12x bezienswaardigheden en leuk om te doen in Düsseldorf

12x bezienswaardigheden en leuk om te doen in Düsseldorf
Arno@2 Autovakantie 31 augustus 2020 Gewijzigd op:

Düsseldorf behoort tot één van de grootste steden van Duitsland en ondanks dat staat het niet echt bekend als een stad om eens naartoe te gaan. Doodzonde, want de stad kent een aantal prachtige bezienswaardigheden en het mooiste van alles dat deze allemaal vlakbij elkaar liggen. Ideaal dus om een dagje of weekendje naar Düsseldorf te gaan!

Düsseldorf ligt slechts 50km van de Nederlandse grens en daarbij ook nog eens dichtbij de Duitse stad Keulen. Super leuk om deze twee steden te combineren! Je zou er zelfs een bezoek aan het Duitse Wuppertal aan kunnen plakken.

Schloss Benrath

Vlak aan de Rhijn iets ten zuiden van de stad vind je Schloss Benrath. Het paleis werd al in de 18e eeuw gebouw en bied vandaag de dag onderkomen voor verschillende musea. Veel bezoekers zijn vooral te spreken over de prachtige tuin die om het kasteel te vinden is. Extra leuk is het Europese Tuinkunst museum te bezoeken. Je leert dan alles over het ontwerp/interieur van het kasteel en de tuinen eromheen.

Een ander leuk museum wat hier te vinden is, is het Museum für Naturkunde. Je leert in dit museum alles over de omgeving en hoe dit zich heeft gevormd. De Rhijn speelt daar een belangrijke rol in en daardoor extra indrukwekkend.

Verblijf in 4* Hotel in
2 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €162.00
1.png
Bekijken

Bolkerstraße

Als je ergens in de stad geweest moet zijn dan is dat de Bolkerstraße. Het is dan ook wel de drukte bezienswaardigheid van Düsseldorf. Middenin de Altstad van Düsseldorf vind je de Bolkerstraße. De straat zelf bestaat al sinds 1384 en is de gezelligste straat van de stad. De 300 meter lange straat is namelijk een aaneenschakeling van bars en restaurants waar je de gehele dag, avond en nacht kan genieten van Duitse gezelligheid. Tevens vind je hier de langst toog ter wereld. Dit is niet werkelijk het centrale meubelstuk van en café, maar staat voor het grote aantal cafés in de straat. Er zijn namelijk 250 aaneengesloten cafés te vinden

Rheinturm

Gelegen aan de oever van de Rhijn vind je de 240,5 meter hoge Rheinturm. De toren is is eigenlijk een zendmast voor FM-radio en televisiezenders. Maar door de mooie architectuur ook een bekende toeristische trekpleister. Maar het indrukwekkendst is toch wel om de toren te beklimmen. Als je boven bent aangekomen staat je er een prachtig uitzicht te wachten. Absoluut een aanrader als je meer van de stad wilt zien.

Winkelen in de Königsallee

Als je naar Düsseldorf gaat dan ontkom je niet om te gaan winkelen. En de grootste en beste straat waar je dit kan doen is op de Königsallee. Een prachtige kilometer lange boulevard waar je alle grote winkelketens zal vinden. Eén van de bekenste winkels is hier toch wel het Duitse Galerie Kaufhaus an der Kö.

Leuk is om ook de achterliggende- en zijstraten te nemen. Dit zijn namelijk de iets minder bekende straten waar ook wat kleinere winkels te vinden zijn. Zeker voor degene die opzoek zijn naar boetiekjes enz. is dat een absolute aanrader.

Lees ook: De mooiste kastelen van Duitsland

Ruïne van Kaiserpfalz

De Ruïne van Kaiserpfalz ligt niet in het centrum van Düsseldorf, maar op ongeveer 10km afstand. Toch is het een absolute aanrader om eens te bezoeken. Zoals de naam als zegt is het een ruïne en verwacht daarom hier geen prachtig kasteel. Wel vind je hier nog mooie restanten die de vormen van een oud kasteel laten zien. Voor de drooglegging van een deel van de Rhijn lag het kasteel namelijk op een strategisch punt op een eiland. Hierdoor konden ze het gebied beschermen.

