Vakantie Sardinië ervaringen | 2 accommodaties

Sardinië paradijselijke baaien en de mooiste Europese stranden

Een vakantie Sardinië is perfect voor een zonvakantie in Italië. Je kan op het Italiaanse eiland genieten van heerlijk eten, prachtige stranden, een ruige natuur en historische dorpjes. Op het eiland zijn voldoende mogelijkheden voor de perfecte zonvakantie. Maar zelfs als je dol bent op natuur en cultuur is Sardinië de perfecte bestemming in de zomer.

Elk jaar komen er 250.000 toeristen naar het eiland om lekker van de zon te genieten. Het eiland zelf heeft 1,6 miljoen inwoners die bekend staan om hun passie en gastvrijheid. Ze laten je dolgraag hun eiland zien tijdens je vakantie op Sardinië.

De leukste plaatsen op Sardinië

De meeste toeristen landen nabij de hoofdstad Cagliari. Je kan hier prima een paar dagen vertoeven en de prachtige oudheden in de stad bekijken. De stad heeft namelijk nog overblijfselen van een Amfitheater en een kasteel. Cagliari kan wel wat chaotisch aanvoelen met ruim 154.000 inwoners die kriskras door het verkeer razen.

Een populair alternatief is een verblijf nabij Alghero. Dit is de populairste bestemming op het eiland. Je vindt hier nog een prachtige oude stadskern en stadsmuren. Uiteraard liggen er nabij de stad ook nog prachtige stranden. Ben je op zoek naar de mooiste stranden op het eiland? Je vindt deze nabij de badplaats San Teodoro. Dit is een vrij kleine badplaats, maar dit maakt het niet minder mooi om hier te verblijven. In de zomermaanden wordt er ook nog eens een gezellige toeristenmarkt georganiseerd.

Ontdek opgravingen uit de Middeleeuwen en Romeinse tijd

Sardinië is natuurlijk een belangrijke archeologische vindplaats. Op verschillende plekken op het eiland kan je nog genieten van de rijke historie. Het schiereiland Sinis was ooit een welvarende Romeinse stad. Je vindt hier nog restanten van Romeinse wegen, huizen en tempels. Voor de liefhebbers is dit zeker weten een aanrader om te bezoeken. Op het eiland zijn ook verschillende restanten uit de Middeleeuwen te vinden. Er zijn diverse overblijfselen van oude vestigingsmuren en kastelen op het eiland. Het aan de zee gelegen Castelsardo heeft bijvoorbeeld een prachtig kasteel met een uitzicht over het eiland.

Geniet van het Italiaanse eten en wijn

Eén van de grote voordelen van een vakantie Sardinië is dat je kan genieten van heerlijk Italiaans eten. Het is vooral een aanrader om een keer te gaan eten bij de boer. Je proeft hier nog het pure Italiaanse eten. Liefhebbers van wijn kunnen uiteraard ook op Sardinië terecht. Op het eiland worden unieke druivenrassen verbouwd tot wijn. Je vindt de mooiste wijnhuizen nabij Alghero, Olbia en Oristano.

Ervaringen en reviews vakantie Sardinië

Volgens de vakantie Sardinië reviews is dit eiland perfect voor een heerlijke zonvakantie op het eiland. Naast genieten van de zon is er genoeg ruimte voor cultuur, historie en natuur. De vakantie Sardinië beoordelingen zijn lovend over de ruige natuur met rotsen, bergen en hoge kliffen. Daarbij zijn bewoners gastvrij tegenover de toeristen op het eiland. Een klein woordje Italiaans zorgt al snel voor een leuke interactie met de lokale bevolking. Dit alles beleef je in combinatie

met heerlijke Italiaanse streekgerechten. Kortom het perfecte eiland voor je volgende vakantie in Europa.

Meer tekst
Eindelijk genieten! De 3 beste accommodaties
Hotel in Sardinië
Geen beoordeling hotel
0 reviews
Hotel in Sardinië
Geen beoordeling hotel
0 reviews
Laat je insperen Geschreven door onze specialisten
Dit mag je niet missen tijdens een vakantie Sardinië!
Een vakantie Sardinië staat op de planning alleen je hebt nog geen flauw idee wat je op het eiland gaat doen. Je bent eigenlijk op zoek naar een paar leuke bezienswaardigheden op het eiland. Gelukkig
De leukste kerstmarkten van Nederland 2018
Duitsland staat al jaren bekend om de sfeervolle kerstmarken, maar Nederland kent ook voldoende gezellige kerstmarkten. De bekendste is misschien wel de kerstmarkt in Valkenburg, maar we kennen er nog
Populairste keuzes Dit bezochten andere in Sardinië