kasteel te bezoeken met de speciale kabelbaan naar de Montjuïc. Een retour ticket voor volwassen kost € 12,70 en voor kinderen € 9,20. Je kan ook een enkeltje nemen en terug met het openbaar vervoer gaan. Een enkeltje kost € 8,40 voor volwassen en € 6,60 voor kinderen.

Inhoudsopgave

Volgens onze gasten

Kasteel van Montjuïc Ervaringen