15x de leukste kerstmarkten van Duitsland

15x de leukste kerstmarkten van Duitsland
Arno@2 Lijstjes 1 november 2019 Gewijzigd op:

Vanaf eind november is Duitsland volledig in kerstsfeer. Vrijwel elke grote stad in het land heeft een kerstmarkt. Je kan hier shoppen voor originele kerstcadeaus en decoraties. Kan je zelf ook niet wachten tot het weer kerst is? Het is super leuk om zelf de grens over te steken en één van de gezellige kerstmarkten van Duitsland te bezoeken. Je komt zo volledig in de stemming!

Bezoek de kerstmarkt van Essen

In slechts 2 uur rijden vanaf Utrecht sta je al in de Duitse plaats Essen. Je vindt hier een sprookjesachtige kerstmarkt. Essen is een shop stad en heeft van zichzelf al 700 winkels. Naast een groot aantal winkels vindt je er verschillende kraampjes. De kerstmarkt is multicultureel. Dit betekent dat je er stalletjes uit verschillende landen tegenkomt. Je kan er dus ook gerechten uit verschillende culturen proeven. Verder vindt je op het hoofdplein één van de grootste kerstbomen van Duitsland. Kortom een leuk uitje om naartoe te rijden.

Verblijf in 4* Hotel in
2 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €162.00
1.png
Bekijken

Sfeervol genieten in Keulen

Eén van de meest sfeervolle kerstmarkten in Duitsland is de markt in Keulen. De kerstmarkt ligt relatief dichtbij Nederland en je vindt hier zes verschillende kerstmarkten. De markt voor de prachtige Dom van Keulen zorgt natuurlijk voor extra sfeer. Je kan in de stad genieten van Duitse lekkernijen en de leukste souvenirs kopen. Een extra hoogtepunt is om schaatsen te huren op het plein en te gaan schaatsen.

Lekker dichtbij huis: Münster

Elk jaar staan er meer dan 300 verschillende kraampjes op de verschillende markten van Münster. De puntgevelhuizen langs de markt worden prachtig gedecoreerd. Op de Kiepenkerl is zelfs een prachtig kerstdorp gemaakt om te bewonderen. Zodra de avond valt is de markt ook nog eens prachtig verlicht. Uiteraard kan je er ook genieten van lekker eten en dit alles dichtbij huis in Münster.

Bezoek de bekendste kerstmarkt: Düsseldorf

Als we de grens oversteken voor een dagje kerstmarkt, dan kiezen we massaal voor Düsseldorf. Je vindt hier zes verschillende kerstmarkten en ze liggen vrij dicht bij elkaar. Op de Gustaf Grundgens Platz vindt je zelfs een mega schaatsbaan van 450 m2. Je kan hier schaatsen huren of je eigen schaatsen meenemen. Geniet daarna van de lekkerste Glühwein of andere lekkernijen. In totaal zijn er 250 verschillende kraampjes om te bezoeken. Dit maakt het absoluut gezellig om naar Düsseldorf te gaan.

Net over de grens bij Nijmegen: Kleve

Een prachtige kerstmarkt net over de grens bij Nijmegen is: Kleve. Voor de meeste Nederlanders is deze stad al populair om goedkoop boodschappen te doen. Maar vanaf 30 november komen de meeste Nederlanders ook voor de kerstmarkten naar de stad. Je vindt de kerstmarkten niet in het centrum, maar in het park. Deze is prachtig versierd met lichtjes en de markt wordt begeleid met gezellige muziek. Het zorgt voor een magische belevenis in de stad.

Shoppen voor kerstcadeaus in Oberhausen

Lekker dichtbij en absoluut een aanrader als je van shoppen en kerst houdt! Op slechts een uur rijden van de Nederlandse grens vindt je Oberhausen. Je vindt hier een gigantische kerstmarkt met honderden kraampjes. De stad Oberhausen is sowieso geschikt om te shoppen. Je kan er niet alleen shoppen voor kerstcadeaus, maar ook in de indoor mall. Oberhausen heeft namelijk Center O en dit is de grootste mall van Europa. Afhankelijk van het weer kan je dus binnen of buiten shoppen voor kerstcadeaus.

Bezoek de magische kerstmarkt van Berlijn

Helaas is Berlijn niet geschikt voor een dagtrip, maar wel voor een weekend weg. De stad heeft zelf verschillende bezienswaardigheden en met kerst wordt alles extra speciaal. Je vindt meerdere kerstmarkten verspreid over de stad. De grootste vindt je op de Gendarmenmarkt. Ben je op zoek naar lekkere hapjes? Dan kan je naar de Postdamer Platz of Alexanderplatz afreizen. Berlijn is natuurlijk al een super leuke stad voor een stedentrip, maar vanaf eind november wordt het extra magisch!

