De 14 mooiste stranden van Sardinië, Hello Paradise!

De 14 mooiste stranden van Sardinië, Hello Paradise!
Arno@2 Zonvakantie 1 januari 2020 Gewijzigd op:

Wie zegt dat je voor de mooiste stranden naar de andere kant van de wereld moet? Nee hier hebben we het over een bestemming waar je slechts enkele uren moet vliegen! Het Italiaanse eiland Sardinië is één van de grootste eilanden in de Middellandse zee en staat bol van de prachtige stranden. Doe daar nog eens een perfect klimaat bij en je hebt een een geweldige strandvakantie te pakken. Wij nemen je mee in de populairste en mooiste stranden van Sardinië zodat je precies weet waar jij je vakantie moet vieren.

Voordat ik start met de mooiste stranden is het leuk om te weten wat bijvoorbeeld een strand of baai in het Italiaans betekend. Wanneer Italianen het over een spiaggia hebben dan bedoelen zij hier een strand mee. Een cala daarentegen betekend een baai.

La Pelosa Beach

Vraag een bewoner welk strand tot hen favorieten behoort en ze zullen waarschijnlijk La Pelosa Beach zeggen. Het is één van de meeste westelijke stranden en is ongeveer 300 meter lang en 60 meter breed. Natuurlijk kom je hier om heerlijk te ontspannen, maar het is ook leuk om een kijkje te nemen bij Torre della Pelosa. Dit is een wachttoren welke in de 16e eeuw een belangrijke rol speelde in de verdediging van het eiland. Ook vind je naast de wachttoren verschillende duikscholen bij het strand.

Ligging: Noordkust

Verblijf in 3* Bungalow in
8 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €116.00
1.png
Bekijken

Spiaggia Capo Coda Cavallo

Absoluut één van de mooiste stranden van Sardinië vind je in het noordoosten van Sardinië. Het strand is 500 meter lang en zand paradijselijk wit en het water super helder. Doordat het water hier vrij ondiep is, kan je hier prachtig snorkelen en is het erg in trekt bij familie. Maar ook als je op het strand zit hoef je je geen moment te vervelen doordat je vanaf het strand een prachtig uitzicht hebt op de Tavolara gebergte.

Ligging: Noordwestkust

Cala Mariolu

Natuurlijk kom je niet alleen op Sardinië op het strand om te zonnen. Sommige stranden zijn namelijk uitermate geschikt om te snorkelen of duiken. Cala Mariolu is daar één van. Het strand is gevestigd op de westkant van het eiland en is alleen per boot te bereiken. Vergeet zeker je camera niet, want je kan er echt prachtige foto’s maken.

Ligging: Westkust

Cala Spalmatore – Maddalena Archipel

Wanneer je een bezoek brengt aan Sardinië dan kan het niet anders dan dat je een bezoek brengt aan de Maddalena eilanden. Het ligt ten noorden van Sardinië en bestaat uit 5 grotere eilanden en 55 kleinere eilandjes. Je kan je voorstellen dat hier meer dan genoeg prachtige stranden te vinden zijn. Het strand Cala Spalmatore is daar absoluut één van de populairste van. Het strand is zelfs vaker gebruikt als decor van verschillende films waaronder één van de James Bond films. Het eiland ligt op het eiland La Maddalena waar je ook prachtige wandeling kan maken.

Ligging: Noordkust

Stranden van Pevero

Vrijwel op het meeste noordwestelijke puntje van het eiland vind je de stranden van Pevero. Omdat ze slechts enkele honderden meters uit elkaar liggen zijn ze prima gezamenlijk te combineren. Grande Pevero is 300 meter lang en ligt in een maanvormige baai. Zoals je mag verwachte is Picollo Pevero een stukje kleiner, maar met 120 meter nog steeds een prachtig strand. Beide beschikken over een prachtige wit zandstrand en zijn uitermate geschikt voor gezinnen door het langzaam aflopende water.

Ligging: Noordwestkust

Spiaggia del Poetto

Verblijf je bij de hoofdstad van het eiland Cagliari dan moet je een bezoek brengen aan Poetto beach. Dit strand is 8 km breed waardoor er meer dan genoeg plek is, ondanks het strand ontzettend populair is. Des de dichter je tegen de stad aanligt op het het strand, des de drukker het vaak is. Wil je het dus wat rustiger dan raden wij je aan om wat verder van de stad plaats te nemen op het strand. Aan het strand is tevens een nieuwe boulevard gevestigd waar verschillende restaurants, bars en winkeltjes te vinden zijn.

