Ontdek Dubrovnik: 13x doen & de mooiste bezienswaardigheden

Ontdek Dubrovnik: 13x doen & de mooiste bezienswaardigheden
Arno@2 Bijzonder 20 april 2020 Gewijzigd op:

Dubrovnik is een havenstad gelegen in Kroatië. Deze prachtige stad is niet voor niets vaak het decor van bekende films en series. Liggend aan de Adriatische zee, met zijn helderblauwe water, is er in deze stad meer dan genoeg te doen. Want waar je ook kijkt deze stad heeft niets minder dan schoonheid te bieden. In deze blog zullen wij de mooiste en leukste bezienswaardigheden op een rijtje zetten.

Geniet van het uitzicht op de muren van Dubrovnik

De oude stadsmuren bieden een prachtig uitzicht over de oude binnenstad van Dubrovnik. Deze bijna twee kilometer lange muren zorgen zeker voor twee a drie uur kijkplezier. Vanaf de muren kijk je landinwaarts neer op de mooie oude stad van Dubrovnik met de prachtige oranje dakpannen. Kijk je naar de zee dan zie je de helderblauwe oceaan. Een tip van ons, in de warmere maanden is er geen schaduw op de muren. Smeer je dus goed in en neem water mee.

Let op; Dubrovnik heeft erg veel te bieden maar heel veel attracties zoals de muren hebben een entreeprijs. Ben je van plan om veel te bezoeken, kijk dan eens naar de Dubrovnik Card. Hiermee kan je bijvoorbeeld gratis de muren op en krijg je korting tot wel 50 procent bij musea en transport.

Verblijf in 3* Hotel in
8 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €317.00
1.png
Bekijken

Bezoek het gotische kunstmuseum Rector’s Palace

Dit oude paleis is tegenwoordig omgetoverd tot een gotisch kunstmuseum. Het gebouw zelf is al indrukwekkend vanaf de buitenkant maar nog mooier van binnen. In het paleis zijn de kamers ingericht om een kijkje te geven in de levensstijl van een paar eeuwen terug. Het gebouw heeft ook voor langere tijd als een wapenopslag gediend. Veel voorwerpen hiervan zijn bewaard gebleven en worden nu ook tentoongesteld. Wij raden aan om van tevoren tickets te boeken. Dan weet je zeker dat je snel naar binnen kan!

Ga de hoogte in met de Dubrovnik kabeltram

De makkelijkste, mooiste en goedkoopste manier om op de berg Srđ te komen is met de kabeltram! De kabeltram is dagelijks open tussen negen uur ‘s ochtends en tien uur ‘s avonds. De rit alleen is al geweldig om mee te maken. Maar uiteindelijk aangekomen op de top wacht er een uitzicht op je dat je niet snel zal vergeten. Een mooi uitzicht over de oude stad van Dubrovnik en een mooie heldere zee waar meerdere eilandjes op te zien zijn. Ook is er op de top een klein museum aanwezig wat je kan bezoeken. En mocht je zin hebben om iets te eten of drinken kan dit in het restaurantje.

Struin door Stradun de hoofdstraat van Dubrovnik

Deze driehonderd meter lange straat loop recht door het centrum van de oude stad. Doordat het licht op de mooie witte stenen schijnt lijkt het net of de stenen gloeien. Aan beide uiteinden van de straat staan bekende fonteinen waar uit gedronken kan worden. De bekendste fontein is de onofrio fontein, hier kan je ook heerlijk zitten als je het wandelen even beu bent.

Vaar naar het prachtige eiland Lokrum

Een van de leukste tripjes is een boottocht naar het eiland Lokrum. Vanaf Dubrovnik is het ongeveer een kwartiertje varen. Eenmaal op het eiland kun je volop genieten van dieren en de natuur. Het eiland zelf is niet heel groot, ongeveer twee kilometer lang en vijfhonderd meter breed. Maar er is genoeg te doen. Er is onder andere een meertje dat in verbinding staat met de zee. Er zijn ruïnes van een klooster en er zijn botanische tuinen. Zeker een aanrader dus!

Let op: de prijs kan per persoon iets hoger liggen omdat Lokrum een natuurreservaat is. Entree is inbegrepen.

