Met de auto naar Engeland? Alle overtochten met ferry of tunnel!

Met de auto naar Engeland? Alle overtochten met ferry of tunnel!
Arno@2 Autovakantie 6 februari 2020 Gewijzigd op:

Als je een vakantie naar Engeland boekt of een rondreis door het land gaat maken, dan is het fijn om je eigen auto mee te nemen. Je kan zo vanuit Nederland vertrekken en zelf je reistijden bepalen. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om met de auto naar Engeland te gaan. Wij hebben alle mogelijkheden voor je verzameld en geven je een paar tips om de overtocht te boeken.

Met de ferry van Calais naar Dover

De populairste overtocht vanuit Nederland is de Ferry van Calais naar Dover. De ferry vertrekt 24 keer per dag vanuit de Franse kustplaats Calais naar de Engelse plaats Dover. P&O Ferries en DFDS Seways organiseren beide de overtocht over het kanaal. De route is vooral populair omdat de overtocht kort is. Met de Ferry doe je er namelijk 90 minuten over om het kanaal over te steken. Vanaf Breda is het 2 uur en 45 minuten rijden naar de haven van Calais. Voor slechts een paar tientjes kan je met de auto al de overtocht maken. Vanaf hier kan je ook een prachtig rondreis maken langs de zuidkust van Engeland.

Euro tunnel tussen Calais en Folkestone

Een andere optie in plaats van de Ferry is de Euro Tunnel. Je auto wordt hierbij op een speciale trein gezet. Binnen 35 minuten rijdt de trein door de tunnel onder het kanaal door. Vaak is de eurotunnel voordeliger in tegenstelling tot de ferry. Maar dit hangt wel van de periode af. Als de euro tunnel populair is gaan de prijzen vaak omhoog. De trein van Calais naar Folkestone vertrekt gemiddeld 4 keer per uur. Bekijk hier de kosten voor de tunnel of om een ticket te kopen.

Met de ferry vanaf Duinkerke naar Dover

Een andere populair overtocht route is de ferry van Duinkerke naar Dover. Twaalf keer per dag vaart DFDS Seways vanaf Duinkerke naar Dover. De tocht duurt ongeveer twee uur en is gemiddeld net zo door als vanaf Calais vertrekken. Het voordeel van Duinkerke is dat het een half uur dichterbij Nederland ligt. Het nadeel is dat de overtocht een stukje langer duurt.

Vanaf IJmuiden naar Newcastle

Het is ook mogelijk om vanuit Nederland de overtocht naar Engeland te maken. Een populaire route is vanaf IJmuiden naar Newcastle. IJmuiden ligt op 35 minuten rijden vanaf Amsterdam en heeft een rechtstreekse ferryverbinding met Newcastle. DFDS Seaways organiseert de overtocht naar Engeland. Er zitten alleen twee nadelen aan de trip. Ten eerste duurt de trip 15 uur. Hierdoor moet je een overnachting in een kajuit erbij nemen. De trip kost daardoor al snel twee keer zoveel als van Calais naar Dover. Het voordeel is dat je meer in het noorden van Engeland uitkomt. Vanaf hier kan je eenvoudig richting Schotland en de Schotse Hooglanden rijden. Reizigers die graag naar Schotland willen kiezen vaak voor deze overtocht vanuit IJmuiden. Maar natuurlijk is dit ook een uitstekende manier om een weekendje Newcastle te maken.

Rotterdam naar Hull

Een andere optie vanuit Nederland is de ferry vanuit Rotterdam naar de Engelse plaats Hull. P&O Ferries heeft hier een dagelijkse overtocht voor. De overtocht naar Hull duurt ongeveer 10,5 uur. Hull ligt net als Newcastle wat meer in het noorden. Vanaf hier kan je eenvoudig in Manchester of Liverpool komen. Of je kan doorrijden richting Wales of Schotland. Bij deze overtocht heb je een kajuit nodig en ben je iets goedkoper uit in verhouding met IJmuiden naar Newcastle.

Hoek van Holland naar Harwich

Tijdens de zomermaanden vertrekt er twee keer per dag een boot vanuit de hoek van Holland naar Harwich. De rest van het jaar gaat er één keer per dag een ferry naar Harwich. De overtocht duurt ongeveer 9 uur en doordat je s’nachts vaart slaap je in een kajuit. Er zijn verschillende kajuiten bij de overtocht te boeken met de Stena Line.

Wat is de snelste route naar Londen?

Ben je van plan om met je eigen auto naar Londen te gaan? Dan zijn er verschillende opties waar je uit kan kiezen. De snelste route is van Calais naar Dover. Vanuit Calais is het slechts 90 minuten varen naar Dover. Vanuit Dover kan je direct naar Londen rijden. De trip naar Londen vanuit Dover duurt twee uur. Een alternatief is de trein vanuit Dover nemen. Je kan je auto direct op de trein zetten. Dus je hoeft je auto niet achter te laten. Met de auto naar Londen kan vooral met vier personen voordeliger zijn, dan het vliegtuig. Hou er alleen wel rekening mee dat het in Londen zelf lastig parkeren kan zijn en de kosten van een parkeerplaats hoog zijn. Informeer altijd even bij het hotel wat de mogelijkheden zijn om je auto te parkeren.

Tags:

Reacties zijn gesloten.