Geniet van de sfeer langs de Moezel in Cochem

Cochem is natuurlijk al een sfeervolle stad met de ligging op een heuvel langs de Moezel. De stad wordt vanaf eind november extra speciaal met een uitgebreide kerstmarkt. De markt ziet er sprookjesachtig uit dankzij de ligging langs de Moezel. De meeste kraampjes vindt je op het centrale plein. Eén weekend tijdens het feestseizoen wordt het kerstverhaal nagespeeld. Dit wordt met echte dieren nagespeeld. Check even de website van Cochem om te checken welk weekend het dit jaar valt.

Bezoek één van de grootste kerstmarkten in Hamburg

Hamburg behoort tot de grootste steden van Duitsland en uiteraard mag de kerstmarkt niet ontbreken. Sterker nog de stad heeft 15 verschillende kerstmarkten. De grootste van de 15 markten vindt je direct voor het stadhuis. Je vindt hier natuurlijk ook een mega kerstboom versierd met honderden lampjes. Een extra hoogtepunt is de Kerstman die een bezoek brengt aan Hamburg. Hij komt letterlijk aanvliegen bij de stad. Dit gebeurt drie keer per dag.

Ontdek de sfeervolle kerstmarkt in München

Bij de meeste Nederlanders is München vooral bekend vanwege het Oktoberfest. Maar ook in december is het één groot feest in de stad. De stad wordt prachtig versierd en er is een mooie kerstmarkt te vinden. De grootste kerstmarkt is de Chriskindlamarkt. Alleen al op deze markt staan 140 kraampjes. Het is ook leuk om tijdens je bezoek langs het Wintertollwoodfestival te gaan. Je kan hier heerlijk eten en prachtige shows in een tent bewonderen.

Geniet van de kerstmarkt en heerlijk eten in Dresden

Dresden in het oosten van Duitsland staat al bekend als de foodie hoofdstad van Duitsland. Normaal gesproken kan je hier al lekker eten, maar helemaal tijdens de kerst. Er is namelijk niet alleen een kerstmarkt, maar ook een food festival. De kerstmarkt bestaat uit 9 verschillende kerstmarkt en één zaterdag in het seizoen is er een mega parade. De dag van de parade staat natuurlijk ook bekend om lekker eten. Zo wordt de grootste kerststol van Duitsland gebakken en met wat geluk mag je zelf ook een stukje proeven. Zorg er wel voor dat je op tijd erbij bent voor een hapje.

Bezoek één van de grootste kerstmarkten in Leipzig

Leipzig is één van de steden in Duitsland die echt groot uitpakt. De stad heeft één van de grootste kerstmarkten van Duitsland. Er zijn 300 verschillende kraampjes te vinden. Daar komt bij dat de stad zelf ook de moeite waard is voor een bezoek. In combinatie met de kerstmarkt kan je er minimaal een weekend doorbrengen. Elke dag wordt je ook vermaakt met live muziek vanaf het balkon van het oude raadhuis. Dit zorgt natuurlijk voor extra sfeer op de markt.

Kerstmarkt Leer dichtbij Groningen

Woon je in Groningen? Voor de inwoners in het noorden is de kerstmarkt in Leer altijd een populaire bestemming. De markt staat vooral bekend om 45.000 lampjes die in een mega kerstboom hangen. Maar de markt zelf is ook harstikke leuk om je kerstinkopen te doen. Het is geen mega kerstmarkt, maar wel gewoon een gezellige bestemming net over de grens.

Shop voor handgemaakte cadeaus op de kerstmarkt in Mainz

Mainz is het oude gedeelte van de moderne stad Frankfurt. In het oude deel zie je nog de vakwerkhuizen en deze zijn extra sfeervol gedecoreerd tijdens de feestdagen. In het oude deel van Frankfurt vindt je ruim 100 verschillende kraampjes in een sfeervol decor. Een extra pluspunt is dat je op deze kerstmarkt vooral handgemaakte cadeaus tegenkomt. Dit kan handgemaakt houten speelgoed zijn tot sieraden. Je kan ter plekken zien hoe de spullen gemaakt worden. Dit maakt de markt extra sfeervol!

Kleinschalige kerstmarkt in Aken

Ben je geen fan van de mega kerstmarkten met duizenden mensen? Dan is de kerstmarkt in Aken net over de grens van Nederland een aanrader. Het is een traditionele kerstmarkt met slechts tientallen kramen om van te genieten. Vanwege de ligging dichtbij de grens is de markt zeker een aanrader voor een dagje uit met het gezin. De meeste kramen vindt je rond de Marktplatz. Doordat het allemaal niet zo grootschalig is ervaar je hier een gezellige kerstmarkt.

Reacties zijn gesloten.