12 leukste tips en dingen om te doen in Colmar

12 leukste tips en dingen om te doen in Colmar
Arno@2 Autovakantie 8 februari 2021 Gewijzigd op:

Oogverblindende kleuren, grachten, het wonder van vakwerkhuizen die eruitzien als een perfecte illustratie, dat zijn de toeristische bezienswaardigheden van Colmar, Frankrijk. De straten kronkelen en kronkelen in kleine steegjes en komen dan uit op kleine pleintjes die eeuwen geleden door handelaars en kooplieden werden gebruikt.

Het grotendeels autovrije centrum en een festival van felgekleurde pannendaken en nog helderdere gevels, waar nieuwsgierigen welkom zijn. Veel bezoekers vliegen door deze prachtige stad tijdens een dagtocht of een korte excursie aan wal, maar er zijn zoveel meer bezienswaardigheden in Colmar.

Deze hoek van Frankrijk, bekend als de Elzas is een prachtige regio waar we eerder al over schreven met de wijnroute door Elzas. Maar wist je ook dat het door de eeuwen heen verschillende keren van eigenaar veranderd is met Duitsland. Als gevolg hiervan hebben Colmar en nabijgelegen kleine Franse steden een geheel eigen cultuur, beïnvloed door degenen die de regio hebben opgeëist. Van taal tot eten tot architectuur, alles is een beetje Frans en een beetje Duits

Kortom laten we kijken wat je allemaal kan doen in Colmar

Bezoek Petite Venise

Petite Venise is de top bezienswaardigheid in Colmar. Hoeveel tijd je ook hebt, Petite Venise (Klein Venetië) is een absolute aanrader. Dit stuk mooie vakwerkhuizen langs het kanaal is zeker een van de meest pittoreske uitzichten in Colmar. Als je hierlangs loopt, is het moeilijk om niet het gevoel te hebben dat je midden in een sprookje of scène uit Disney bent gestapt. Stap in een van de platbodemboten in Petite Venise, deze bieden een unieke manier om de oude stad te bekijken. Op het kanaal glijd je onder de wilgen door, naast de bloembakken en langs de mooie huizen van de stad, de houten boot wordt aangedreven door een stille motor.

Bezoek St. Martin’s Kerk De middeleeuwse Sint-Maartenskerk neemt een belangrijke plaats in het stadscentrum in van Colmar, waar deze kerk al minstens 1000 jaar staat. Het gebouw is in gotische stijl, en werd gebouwd tussen 1234 en 1365, de kerk is gebouwd van glanzend rood en goudsteen en bedekt met een rood, geel en groen pannendak, kenmerkend voor enkele van de oudste gebouwen in de stad Colmar.

Verblijf in 3* Appartment in
8 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €76.00
1.png
Bekijken

Square de la Montagne Verte

Square de la Montagne Verte, met unieke sculpturen en veel banken en groen is een geweldige plek om te ontspannen in het hart van de stad. Ongeveer een halve kilometer verderop (dichter bij het treinstation) is het veel grotere park Champ de Mars. Eén van de meest populaire plekken in de stad, waar je de lokale bevolking zal vinden die bij de fontein loungen, samen met kinderen, ga lekker genieten van de carrousel. Je kan er spelen in de speeltuin, of een leuke tijd te hebben tot de zon ondergaat.

Customs House (Koifhus)

Koifhus was het middelpunt van de actie tijdens de handelshoogtepunten van Colmar in de Middeleeuwen. Als hoofd van een handelsbond (zoals de Hanze van Noord-Europa, maar dan veel kleiner), was de stad een zetel van rijkdom en macht, onder rechtstreeks toezicht van de Heilige Roomse keizer.

Place de l’Ancienne

Dit is het douane centrum uit vroegere tijden in Colmar. Dit gebied is omgeven door vakwerkhuizen en heeft een fontein met beeld in het midden. Op het plein worden vaak festivals, wijnproeverijen en beurzen gehouden.