Ligging: Zuidkust

Cala Luna

Op de oostkant van het eiland vind je Cala Luna welke is gevestigd aan de Golf van Orosei. De baai is omgeven door hoge kalkrotsen en alleen te bereiken doormiddel van een behoorlijke wandeling of over het water per boot. Kom je via een prachtige wandeling dan krijg je toegang door één van de hoge kalkrotsen waarna je op het prachtige zandstrand kan uitrusten. Absoluut één van de mooiste plekjes op Sardinië als je het mij vraagt.

Ligging: Westkust

Spiaggia del Principe

Spiaggia del Principe ligt vlakbij het dorpje Romazzino. Om het strand te bereiken moet je een kleine wandeling van 10 minuten maken, maar dan krijg je wel 250 meter aan prachtig zandstrand. Het zand wordt hier en daar gebroken door een partij rotsen welke in het water liggen, maar dat maakt dit strand juist zo uniek. Het water is hier vrij ondiep en super helder waardoor je bij de rotsen prachtig kan snorkelen.

Ligging: Noordkust

Spiaggia Su Giudeu

Dichtbij het toeristische plaatsje Chia vind je Spiaggia Su Giudeu. Het mooie aan dit strand is dat het in een beschermd natuurgebied ligt waardoor je hier nog kan genieten van de prachtige natuur. Zo kan je er zelfs flamingo’s spotten waardoor het net lijkt alsof je in de Carribean bevind. Je kan overigens voor enkele euro’s de gehele dag je auto parkeren en bent met 200 meter lopen op het strand.

Ligging: Zuidkust

Spiaggia di porto Giunco

Porto Giunco wordt ook wel de parel van de zuidoostkust genoemd. Iedereen die langs het dorpje Villasimius komt zal ongetwijfeld een bezoek willen brengen aan dit strand. Het fijne zandstrand en de zee waar je tot ver uit de kust gemakkelijk kan staan, maakt dit strand de perfect plek voor families. Daarnaast zijn er strandmeesters in het hoogseizoen aanwezig welke een oogje in het zeil houden. Uniek aan het strand is de zoutwater lagune achter het strand.

Ligging: Zuidoostkust

Spiaggia La Cinta

Vanuit het plaatsje San Teodoro loopt je zo Spiaggia La Cinta op. Ben je met de aut dan kan je hier gemakkelijk parkeren waar ook de veel andere faciliteiten te vinden. Net zoals veel stranden is het strand hier ook prachtig en het water helderblauw. Met een lengte van 3,2 km is dit één van de langste stranden van het eiland. Het water loopt hier de eerste honderd meter erg langzaam weg wat erg prettig voor recreatie in het water. Verder kan je hier prachtig windsurfen en kitesurfen, maar ook suppen is hier super leuk om te doen! Achter het strand liggen nog prachtig zandduinen waarachter Stagno di San Teodoro ligt. Dit is een moerasachtig lagune waar verschillende vogels huisvesten waaronder de roze flamingo.

Ligging: Noordoostkust

Spiaggia di Tuerredda

In het zuidoosten van Sardinië vlakbij de plaats Chia vind je Spiaggia di Tuerredda. Het strand is ongeveer 400 mter lang en omringd door een bergachtig landschap. Het strand heeft een prachtig uitzicht op het eilandje eiland Tuerredda wat op ongeveer 150 meter uit de kust ligt. Door te zwemmen of kanoën kan je dit kleine eilandje gemakkelijk bezoeken. Let op dat het in het hoogseizoen erg druk kan zijn.

Ligging: Zuidkust

Spiaggia di Is Arutas

Spiaggia di Is Arutas heeft een lengte van 500 meter en is door het zand toch wel een uniek strand. Waar veel stranden hier wit zijn, is het zand van dit strand soms pastelkleurig. Het ziet er wit uit, maar soms zie je er een roze en lichtgroene gloed doorheen. Dit komt door de gemalen schelpen welke door het zand zitten. Daarnaast is het strand perfect om te leren surfen!

Ligging: Westkust

Spiaggia di Porto Pollo

Helemaal in het noordoosten van Sardinië vind je Spiaggia di Porto Pollo. Dit strand ligt vlakbij de zandtong welke het vaste land verbind met het schiereiland i sola dei Gabbiani. Veel mensen die hier komen zullen dan ook een tocht maken naar het schiereiland, maar eigenlijk de meeste zullen zich wagen aan een potje windsurfen. Restaurants, bars en Windsurfscholen maken deze plek namelijk uniek en erg sfeervol. S’avonds vind je hier dan ook leuke strandfeesten en hangt er vooral een ontzettend ontspannen sfeer.

Ligging: Noordkust

Reacties zijn gesloten.