Tips voor een Bezoek aan sprookjesbestemming Sintra

Tips voor een Bezoek aan sprookjesbestemming Sintra
Arno@2 Stedentrip 18 mei 2019 Gewijzigd op:

Op ongeveer 30 km van Lissabon vind je het magische Sintra. Dit stadje lijkt wel uit een sprookjesboek te komen. Hoewel de meeste mensen Sintra tijdens in een dagtrip bezoeken, is het stiekem veel leuker om hier een paar dagen te blijven. Van prachtige tuinen tot de meest bijzondere paleizen, Portugese azulejos en imposante landhuizen. Je kijkt hier echt je ogen uit. Dit bijzondere stadje werd dan ook in 1995 door UNESCO werelderfgoed aangewezen als cultuurlandschap.

Vervoer naar Sintra

Elk kwartier rijdt er een trein vanuit Lissabon naar Sintra. Met de trein doe je er ongeveer 40 minuten over en het kost je €4,30 voor een retour. Hierdoor is Sintra perfect te combineren met een weekendje Lissabon. Je kan uiteraard ook met de auto de stad bezoeken, maar door de drukte en tekort aan parkeerplaatsen is dit geen aanrader. Doordat een groot deel van de bezienswaardigheden hoog in de bergen bevinden, is het verstandig om vanaf het station een bus te pakken.

Bezienswaardigheden Sintra

Er zijn natuurlijk een aantal plekken die je absoluut niet mag missen tijdens je bezoek aan Sintra. Wij hebben de 5 beste must-sees voor je verzameld.

Palácio da Pena

Het mooiste paleis van Sintra is het kleurrijke Palácio da Pena. Het paleis bevindt zich hoog op een heuvel en is soms zelfs vanuit Lissabon te zien. Het paleis is gebouwd in 1840 en was regelmatig de plek waar de koninklijke familie verbleef. Het paleis is een bijzonder exemplaar met veel details en vrolijke kleuren. Geel, blauw, rood.. je vindt hier de mooiste kleurencombinaties. Het paleis heeft niet één stijl, maar is een smeltkroes van verschillende 19e-eeuwse stijlen. NIet alleen van de buitenkant ziet het paleis er wonderschoon uit, maar ook binnen kijk je je ogen uit.

Praktische informatie:

 • Palácio da Pena kun je van april t/m oktober van 09:45 tot 19:00 bezoeken;
 • Van november tot maart kun je het paleis van 10:00 tot 18:00 bezoeken;
 • Het paleis is iedere dag geopend met uitzondering van 25 december en 1 januari;
 • Entreetickets kun je online aanschaffen, maar ook ter plaatse kopen;
 • Koop je ticket online om lange wachtrijen te voorkomen;
 • Elke dag is er om 14.30 een rondleiding. Je dient hiervoor wel een kaartje te kopen;
 • Probeer de drukte te vermijden door meteen na openingstijd of aan het einde van de middag het paleis te bezoeken;
 • Draag stevige schoenen, het liefst wandelschoenen. De wandeling naar het paleis kan namelijk behoorlijk pittig zijn.

Parque Nacional da Pena

Net zo bijzonder als het paleis zijn de tropische tuinen. In het park van het paleis vind je duizenden exotische planten in alle soorten, maten en kleuren. Wandel door de Mexicaanse tuin of drink een theetje in de Indiase tuin. Ook een bezoekje aan de grot waar vroeger de monniken naar toe gingen om te mediteren is absoluut de moeite waard. Het Parque Nacional da Pena is een prachtige plek om lekker doorheen te wandelen. Bezoek ook het uitzichtpunt ‘Cruz Alta’. DIt is het hoogste punt van het park waar je kunt genieten van een adembenemend uitzicht op het paleis en het stadje. Een behoorlijke klim, maar de beloning is groot.

Castelo dos Mouros

Het oudste kasteel van de stad is Castelo dos Mouros. Iets minder kleurrijk dan Pena, maar net zo mooi en bijzonder. Het kasteel komt uit de 8e eeuw en hoewel een deel van het kasteel is verwoest is tijdens de oorlog is nog wel een groot deel van de muren in tact gebleven. Vanaf het kasteel heb je een geweldig mooi uitzicht over Sintra. Als je geluk hebt, kun je zelfs de zee zien liggen

Praktische informatie:

 • Castelo dos Mouros kun je in de zomer van 09:30 tot 20:00 bezoeken;
 • In de winter is het kasteel dagelijks van 10:00 tot 18:00 geopend;
 • Een kaartje kost ongeveer €6,50 tot €8,-;
 • Een uur voor sluiting is het niet meer mogelijk om het kasteel te bezoeken;
 • Een bezoek aan het kasteel duurt gemiddeld 1 – 2 uur;
 • Het kasteel is iedere dag geopend m.u.v. bepaalde feestdagen.

Quinta da Regaleira

Het Quinta da Regaleira is een bijzondere kasteel in romantisch-revivalistische stijl met unieke elementen. Het kasteel heeft prachtige details en bevindt zich op een schitterende locatie. Bij het kasteel vind je onder andere een grote put van tientallen meters diep. Met een wenteltrap kun je de bijzondere put zelfs van binnen bewonderen. Een gigantische put, mysterieuze gangenstelsel, torentjes en kapelletjes….. Quinta da Regaleira heeft alles wat je verwacht van een sprookjeskasteel. Een absolute must-visit tijdens een bezoekje aan Sintra.

Praktische informatie:

 • Vanuit het stadje is het ongeveer 10 minuten wandelen naar Quinta da Regaleira;
 • Van april tot september is het kasteel van 09:30 tot 20:00 geopend;
 • In de winter is het kasteel dagelijks van 09:30 tot 18:00 geopend;
 • Een kaartje kost ongeveer 6 euro voor volwassen en 4 euro voor kinderen t/m 17 jaar. Kinderen tot 5 jaar mogen gratis naar binnen.
 • Het kasteel is iedere dag geopend m.u.v. bepaalde feestdagen.

Convento dos Capuchos

Het Convento dos Capuchos is een klein klooster verscholen in de bossen. Het klooster werd in de zestiende eeuw gebouw en werd toegewezen aan de kapucijnen. Convento dos Capuchos wordt veel minder bezocht dan andere bezienswaardigheden in Sintra en dit is compleet onterecht. Het klooster, ook wel kurklooster genoemd, bevindt zich namelijk op een geweldige locatie en wordt omringd door indrukwekkende tuinen.

Praktische informatie:

 • Het klooster ivan 09:30 tot 20:00 geopend;
 • Een kaartje kost 7 euro voor volwassen en 5,5 euro voor kinderen t/m 17 jaar en senioren. Kinderen tot 6 jaar mogen gratis naar binnen.
 • Het kasteel is iedere dag geopend m.u.v. bepaalde feestdagen;
 • Er is een parkeerplaats op ongeveer 10 minuten wandelen van het klooster;
 • Vergeet niet te bukken! De meeste ruimtes zijn max. 1 meter hoog.

Sintra is wat ons betreft één van de mooiste plaatsen van Portugal. Wat vind jij?

Reacties zijn gesloten.