Vakwerkhuis Adolph House en Musee Bartholdi

Enkele straten verderop ligt het Adolph House. Een van de oudste in Colmar, en is gebouwd rond 1350. De derde verdieping en de vakwerkgevel werden in de jaren 1500 toegevoegd. Bekijk de werken in Musee Bartholdi, deze kunstenaar maakte sculpturen van mensen die een grote bol dragen op de binnenplaats in het Bartholdi Museum

De beroemde zoon van Colmar, Frederic-Auguste Bartholdi, heeft een museum gewijd aan zijn sculpturen in het huis waar hij werd geboren. Het meest bekende werk is als de maker van het Vrijheidsbeeld, daarnaast maakte Bartholdi ook tal van andere sculpturen, fonteinen en grootschalige stukken tijdens zijn 50-jarige carrière. Het drie verdiepingen tellende Bartholdi-museum (Musee Bartholdi) bevat modellen en schetsen van de belangrijkste werken van de kunstenaar.

Schilderijen van Pfister house

Bekijk de schilderijen van het Pfister huis, met lederen en hout interieur. Het Pfister Huis is gebouwd in 1537 en onderscheidt zich van de vakwerkhuizen in Colmar. Met zijn geschilderde gevel, omhullende houten galerij en achthoekige torentje was het huis een dramatische vertoning van rijkdom in de 16e eeuw en trekt het nog steeds de aandacht van voorbijgangers. Een voorbeeld van renaissance-humanisme. Het Pfister-huis is een van de symbolen van het oude Colmar. De wijnwinkel op de begane grond is een geweldige stop om enkele van de beste Elzasser wijnen te proberen.

Unterlinden Museum

Waardeer de kunst in het Unterlinden Museum, waar het schilderij van Jezus die wordt gekruisigd is tentoongesteld tezamen met altaarstuk van Isenheim enz. Het mooie Unterlinden Museum beslaat bijna 7000 jaar geschiedenis. Van de prehistorie tot hedendaagse werken, er is niet veel waar het museum niet op ingaat. Er zijn exposities over middeleeuwse wijnbereiding, Elzasser culturele kunst en oude mozaïeken, evenals werken van kunstenaars als Lucas Cranach, Martin Schongauer en zelfs Monet.

Speelgoedmuseum Colmar

Speel in het speelgoedmuseum van Colmar waar je auto’s, poppen, spelletjes en meer worden tentoongesteld voor bezoekers van elke leeftijd. De exposities gehuisvest in een gebouw wat ooit een bioscoop was, geeft diepgaande informatie over de geschiedenis van het speelgoed, welke een eeuw teruggaat. Speelgoed, poppen en treintentoonstellingen en van ouderwetse teddyberen tot originele Barbie-poppen, van bordspellen tot videogames. Er is veel te zien en je kan herinneringen ophalen.

Kinderen zullen genieten van de interactieve tentoonstellingen terwijl volwassenen worden herinnerd aan het speelgoed dat hun jeugd kenmerkte. Treinliefhebbers zullen ook genieten van het treindisplay van een halve kilometer op de tweede verdieping.

De overdekte markt van Colmar

Van buitenaf lijkt deze markthal misschien niet echt op een markt. Met de constructie van baksteen en staal is het stevig en duurzaam. Binnen is echter een bruisende overdekte markt. Samengesteld uit ongeveer 20 verkopers, die alles verkopen, van eten tot kleding en gedenkwaardige souvenirs van Colmar. Bestel hier een heerlijk authentieke Elzasser lunch.

Colmar toeristische treinen

Er zijn twee treinen die toeristen door Colmar brengen, de Groene Trein en de Witte Trein. Ze bieden allebei schilderachtige ritten met live commentaar in vele internationale talen. Dit is absoluut een van de leukste, informatieve manieren om Colmar te zien. Een opwindende reis door de prachtige straten, met een vriendelijke treinmachinist die barst van de kennis om met je te delen!

Het vrijheidsbeeld

De maker van het Vrijheidsbeeld uit New York komt toevallig uit Colmar en het is een van de weinige plaatsen in Frankrijk waar je een replica van het Vrijheidsbeeld vindt. In tegenstelling tot andere, waar je ze misschien zou missen vanwege hun grootte, is die in Colmar groot en staat midden op een rotonde.

Heb jij nog tips om te doen in Colmar? Laat het hieronder in de reacties dan weten!

Reacties zijn gesloten.