10x de leukste dingen om te doen in Newcastle

10x de leukste dingen om te doen in Newcastle
Arno@2 Stedentrip 26 augustus 2019 Gewijzigd op:

Eén van de meest bruisende steden van Engeland is Newcastle. Toch staat de stad vaak in de schaduw van London. Dit is jammer want ook in Newcastle kan je een geweldig leuke tijd beleven. Er zijn genoeg leuke dingen en bezienswaardigheden om in de stad te doen. De stad is upcomming en steeds meer toeristen weten de andere stad buiten London te ontdekken. Wij hebben de 10 leukste dingen om te doen in de stad.

Bezoek een wedstrijd van Newcastle United

Voetballiefhebbers moeten zeker weten één ding gedaan hebben en dat is Newcastle United bezoeken! Engels voetbal is een bijzondere ervaring om mee te maken. Als je toch in de stad bent kan je net zo goed even de Magpies aanmoedigen. Het stadion ligt ook nog eens midden in de stad en is eenvoudig te bereiken vanuit je hotel. Het is wel slim om vooraf al je tickets te boeken. Dit kan eenvoudig via de website van Newcastle United.

Bezoek Castle keep & Black Gate

Uiteraard past bij het beeld van Newcastle oude kathedralen en kerken. Deze kom je uiteraard tegen in de oude Engelse stad. Eén van de aanraders om te bezoeken is Castle Ceep. Deze werd in opdracht van Koning Henry II gebouwd aan het einde van de twaalfde eeuw. In het kasteel is een museum gevestigd en kan je een paar oude kasteelvertrekken bezoeken. Net achter het kasteel ligt Black Gate. Dit is een oude uitzichttoren van het kasteel. Je kan de toren beklimmen en genieten van het prachtige uitzicht over de stad.

Bezoek het Discovery museum

Dit is een activiteit die ook leuk is om te doen met de kinderen. In dit interactieve museum kan je gaan ontdekken en natuurkunde proefjes doen. Je kan het vergelijken met NEMO. Er zijn wisselende tentoonstellingen, waardoor het museum elke keer weer anders is. Het museum is zeker weten de moeite waard om te bezoeken als je in Newcastle verblijft.

Bezoek Grainger Market

Ga terug in de tijd in de overdekte markt Grainger Market. In deze overdekte markthal kom je honderden kraampjes tegen. Er wordt hier o.a. verse vis en groente verkocht. Maar als fijnproever kan je er ook terecht om lekkere dingen uit te proberen. Bij Pet Lamb Patisserie kan je de lekkerste hartige taartjes uitproberen. Je kan zo lekker genieten van het gevarieerde eten op de markt.

Wandel over de zeven bruggen van Newcastle

Newcastle ligt aan de Tyne en er zijn in totaal zeven bruggen die over de rivier gaan. De meeste bruggen hebben een prachtige architectuur en het is leuk om er overheen te wandelen. Een technisch hoogstandje is de Millennium brug. Als de avond valt wordt deze bijzondere brug ook nog eens mooi uitgelicht. Een foto maken met de Millennium brug is zeker wel een aanrader als je er toch bent.

Boek een tocht door de Victoria tunnel

Een activiteit die niet voor iedereen geschikt is een wandeling door de Victoria tunnel. Vanaf 1842 werd deze tunnel gebruikt voor het vervoeren van gewonnen kolen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de Victoria Tunnel gebruikt als bunker tijdens luchtaanvallen van de Duitsers. Elke week wordt de tunnel een paar keer geopend voor toeristen. Samen met een gids kan je door de tunnel heen wandelen en de spanning opnieuw voelen. Doordat de tunnel slechts beperkt opengesteld wordt moet je deze toer van te voren online boeken. Je mag de tocht ook alleen met een gids maken. De tocht is niet geschikt voor mensen met claustrofobie.

Voor volwassen zijn de kosten £8.00 en kinderen slechts £4.00!

Bezoek een Pub

Je kan niet in Engeland geweest zijn zonder een bezoek aan een traditionele Pub. Op dit gebied heeft Newcastle genoeg te bieden. Er zijn verschillende pubs om uit te kiezen. Eén van de oudste pubs in de stad is The Old George Inn. De pub is opgericht in 1582. Eén van de beroemdste stamgasten van de pub was Koning Charles I. Uiteraard moet je hier zelf ook een bezoek aanbrengen als afsluiter van een dag in Newcastle.

Winkelen in Central Arcade

Winkelen kan je natuurlijk ook uitstekend in Newcastle. Eén van de mooiste winkelcentra om te bezoeken is de Central Arcade. De passages zijn oud en hebben wat weg van de oude overdekte winkelcentra in Brussel en Milaan. Je vindt er uiteraard meerdere leuke winkels om doorheen te struinen.

Bezoek het BALTIC museum

In een oud pakhuis is het BALTIC museum te vinden. Het is één van de beste museums van Engeland voor het bezichtigen van moderne kunst. De tentoonstellingen wisselen elk kwartaal en er is geen vaste voorstelling. Het is hierdoor elke keer weer een verrassing wat je te zien krijgt. S’avonds kan je ook terug komen naar het museum. Helemaal in de top van het museum zit een fantastisch restaurant. Verder is er ook nog een bioscoop in het BALTIC museum gevestigd.

Bezoek een concert in Sage Gateshead

Sage Gateshead is een prachtig theater met concertzalen waar je een concert kan bijwonen. Volgens de kenners heeft deze concertzaal de beste akoestiek ter wereld. Muziekliefhebbers moeten daarom zeker weten een concert hier bijwonen. Naast de betaalde concerten zijn er regelmatig concerten die je gratis kan bijwonen. Het is een leuke manier om gratis eens een concert bij te wonen en een beeld van het concertgebouw van binnen te krijgen. Naast een concert bijwonen kan je er ook muziekles krijgen. Uiteraard is het wel slim om je muziekles even van te voren te boeken.

Reacties zijn gesloten.