Roadtrip door Zuid-Engeland? Dit zijn de mooiste plekken

Roadtrip door Zuid-Engeland? Dit zijn de mooiste plekken
Arno@2 Ontdekken 20 december 2019 Gewijzigd op:

Zuid Engeland bestaat uit vele kliffen, stranden en kleine dorpjes. Je kan er perfect een roadtrip maken en alle hoogtepunten ontdekken. Waaronder de krijtrotsen die soms vele kilometers lang zijn met stranden eronder. Of plekken waar je nog fossielen kan vinden uit de Jurrasic tijdperk. In Zuid Engeland heb je een en al bijzondere natuur verschijnselen. Lees hieronder de mooiste plekken tijdens een roadtrip in Zuid Engeland!

De route langs de zuidkust van Engeland

Klik hier om de map te openen.

White Cliffs en Dover Castle

De stad Dover is niet zo interessant maar het strand daar in tegen wel. Naast de haven liggen de White Cliffs of Dover, het zijn witte krijtrotsen die aan beide zijde van de haven staan. Ze strekken zich uit langs een 24 kilometer lange kust. Je kan diverse wandelingen maken of fietsen naar uitzichtpunten voor een prachtig uitzicht vanaf de kliffen. Wil je de krijtrotsen op een andere manier bekijken? Neem dan de ferry die langs de rotsen vaart.

Een andere leuke bezienswaardigheid in Dover is Dover Castle. Het is het grootste kasteel van Engeland en speelt een belangrijke rol in de Engelse geschiedenis. Niet voor niets heet dit kasteel ook wel The Key of England. Het kasteel komt uit de 12e eeuw en speelde vooral een belangrijk rol in de geschiedenis vanwege de strategische ligging. Daarnaast was het in de tweede wereldoorlog een belangrijk hoofdkwartier van het Britse leger met onder meer een communicatiecentrum. Als je het kasteel gaat bezoeken leer je de hele geschiedenis kenen via een audiovisuele tour.

Beachy Head

Net als in Dover zijn hier mooie witte krijtrotsen te zien. Ze zijn nog hoger dan de White Cliffs of Dover. Je kan op de kliffen wandelen door het gras. Een mooie bezienswaardigheid is het Beachy Head Lighthouse. Hij staat in het water maar bij laag water kan je er naartoe lopen. Deze vuurtoren wordt niet meer gebruikt maar verderop staat een nieuwe vuurtoren die je ook kan bezoeken. Elk jaar slijt er een stuk van de rotsen af door de wind waardoor hij soms verplaatst wordt.

Wandelen naar Seven Sister

Bij de Seven Sisters zijn prachtige kalkrots formaties te zien. Bovenaan is een gezellig café waaruit je kan genieten van de mooie omgeving, onder het genot van een thee en typische scones. Daaronder is een strand met ronde stenen waar je even kan relaxen. Ook zijn hier nog fossielen te vinden langs de kalkrotsen. De Seven Sisters zijn al vaak gebruikt als film locatie en worden ze gezien als de White Cliffs of Dover.

Nationaal park New Forest

Tussen de grote steden vind je het natuurgebied New Forest. Het is de perfecte afwisseling om vanuit Bournemouth of Southampton te bezoeken. New Forest is één van de oudste bossen van Engeland, maar bevat naast bos ook ongelofelijk veel bosweide. Je vind er ongelofelijk veel wilde dieren zoals paarden, geiten, eekhoorns, wolven en hertekn. Zo kan je bij het Bolderwood perfect herten spotten en staat er een 500 jaar oude eikenboom genaamd Knightwood Oak.

Stonehenge

Een beroemde plek zijn de stenen van Stonehenge. Het zijn ruwe stenen die in een cirkel staan. Hoe ze daar zijn gekomen en zo mooi in een cirkel staan weet niemand, wel staan ze er al een paar duizend jaar. De Stonehenge is één van de meest onderzochte archeologische bouwwerken. Het is een toeristische attractie omdat er zo’n mysterie omheen hangt. Daarnaast is er een museum gemaakt met alle informatie en ontdekkingen die je wilt weten over de Stonehenge.

Bournemouth Beach

Nog niet zo lang geleden werd Bournemouth Beach uitgeroepen tot het mooiste strand van Engeland. Het is er best toeristisch maar een mooie plek om even pauze te nemen van je roadtrip. Huur een strandbed of shop in één van de winkeltjes een leuke strandlaken. Rondom de pier is er altijd wel wat te doen. Van gokkasten tot een reuzenrad waar je een ritje in kan maken. Je kan het vergelijken met het strand van Scheveningen.

Corfe Castle

Corfe Castle is een klein dorpje met overblijfselen van een oud kasteel. Het kasteel dateert uit de 11e eeuw en was één van de eerste kastelen in Engeland. Het ligt op een hoge heuvel waardoor je het van een afstand al kan zien. Het kasteel heeft vele bewoners gehad waaronder Elizabeth 1, ze verkocht het aan Lord Chancellor. Sinds 2018 is het geopend voor publiek en kan je de overblijfselen van dichtbij bekijken.

Durdle Doors

Naast de Lulworth Cove ligt Durdle door. Een natuurlijke brug van kalksteen die in de zee staat. De naam is afgeleid van het oud Engelse woord thirl, dat betekent boren. Het gat is ontstaan door wind en water die er tegen aan sloegen. Het is tevens de meest gefotografeerde plek langs de kust van Dorset. Naast de brug is er een stuk strand waar veel vakantiegangers komen. Je kan er op de kiezels liggen met uitzicht op de kalkstenen brug.

Fossielen zoeken op Jurassic Coast

Deze mooie lange kustlijn is 150 kilometer lang en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het is hier erg spectaculair door de hoge kliffen, stranden, mooie baaien en vooral prachtige uitzichten. Er zijn hier nog steeds fossielen te vinden uit de Jurrasic tijdperk. Je kan er heel goed wandelen en onderweg zijn diverse plekken met winkeltjes of overnachtingsplekken. Als je hier echt komt voor de fossielen, dan is de beste plek Lyme Regis en Charmouth. Hier worden nog steeds delen van zeedieren en dino’s gevonden.

Tags:

Reacties zijn gesloten.