Neem deel aan de Game of Thrones tour

Voor de mensen die Game of Thrones hebben gekeken is er een tour die je moet volgen. Namelijk de Game of Thrones tour! Deze tour neemt je mee naar alle plekken waar is gefilmd in Dubrovnik. Door de unieke ligging en de prachtige huizen was dit vooral het decor van de plaats King’s Landing in Game of Thrones. Voor de beste foto’s raden we aan om in de ochtend of avond te gaan. Dit ook om de hitte te vermijden.

Bezoek de eeuwenoude kathedraal van Dubrovnik

Dit prachtige gebouw is een bezienswaardigheid dat vanaf de buitenkant niemand zal ontgaan. Het gebouw zelf is van binnen niet erg groot maar zeker waard om binnen te stappen. Toegang is gratis dus dat is altijd fijn. Binnen liggen in vitrines de beenderen van een beschermheilige ook is er kunst tentoongesteld van een paar bekende kunstenaars. Deze bezienswaardigheid is voor de kunstliefhebbers onder ons zeker een aanrader.

Doe een drankje bij een cliff side bar

Een van de bekendste en mooiste bars is Buza Bar in Dubrovnik. De bar ligt in het oude stadsdeel en is te bereiken via een poortje in de stadsmuur. Je komt hier uit recht op de kliffen tegen de zee en kan hier genieten van een drankje. Dit prachtige uitzicht moet je gezien hebben we raden dus ook zeker aan dat je deze bijna geheime bar een bezoekje brengt. Zorg wel dat je van tevoren weet waar de bar precies ligt want het zoeken kan een behoorlijke uitdaging zijn.

Breng een bezoek aan fort Lovrijenac

Dit fort wordt tegenwoordig gebruikt als theater tijdens festivals en is erg indrukwekkend om te bezoeken. Fort Lovrijenac biedt een mooi uitzicht over de oude stad van Dubrovnik en ligt dus ook net buiten de stadsmuur van de oude stad. Dit fort kwam ook voor in de serie Game of Thrones. Voor sommige dus extra leuk om te bezoeken.

Wandel langs de oude haven van Dubrovnik

Als je even aan de drukte wilt ontsnappen is een wandeling langs de oude haven een goede aanrader. In deze oude haven kan je de oude scheepswerf bezichtigen, wat zich tegenwoordig verleent als restaurant. Een prima plek om dus even te genieten van de zee en te ontsnappen aan de drukte van Dubrovnik. Na het eten kan je nog over de pier lopen om te genieten van de mooie zee en omgeving.

Bezoek monument de Zuil van Orlando

Een mooie plek om even te genieten van de architectuur in Dubrovnik. De zuil van Orlando staat voor de kerk van Dubrovnik en is een van de drukste plekken in de oude stad. Dit komt tegenwoordig vooral omdat het erg centraal ligt en dus een goede ontmoetingsplek is. Deze bezienswaardigheid is niet een plek waar je heel lang zal zijn maar omdat het zo centraal ligt zal je er waarschijnlijk wel meerdere keren langskomen.

Betreed de oude stad door de Pile Gate

De Pile Gate is de mooie toegangspoort tot de oude stad. We raden aan om hier vroeg te komen aangezien het hier behoorlijk druk kan worden. Een iconische scène uit de serie Game of Thrones is hier opgenomen, namelijk the walk of shame. Er is nog een andere toegangspoort aanwezig ten westen. Omdat je hier door de oude stadsmuren de stad in gaat is het een mooie historische plek en dus zeker waard om een keer doorheen te zijn gelopen.

Relax aan de stranden van Dubrovnik

Een van de mooiste en dichtstbijzijnde stranden van Dubrovnik is Banje Beach. Dit kiezelstrand is te bereiken via de trappen buiten Ploče Gate. Let wel op het zijn flink wat trappen, bijna honderd namelijk! Maar dan kom je ook wel op het prachtige kiezelstrand aan de mooie blauwe zee. Het kan hier wel erg druk zijn aangezien het een zeer populaire plek is in Dubrovnik. We raden dan ook aan om St Jacobs beach te bezoeken. Dit ligt twee kilometer buiten Dubrovnik maar is een stuk rustiger.

Reacties zijn gesloten.