Kathedraal van Barcelona

Kathedraal van Barcelona
  • Barcelona
  • Barcelona

Over Kathedraal van Barcelona

Als je een wandeling door de gotische wijk Le Seu maakt stuit je ineens op de prachtige Kathedraal van Barcelona. Voor de stad is dit de belangrijkste kerk na de La Sagrada Familie. De kathedraal is officieel vernoemd naar Santa Eulalia. De beschermheilige van de stad Barcelona. De lokale bewoners noemen de kathedraal ook wel Le Seu vanwege de ligging in de gotische wijk. De mooiste plek om de kathedraal van buiten te bewonderen is vanaf de Pla de la Seu.

Over Kathedraal van Barcelona

Tijdens de mis is de Kathedraal van Barcelona gratis te bezoeken. Dit gaat wel om een deel van de kerk. Voor het koor en dakterras moet je een toeslag betalen. Buiten de mis dien je standaard te betalen om binnen te komen. Het is zeker weten wel de moeite waard om de kathedraal van binnen te zien, maar ook van buiten ziet het er prachtig uit. 12 miljoen toeristen bezoeken jaarlijks Pla de la Seu om de kathedraal alleen van buiten te bewonderen. Op het pleintje voor de kathedraal vindt je gezellige terrassen en er zijn wat kraampjes met souvenirs.

De kathedraal zelf werd voor het eerst gebouwd in 343 voor Christus tijdens de Romeinse tijd. De kathedraal werd meerdere malen vernietigd en weer opnieuw opgebouwd. In 1046 en 1058 werd de Romaanse kathedraal gebouwd. De bouw ging echter heel langzaam door o.a. de zwarte dood en burgeroorlogen. Pas in 1460 was het hoofdgebouw af en in 1913 werd de kathedraal pas echt afgemaakt.

Binnen de kathedraal vindt je intieme kapellen en gebrandschilderde ramen. Het schip van de kathedraal is gemaakt van beukenhout. Het altaar zelf is gemaakt van wit marmer. Naast de indrukwekkende binnenkant is het vooral een aanrader om naar het dak van de kathedraal te gaan. Met een speciale lift kan je naar de dak van de kathedraal gaan. Je hebt hier natuurlijk een prachtig uitzicht, maar je kan ook de klokkentorens van dichtbij bekijken.

Het is tijdens een bezoek ook mogelijk om een mis bij te wonen. De mis wordt dagelijks gegeven in het Spaans en Catalaans. De locatie van de mis verschilt wel per keer. Soms wordt de mis bij het altaar gegeven en soms in één van de kapellen. Uiteraard kan je dit vragen tijdens een bezoek aan de mis.

Openingstijden

Van maandag tot en met zondag is de kathedraal geopend van 08.00 tot 19.30. Van maandag tot en met zaterdag wordt er een mis gegeven tussen 08.00 en 12.45, 17.45 en 19.30. Op zondag is de mis van 08.00 tot 13.45 en 17.15 tot 19.30.

Tickets

Bij een gewoon bezoek aan Kathedraal Le Seu kost de entree € 6. Ga je tijdens de mis? Dan mag je gratis naar binnen. Je betaalt alleen wel een toeslag van € 3 als je naar het dak wilt en het koor. Je komt dan uiteindelijk alsnog op € 6 uit tenzij je niet naar deze twee bezienswaardigheden wilt gaan.

Inhoudsopgave

Volgens onze gasten

Kathedraal van Barcelona Ervaringen