Eilanden Azoren: 22 mooiste bezienswaardigheden per eiland

Eilanden Azoren: 22 mooiste bezienswaardigheden per eiland
Arno@2 Bijzonder 4 augustus 2020 Gewijzigd op:

De Azoren bestaan uit negentien eilanden waarvan er negen bewoond zijn. Deze prachtige eilanden zijn een paradijs voor natuurliefhebbers. En een uitstekende locatie voor een geweldige vakantie. Vandaag gaan we het hebben over de eenentwintig leukste bezienswaardigheden die we per eiland zullen noemen.

São Miguel

Het eerste eiland waar je we het over gaan hebben is São Miguel. De reden dat we met dit eiland beginnen is omdat het niet alleen grootste en meest bewoonde eiland is. Maar omdat dit ook het enige eiland is met een internationale luchthaven waardoor de reis naar de Azoren hier begint.

Bronnen van Furnas

De bronnen van Furnas zijn op het eiland Sao Miguel zowel leuk als lekker op te bezoeken. Niet alleen kan je in dit gebied erg mooi wandelen je kan ook baden in de bronnen. Ze zeggen dat de bronnen goed zijn tegen allerlei kwalen dus mocht je last hebben van luchtwegproblemen, reuma of huiduitslag dan is dit zeker een bezienswaardigheid die je moet bezoeken.

Sete Cidades

Dit is misschien wel de bezienswaardigheid die je gezien moet hebben als je naar de Azoren gaat. De Sete Cidades op het eiland San Miguel is een gigantisch kratermeer. Het meer is ongeveer twaalf kilometer lang en wordt verdeeld door een brug waar je overheen kan lopen. De ene kant van het meer is azuurblauw en de andere kant van het meer is groen. Dit contrast levert prachtige plaatjes op. Mocht je over dit meer willen varen kan dit ook. Je kan namelijk beneden een kano huren om over het meer te varen

Lagoa do Fogo

Niet alleen het Sete Cidades is een prachtig meer op Sao Miguel. Het Lagoa do Fogo is een ander meer wat het zeker waard is om te bezoeken. Je kan hier via twee routes komen. Voor de avonturiers is een een route door een dennenbos. Hier ben je wel een paar uur mee zoet. Of je kunt ervoor kiezen om met de auto te gaan en dan een wandeling naar beneden te maken. Deze wandeling kost ongeveer een half uurtje. Maar dan heb je ook wel wat. Een prachtig blauw meer dat tussen de bergen ligt. Een echte aanrader om te bezoeken.

Mosteiros

De meest indrukwekkende kuststrook van Sao Miguel is voor ons Mosteiros. De kuststrook bestaat uit allerlei ruwe lavarotsen dus je moet wel oppassen voor scherpe rotsen. Maar door deze natuurlijke rotsen wordt de zee afgeschermd waardoor je allerlei natuur baden krijgt van zeewater. Ook kan je hier dus geweldig snorkelen. Vind je dit allemaal te spannend klinken wees niet bang. Je kan namelijk vanaf een terrasje prachtig over dit stuk heenkijken.

Bezoek het verlaten hotel Monte Palace

Een ooit super de luxe hotel maar helaas daar een te kleine toestroom van toeristen nu een verlaten spookpand. Het Monte Palace hotel is nu nog een schim van wat het ooit geweest is maar heeft nog wel een nut. Je kan namelijk het verlaten hotel binnengaan om naar de bovenste verdieping van een prachtig uitzicht te genieten. Let wel op het is verlaten dus er ligt behoorlijk veel troep.

Gorreana theeplantages

Europa kent op dit eiland de enigste natuurlijk theeplantage. Gorreana theeplantages is gelegen op een mooi heuvelachtig landschap wat je direct zal denken aan de velden in bijvoorbeeld Thailand of Indonesië. Maak een wandeling door een plantages of breng een bezoek aan de fabriek. Natuurlijk is alles wel onder begeleiding van een gids die je alles verteld over wat je moet weten over het verbouwen van thee.

Verblijf in 3* Appartment in
8 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €74.00
1.png
Bekijken

Terceira

De letterlijke vertaling van Terceira is het cijfer drie. Het kreeg deze naam omdat het eiland als derde ontdekt werd. Terceira is van alle eilanden een van de meest toeristische. En is een erg gezellig eiland om je tijd te spenderen.

Leuk om te lezen: Leukste steden Portugal

Algar do Carvão

Wat ooit een vulkaan was op het eiland Terceira waar lava doorheen stroomde is het nu een toeristentrekpleister. Algar do Carvão is erg bijzonder om te bezoeken. Je maakt door de grot een wandeling totdat je ongeveer negentig meter onder de grond bent. Op dat moment bereik je wat ooit het hart van de vulkaan was. De wandeling zelf is al erg indrukwekkend. Door de loop van tijd zitten de wandel vol met mos wat ervoor zorgt dat er prachtige groene muren overal om je heen zijn te vinden.

