Zon, zee & strand! 8x de leukste badplaatsen van Egypte

Zon, zee & strand! 8x de leukste badplaatsen van Egypte
Arno@2 Zonvakantie 14 december 2019 Gewijzigd op:

In Egypte is het altijd zonnig en dus de perfecte weersomstandigheden voor een zon vakantie. Bij de vele badplaatsen staan all inclusive hotels met privé stranden en alle voorzieningen die je maar kan wensen. Langs de kusten kan je perfect duiken in de rode zee naar de mooie koraalriffen of scheepswrakken. Maar lekker zonnen of onder de palmbomen liggen is ook niet verkeerd. Wij lichten de 8 leukste badplaatsen van Egypte graag voor je uit!

Hurghada

Ooit was Hurghada een klein vissersdorpje maar tegenwoordig een toeristische badplaats. In de jaren 60 werd hier een rijkdom onder de zeespiegel van de Rode Zee ontdekt. Voor duikers en snorkelaars is dit dus een prachtige plekken om te duiken en het onderwaterwereld te ontdekken. Naast een prachtige strand en zee kan je ook een uitstap maken naar de naastgelegen Luxor met haar tempels. De stad zelf is niet erg bijzonder en vooral erg stoffig door al het woestijnzand. Als je even een dagje weg wilt kan je beter naar het Mahma beach dat op het Giftun eiland ligt.

Verblijf in 3* Hotel in
8 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €172.00
1.png
Bekijken

Taba

In Taba liggen vele all inclusive resorts en is bekend door zijn fantastische hotels en stranden. Het is hier niet zo toeristisch waardoor je kan genieten van alle rust. In elke prijsklasse kan je hier een accommodatie vinden. Ook worden er sportactiviteiten aangeboden zoals duiken, snorkelen, kameel rijden en wandelen. Als je wat anders dan strand wilt zien kan je naar het kasteel Zaman, je kan er naar de sauna, massages krijgen of yogalessen volgen. Kortom is er in Taba genoeg te doen om lekker te ontspannen.

Makadi Bay

Bij deze badplaats is het alles behalve toeristisch, het is er erg rustig en er hangt een ontspannen sfeer. Het witte strand is lang en heeft mooie kleurrijke koraalriffen waar je naar kan snorkelen of duiken. Makadi Bay is nog een redelijk nieuwe vakantiebestemming en daarom nog niet erg aangetast door toeristen. De stad zelf is omgebouwd tot een gezellig en toeristische plek. Er zijn winkels en restaurants te vinden. In Makadi Bay kan je een rustige en verzorgde vakantie hebben.

Sharm el Sheikh

Voor een luxe vakantie is Sharm el Sheikh de absolute bestemming. Geniet van het mooie strand en duik naar de 220 soorten koraal en wrakschepen in het Nationaal Park. Het strand staat vol palmbomen en wordt omringd door hoge bergen. In het oude stadsdeel vindt je honderden winkels waar je uitgebreid kan shoppen. Daarnaast is er de Sint Catharinaklooster waar Mozes de Tien geboden heeft ontvangen.

Dahab

Voor windsurfers is Dahab een beroemde plek, hier zijn de ideale zee en wind condities. Het wordt gezien als de leukste badplaats van de Golf Aqaba. Langs de riffen die voor de kust liggen kan je goed snorkelen en duiken, één van de beruchtste duikplekken The Blue Hole kan je vanaf hier bereiken. Daarnaast kan je hier een woestijnsafari maken of tussen de dadelpalmen liggen op het strand. In de wijk zelf kan je naar de vele cafés, bazaars, winkels of restaurants waar het altijd gezellig is.

Marsa Alam

In een korte tijd is de badplaats Marsa Alam uitgegroeid tot een fijne vakantiebestemming met luxe resorts. Dit komt door een vliegveld die er naast is gebouwd waardoor er meer toeristen komen. De hotels of resorts hebben meestal een privé strand voor de gasten. Daarnaast kan je hier perfect duiken en snorkelen of mee naar excursies in naast gelegen plaatsen. Voor de rest is dit een plek waar je vooral van de rust en luxe kan genieten.

El Quseir

Deze 5000 jaar oude badplaats is gaan moderniseren om toeristen te trekken. Je vindt er vele kenmerken uit het oude tijdperk terug gemixt met moderne dingen. In het historische centrum hebt je smalle straatjes, een fort van Sultan Selim en vee dat gewoon los loopt. Er staan nog vele oude gebouwen waardoor je een indruk kan krijgen van het leven toen. In de luxe hotels kan je alle voorzieningen vinden die je maar nodig hebt om er een perfect ontspannen vakantie van te maken.

El Gouna

Europese reizigers hebben nog niet zo lang geleden El Gouna ontdekt. El Gouna betekent bescherming en het Egyptisch. Alleen maar inwoners, toeristen en medewerkers mogen deze stad in die wordt beveiligd door bewakers. Het wordt gezien als het Venetië van Egypte omdat het uit meerdere kleine eilanden bestaat. Er zijn diverse all inclusive hotels, villa’s en appartementen met faciliteiten zoals golfbanen, lagunes en watersporten.

Tags:

Reacties zijn gesloten.