De leukste bezienswaardigheden tijdens je stedentrip Malaga

De leukste bezienswaardigheden tijdens je stedentrip Malaga
Arno@2 Zonvakantie 18 februari 2021 Gewijzigd op:

Málaga, gelegen aan de Middellandse Zee, is de op een na grootste stad van Andalusië en een ware toeristische trekpleister. De stad wordt vaak gezien als uitvalsbasis voor een bezoek aan de regio van Andalusië, van waaruit je eenvoudig locaties als Marbella en Gibraltar kan bereiken. Maar de stad is zoveel meer dan alleen een tussenstop, het heeft zelf ook enorm veel te bieden.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle stedentrips naar Malaga

Málaga, gelegen aan de Middellandse Zee, is de op een na grootste stad van Andalusië en een ware toeristische trekpleister. De stad wordt vaak gezien als uitvalsbasis voor een bezoek aan de regio van Andalusië, van waaruit je eenvoudig locaties als Marbella en Gibraltar kan bereiken. Maar de stad is zoveel meer dan alleen een tussenstop, het heeft zelf ook enorm veel te bieden.

De hoogtepunten weerspiegelen de diverse tradities van de stad. Bovendien is Málaga rijk aan een aantal historische gebouwen en locaties. Denk bijvoorbeeld aan het Moorse kasteel of het Romeinse theater – maar ook het Alcazaba trekt het nodige bekijks. Naast culturele bezienswaardigheden heeft Málaga ook de prachtige natuur van de Costa del Sol, en heeft de stad de beschikking over heerlijk weersomstandigheden en een prachtig strand.

Het is tijd om een aantal van de mooiste hoogtepunten te bespreken tijdens je vakantie Malaga

Alcazaba

Van alle gebouwen in de stad is het Alcazaba zonder enige twijfel een van de belangrijkste en meest kenmerkende. Het Alcazaba is een overblijfsel van de Arabische heersers die hier jarenlang hun macht uitoefende.

Dit meesterwerk van Moorse architectuur combineert schoonheid en geschiedenis op een prachtige manier en is gelegen op de heuvelrug boven de stad. Een brug verbindt het fort met het beroemde kasteel op de berg de Gibralfraro, waar we verderop in het artikel nog op terug zullen komen.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle stedentrips naar Malaga

Het Alcazaba van Málaga werd gebouwd in de 11e eeuw op de fundamenten van een Fenicisch paleizencomplex. Het maakt gebruik van de bestaande heuvels en is samengesteld uit verschillende onderdelen: de buitenring, de onderste ring en het binnenpaleis. Zijn militaire componenten maken het Alcazaba tot een van de belangrijkste overgebleven islamitische gebouwen in Spanje.

De ligging van het fort was overigens in het verleden ideaal om de stad te kunnen verdedigen, maar tegenwoordig is deze ligging vooral een voordeel vanwege het prachtige uitzicht over de stad en de omgeving.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle stedentrips naar Malaga

Verblijf in 4* Hotel in
8 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €269.00
1.png
Bekijken

De berg Gibralfaro

We hadden het er net al even kort over en we blijven nog even bij dit bijzondere onderdeel van Málaga: de berg Gibralfaro. Deze indrukwekkende heuvel steekt met zijn ruim 130 meter met kop en schouders boven de overige delen van de stad uit.

De berg is onderdeel van het Montes natuurpark in Málaga en behoort tot het Cordillera Penibetica gebergte. Het Castillo de Gibralfaro staat op het bovenste gedeelte, dat zoals eerder aangegeven direct is verbonden met het Alcazaba in de oude stad Málaga.

Naast deze twee hoogtepunten is er nog een andere locatie die niet mag ontbreken tijdens je ontdekkingstocht over de Gibralfaro. Het Romeinse theater is namelijk ook onderdeel van de omgeving en verdient absoluut een bezoek.

Roadtrip Andalusië - Malaga

Oude binnenstad van Málaga

Van de kenmerkende berg gaan we door naar de stad zelf. De oude stad van Málaga geeft deze Andalusische stad namelijk haar historische uitstraling. En er zijn vele redenen om de oude stad van Málaga te bezoeken.

Talrijke volkeren hebben hun stempel op Málaga gedrukt: Moren, Romeinen en Feniciërs. De straten dragen bijvoorbeeld nog steeds de sporen van de Moren. Onderdompelen in de straten van deze mediterrane havenstad is dan ook een onvergetelijke ervaring.

Wandel langs de vele kerken, kloosters en paleizen die de stad rijk is. In het oude centrum van Málaga zijn een groot aantal bezienswaardigheden. Sommige bestaan uit musea, zoals de geboorteplaats van Picasso. Maar je kunt ook door steegjes en pleinen wandelen voor een ontdekkingstocht langs de lokale winkels. Onderweg kom je talloze restaurants en cafés tegen waar je heerlijk kunt dineren.