Furnas do Enxofre

Een leuke activiteit om te combineren met de Algar do Carvão is de Furnas do Enxofre. Het ligt hier namelijk vlakbij. De Furnas do Enxofre is een natuurgebied waar allerlei korte wandelroutes zijn aangelegd om van het landschap te genieten. Wat bijzonder is aan deze wandelroutes is dat er overal om je heen stoom uit de grond komt. Dit komt door de vulkanische activiteit op het eiland. Erg bijzonder om te zien en ook zeker het waard om door het natuurgebied te wandelen.

Angra do Heroísmo

De bezienswaardigheid die je hoe dan ook moet bezoeken staat niet voor niets op de UNESCO werelderfgoedlijst. Angra do Heroísmo is een van de mooiste steden van heel de Azoren. Niet alleen door een erg bijzondere geschiedenis maar simpelweg door de prachtige havenstad zelf met al haar kleurrijke gebouwen. Leuke bezienswaardigheden in het kleine stadje zijn dan ook het bezoeken van een fort. Binnenkijken bij allerlei leuke kerkjes. En het bezoeken van verschillende paleizen. Mocht je dus op Terceira zijn is dit een echte aanrader.

Pico

Pico is het eiland wat het laatst erbij is gekomen. Het ontstond ongeveer tweehonderdduizend jaar geleden. Wel is het een van de grootste eilanden van de archipel. Het is namelijk het een na grootste eiland.

Gruta das Torres

Het eiland Pico is rijk aan vulkanische grotten. Dit blijkt wel uit het feit dat er over alle eilanden van de Azoren ongeveer driehonderd vulkanische grotten zijn verspreid. Meer dan de helft van deze grotten vind je alleen al op Pico. Een van de tofste grotten is Gruta das Torres. Hier ga je met een gids, je helm en zaklamp een gitzwarte grot in. Niet alleen voelt het aan alsof je een avonturier bent je krijgt ook nog eens een grot op een erg bijzondere manier te zien. Alleen voor de ervaring alleen al is dit een echte aanrader.

Leuk om te lezen: Roadtrip door de Algarve

Montanha do Pico

De hoogste berg van Portugal is het met 2351 meter hoogte. En laten we maar gelijk beginnen met zeggen dat als je niet goed te been bent deze bezienswaardigheid helaas niet geschikt is voor je. Je begint namelijk de klim de berg op bij een bezoekerscentrum. Hier krijg je een GPS zodat je altijd gevonden kan worden als je hulp nodig hebt. Na ongeveer een klim van drie uur die behoorlijk pittig is kom je aan bij de top. Hier kom je bij een prachtige krater met een nog mooier uitzicht. Maar nu moet je nog omlaag ook. Hier moet je ongeveer vier uur voor rekenen. Mocht je dit dus willen doen zorg dan in ieder geval ervoor dat je voorbereid bent. Het is ook mogelijk om een tour te nemen. Dan ben je twee dagen weg en overnacht je op de berg.

Faial

Faial is qua grootte het derde grootste eiland van de Azoren. De hoofdstad van het eiland is Horta. Het eiland heeft deze naam gekregen omdat het is vernoemd naar een struik die er erg veel groeit.

Capelinhos

Capelinhos is een bijzonder gebied op Faial. Het is namelijk een wereld van verschil met de rest van het eiland. Dit komt omdat in 1958 de vulkaan tot uitbarsten is gekomen. Door de uitbarsting kwam er een groot deel van het huidige eiland bij. Dit gebied is erg bijzonder om te bezoeken. Niet alleen is er een grote rotsvlakte bijgekomen. Je vindt hier nog steeds het as van de vulkaanuitbarsting. Op het moment stond er een vuurtoren op slechts een kilometer van de uitbarsting. Deze heeft de uitbarsting wonder boven wonder overleefd en en is tegenwoordig een geweldig uitkijkpunt om over het landschap heen te kijken.

Cabeço Gordo

Cabeço Gordo is de vulkaan die in 1958 uitbarstte en ervoor zorgde dat het eiland bijna twee en een half vierkante kilometer groter werd. Met de bijna elfhonderd meter hoogte valt de vulkaan overal op het eiland op. Ondanks dat er een halve eeuw geleden nog een uitbarsting was is de krater nu zo goed als volledig begroeid met allerlei planten. Het indrukwekkende beeld van de vulkaan zul je dus niet snel vergeten.

Espalamaca

Als je van het uitzicht over de haven en hoofdstad Horta wilt hebben dan is Espalamaca een echte aanrader. Met helder weer heb je niet alleen een prachtig uitzicht over de stad en het eiland maar kan je zelfs de vulkaan Pico goed zien. Vanaf de stad is het maar vijf minuten rijden naar dit imposante uitzicht. Mocht je dus in de stad zijn en over een voertuig beschikken is dit een super bezienswaardigheid die niet heel veel tijd kost.

Flores

Vanaf Flores kan je Corvo zien liggen. Het eiland ligt van alle eilanden het meest in het westen en nog geen negentien honderd meter van het Europese continent vandaan.