Tot de Spaanse Succesieoorlog was dit ook het geval. Alleen tijdens deze oorlog schoten de Spanjaarden met duizenden kanonschoten het kasteel aan flarden. Uiteindelijk verloor de kasteel haar strategisch ligging en is ervoor gekozen deze nooit meer op te bouwen. Wel werden de restanten gebruikt om het dorp eromheen op te bouwen.

St. Lambertus

St. Lambertus werd in de dertiende eeuw gebouwd en is in de loop der tijd uitgegroeid tot een steeds grotere kerk. Uiteindelijk branden een deel van de kerk in 1815 af waardoor er een nieuwe toren gebouwd moest worden. Dit werd gedaan met nat hout waardoor na het drogen van het hout de torenspits is gaan draaien. In de tweede wereldoorlog is de toren flink beschadigd waardoor deze herbouwd moest worden. Op verzoek van het volk is deze met dezelfde draai gebouwd. Een uniek gebouw in wereld.

Rathaus

Middenin de Altstadt vind je het Rathaus. Het gebouw dient als gemeentehuis en staat op martplatz waar ook het ruitersstandbeeld staat. Leuk om te weten is dat de kunstenaar van dit standbeeld ooit gewoond heeft in het gebouw waarna het weer zijn functie als stadhuis terug kreeg.

Huisbrouwerijen

Net als veel andere Duitse steden heeft ook Düsseldorf een bewezen status als het gaat om bier. En waar kan je dat nou beter als in de Altstadt! Hier vind je verschillende Brauhausen waar je heerlijke donder Altbier kan drinken. Leuk om te weten is dat veel van deze Brauhausen nog zelf hun bier maken. Neem plaats aan een tafel en geniet van het heerlijk donkere bier. Als je glas leeg is moet je niet raar opkijken als deze weer gevuld wordt. Het is hier namelijk heel normaal om bij te vullen tot je aangeeft dat je niet meer wilt.

Carsch Haus

Carsch Haus is eigenlijk gewoon een warenhuis, maar het verhaal erachter is wel leuk. In 1911 zorgde de Duitse retailhandelaar Paul Carsch deed een verzoek om in de stad een warenhuis te bouwen. In 1915 was het zover en opende de 5 etage tellende warenhuis haar deuren. Tot 1979 heeft het gebouw hier gestaan. Tussendoor in de oorlog nog wel met een andere functie, maar hierna weer als warenhuis.

In 1979 moest het gebouw worden gesloopt voor de aanleg van de metro. Doordat het gebouw elders herbouwd moest worden werden de gevelstenen bewaard en 4800 stenen genummerd. Nog geen 5 jaar later was een werderopbouw gerealiseerd en stond er een nieuw gebouw van 10.500 m2 aan winkelgebied, maar met exact dezelfde uitstraling en stenen van het oude gebouw. Indrukwekkend en nog steeds één van de populairste warenhuizen van de stad.

Lees ook: Alles over wintersport in Winterberg

Medienhafen

Tot de vorige eeuw was Düsseldorf een belangrijke havenstad. Hierna verplaatst zich veel vervoer via de weg en kwam de haven steeds mee stil te liggen. Nu zijn veel verlaten havengebouw omgebouwd met nieuwe architectuur. Het oude en nieuwe combineren prachtig waardoor je hier zeker een wandeling moet maken. In het gebied zitten nu veel restaurants, bars en andere leuke onderneming gevestigd. Een prachtige plek om eens doorheen te wandelen!

Aquazoo Löbbecke 

Eigenlijk is Aquazoo Löbbecke een dierentuin, aquarium en museum in één. Zo leer je alles over het ontstaan van de wezens op deze aarde, maar kan je ook genieten van de vele dieren die hier te bewonderen zijn. Door 25 themakamers leer je alles het ontstaan van (water)dieren. Met het absolute pronkstuk het skelet van een potvis.

Carlsplatz

Carlsplatz is de oudste marktplaats van de stad. De markt is deels overdekt en absoluut een bezoek waard als je van eten houdt. Hier draait alles namelijk om eten en drinken. De vele kraampjes bieden verschillende verse producten aan. Het leuke is dat je hier niet alleen Duitse gerechten en producten zal vinden. De markt is namelijk een combinatie van culturen waardoor je gerechten over de hele wereld zal vinden. Van maandag t/m vrijdag kan je hier genieten van heerlijke verse producten

Heb jij nog meer tips om te doen in Düsseldorf? Laat het hier in de reacties achter!

Reacties zijn gesloten.