Santa Iglesia Catedral Basílica de la Encarnación

De Santa Iglesia Catedral Basílica de la Encarnación (kortgezegd de kathedraal van Málaga) heeft niet alleen een lange naam, maar ook een lange geschiedenis. Toen Málaga in de 16e eeuw werd veroverd door de christelijke overheersers, werd ook direct begonnen met de bouw van de kathedraal. De kerk werd destijds gebouwd op de plaats waar eerst een moskee stond.

Oorspronkelijk was het de bedoeling om de kathedraal te voorzien van twee torens, maar vanwege geldgebrek is uiteindelijk gekozen om slechts één toren te bouwen. Dit doet gelukkig niets af aan de schoonheid van de kathedraal. Het is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en is nog altijd van groot belang voor de katholieke bevolking.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle stedentrips naar Malaga

Jardín Botánico-Histórico La Concepción

Nog een bezienswaardigheid met een lange en prachtig klinkende naam: de botanische tuin van de stad. De historisch-botanische tuin van La Concepción werd in het midden van de 19e eeuw aangelegd. Het prachtige terrein staat vol met tropische en subtropische planten. De planten zijn afkomstig uit de regio, maar er zijn ook talloze plantensoorten te vinden vanuit overige delen in de wereld.

In het centrum ligt de historische kunsttuin, een romantisch perceel van meer dan 3 hectare dat vol staat met zeldzame planten en bloemen. Deze iconische tuin heeft ook een aantal watervallen en schitterende fonteinen om te bewonderen. De zogenaamde Jardín Botánico wordt daarnaast omgeven door historische en artistieke tuinen, waaronder ruim 22 hectare aan verschillende landschappen. Deze weelderige tuin is ontworpen met speciale thema-onderdelen zoals waterplanten, cactussen en orchideeën.

Tot slot beschikt de tuin ook nog over een cafetaria, waar je kunt genieten van heerlijke sandwiches, taarten en quiches. Kortom, een ideale locatie om een dag(deel) even helemaal tot rust te komen.

Picasso Museum

Málaga is natuurlijk ook de geboorteplaats van de wereldberoemde schilder Pablo Picasso. De bekende schilder heeft de wereld voorzien van een aantal geweldige kunstwerken en daar hoort natuurlijk ook een persoonlijk museum bij. In het Palacio de Buenavista heeft de familie ter ere van de kunstenaar het Picasso-museum opgericht.

Het museum is gelegen in de oude binnenstad van Málaga en is een niet te missen locatie voor kunstliefhebbers. In totaal zijn er ongeveer twee honderd kunstwerken te bewonderen in het museum.

Meer dan 200 kunstvoorwerpen zijn te bewonderen in het Museo Picasso. Talrijke olieverfschilderijen, verschillende beeldhouwwerken en tekeningen geven een indruk van het werk van een van de beroemdste kunstenaars van de 20ste eeuw. De tentoongestelde stukken bestrijken in totaal de ruim acht decennia van Picasso’s levenswerk.

Tijdens een bezoek aan de stad Málaga in Andalusië kunnen kunstliefhebbers in het Picasso-museum ook een groot aantal vele minder bekende werken van de Spaanse kunstenaar ontdekken.

Lees ook: De leukste roadtrip door Andalusië

Centre Pompidou Málaga

Málaga is ook de eerste vestiging van het Centre Pompidou buiten Frankrijk te vinden. Het Centre Pompidou is een van de topmusea in Parijs, beroemd om zijn collectie moderne en hedendaagse kunst – en vandaag de dag is een gedeelte van dit museum dus ook in Málaga te bewonderen.

Het Pompidou Málaga Center toont verschillende voorwerpen uit de collectie van beroemde Parijzenaren. Hoogtepunten zijn onder meer werken van Max Ernst en Picasso. Het museum wordt regelmatig voorzien van nieuwe werken, waardoor een bezoek nagenoeg nooit hetzelfde zal zijn. Het museum heeft ook om de paar maanden een tijdelijke tentoonstelling.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle stedentrips naar Malaga

Tivoli World

Na de vele musea en historische bezienswaardigheden is het inmiddels ook wel tijd geworden voor een iets avontuurlijker hoogtepunt. En dat hoogtepunt komt in de vorm van Tivoli World. Tivoli World is een van de belangrijkste attracties in de omgeving Málaga, en dan met name voor gezinnen met kinderen. Het attractiepark ligt niet direct in de stad zelf, maar in het nabijgelegen Benalmaldena.

Vanaf Málaga is het ongeveer een half uur rijden naar Tivoli World, maar hier wordt je vervolgens wel getrakteerd op een uitgebreid attractiepark. Het park beschikt over een haast ontelbaar aantal attracties, prachtige tuinen en adembenemende shows. Daarnaast is er een groot aanbod als het aankomt op restaurantjes en eetgelegenheden. Kortom, een ideale locatie voor avontuurlijk dagje uit!

Heb jij nog tips voor een leuk uitstapje in Malaga? Laat ons hieronder weten welke Malaga bezienswaardigheid jij de moeite vind

Het is tijd om een aantal van de mooiste hoogtepunten te bespreken tijdens je vakantie Malaga

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle stedentrips naar Malaga

Reacties zijn gesloten.