Bloemeneiland

Wandelen is op Flores een genot. Niet alleen is dit het eiland wat bekend staat om de prachtige en grote hoeveelheid bloemen. Het is ook nog eens opgenomen bij UNESCO als een Biosphere Reserve. Natuurlijk komt de naam Flores van het eiland van de bloemen. In dit natuurgebied kan je dus echt overal prachtig wandelen en versteld staan van de bijzondere natuur. Een plant die je sowieso veel gaat tegenkomen zijn de blauwe hortensia’s.

Fajã Grande

Fajã Grande is het meest westelijke dorp van heel Europa. Het dorp zelf is niet heel groot of heel bijzonder. De reden om naar deze plek te gaan is dan ook de ligging. Het dorp bevindt zich op een hoge klif. Op deze klif zijn er twintig watervallen die voor een prachtig zicht zorgen. Je zal deze bezienswaardigheid dus vooral bezoeken als je van de prachtige natuur houdt maar voor het dorpje zelf waarschijnlijk niet.

Corvo

Corvo ligt van alle eilanden het meest noord. Ook is het van alle eilanden het kleinste eiland. Het is namelijk maar zeventien vierkante kilometer groot en staat ook op het UNESCO biosfeerreservaat lijstje.

Caldeirão

Caldeirão is een oude vulkaankrater op Corvo en ook al is het een van de weinige bezienswaardigheden op het eiland het is wel een geweldige bezienswaardigheid. De krater ligt op de Monte Grosso. Vanaf het uitkijkpunt Miradouro Caldeirão dat na een klim van zes kilometer te bereiken is heb je een prachtig uitzicht over de krater. Hier zie je een geweldig meer dat tussen de groene krater in erg indrukwekkend is.

Vila Nova do Corvo

Het mooiste dorpje van heel Corvo! Zal er ook gelijk maar bij zeggen dat het tevens het enige dorpje is op Corvo. Er wonen ongeveer vierhonderdvijftig mensen. Je vind in het dorp een paar restaurantjes, kerken en hotels. Mocht je van rust houden dan is dit dorp zeker wat voor jou. Corvo zal je meer voor de natuur bezoeken dan wat anders.

Sao Jorge

Sao Jorge ligt in het middel van de archipel. Dit langwerpige eiland is erg mooi om te bezoeken voor een dagje. Verder kan je hier heerlijk wandelen zoals op alle Azoren eilanden.

Vlaamse kaas

Sao Jorge staat bekend om de kaas die er gemaakt wordt. Vlaamse kolonisten waren destijds bezetters van het eiland en hadden een heerlijk recept voor kaas. Tot de dag van vandaag wordt deze kaas nog steeds gemaakt. Wil je dit proeven is een bezoek aan het eiland het zeker waard.

Leuk om te lezen: Alles over je bezoek aan Sintra

Graciosa

Graciosa is het op één na kleinste eiland van de Azoren. En staat ook op de UNESCO bioreservaat lijst. Een leuk weetje over het eiland is dat hier het minste regen valt van alle eilanden.

Architectuur Graciosa

De architectuur op het eiland is erg speciaal. Veel gebouwen stammen namelijk nog uit de tijd van de Vlaamse kolonisten. Het eiland wordt ook ilha branca genoemd. Dit betekent het witte eiland. Deze naam het heeft het gekregen doordat er vooral witte huizen op het eiland staan. Wat erg leuk is aan het eiland is dat er erg veel windmolens zijn waar het ook soms mogelijk is om in te overnachten. Verder zie je nog erg veel mensen met paarden en wagens waardoor het lijkt of de mensen zich in het verleden wanen.

Santa Maria

Santa Maria is het oudste eiland van de archipel. Het ontstond namelijk zo een acht miljoen jaar geleden. Het eiland wordt ook wel het zonne-eiland genoemd omdat zonniger en dus ook droger is dan op de andere eilanden. Wil je op het eiland komen moet dit met de boot. Dit kan er door de golven soms stevig aan toe gaan.

Praia Formosa

Negentien eilanden en maar één wit zandstrand. Praia Formosa is het enige witte zandstrand van heel de Azoren. Dit zorgt er dus voor dat het niet alleen voor locals een geliefde plek is maar ook voor toeristen. Het kan hier dus wat aan de drukke kant zijn. Maar ben je op het zonne-eiland dan moet je dit toch zeker bezoeken. Je kan hier namelijk erg goed tot rust komen op het prachtige witte zandstrand.

Kapel van Anjos

Kapel van Anjos zou het eerste kleine kapelletje zijn dat op het eiland Santa Maria gebouwd werd. Rond de vijftiende eeuw werd hier een houten versie van neergezet. Dit is in dezelfde eeuw al vervangen door een stenen versie. Aan het einde van de twintigste eeuw werd de versie gebouwd die er tot de dag van vandaag nog staat. Erg bijzonder om te bezoeken als je van geschiedenis houdt.

Heb jij nog een leuke bezienswaardigheid op de Azore? Laat het ons in de reacties weten en dan plaatsen wij je bezienswaardigheid erbij!

Reacties zijn gesloten.