13x de leukste duik- en snorkelplekken van Egypte

13x de leukste duik- en snorkelplekken van Egypte
Arno@2 Actieve vakantie 24 september 2019 Gewijzigd op:

All Inclusive vakantie Egypte boeken en duiken in de Rode Zee

Een all inclusive vakantie Egypte boeken en verblijven in een hotel of resort met snorkel- of duikmogelijkheden?

Egypte staat natuurlijk bekend om het heerlijke weer, luxe resort en prachtig duikplekken.

Veel toeristen boeken een All Inclusive vakantie Egypte en verblijven in een wellness resort aan de Rode Zee.

De Rode Zee staat bekend als één van de mooiste gebieden om te duiken en duizenden duikers komen dan ook jaarlijks bij plaatsen als Sharm El Sheikh om de onderwaterwereld te bewonderen. Wij hebben de leukste duikplekken per badplaats voor je uitgezocht

Duikspots bij Hurghada

Je kunt ook een all inclusive vakantie Hurgada boeken. Eén van de mooiste plekken aan de Rode Zee voor een snorkel- en duikvakantie.

De meeste duikspots bij Hurghada liggen een stuk uit de kust waardoor je altijd met de boot op pad moet. Umm Gammar is een eiland waar je perfect kan stromingsduiken. Hier vind je dan onder andere witpunthaaien. Daarnaast vind je op de zuidkant van het eiland een 14 meter diep waar schildpadden en allerlei verschillende vissen te vinden zijn. Gevorderde duikers kunnen hier overal hun hart ophalen, terwijl beginnende duikers prima aan de zuidkant hen gang kunnen gaan. Gelukkig bevinden zich hier de koraaltuin en koraaltorens.

duiken en snorkelen

Gota Abu Ramada wordt ook wel het aquarium genoemd en dat komt weer door het prachtige zicht welke je hier hebt. Beginnende duikers kunnen hier uitermate goed duiken doordat het slechts 3 tot 15 meter diep is. Vanaf de zuidkant zal de duikgids je meenemen naar het prachtige koraalrif. Hier spelen het witte zand en licht een belangrijke rol. Hier door komt het rif en de vissen namelijk prachtig naar voren en zijn ze goed te zien. Je vindt hier dan waarschijnlijk ook veel duikfotografen.

Prijsvrij Hurghada banner
Verblijf in 3* hotel in
8 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €330.00
17.png
Bekijken

Duikspots bij Marsa Alam

Wie het over een all inclusive vakantie Egypte heeft en gaat zoeken naar geschikt hotel en duik locatie komt vat bij Marsa Alam uit.

Marsa Alam is een echte vissersdorp en een stuk kleiner als bijvoorbeeld Sharm el Sheikh. Veel vakantiegangers komen hier dan ook voor hen rust en de prachtige koraalriffen. Elphinstone Reef is een van de mooiste riffen van de wereld en alleen geschikt voor ervaren duikers. De sterke stroming is daar een belangrijke reden voor, maar ook omdat dit de plek is als je hamerhaaien of witpunthaaien wilt zien.

Ook interessant: Lees hier meer over onze tips en accommodaties in Egypte

Dolphin house of ook wel Sha’ab Samedai staat bekend om haar grote kolonie langsnuitdolfijnen. Dit duikgebied ligt in een halve maan waardoor hier geen sterke stromingen zijn. Hierdoor uitermate geschikt als rustplaats voor de dolfijnen en om te genieten van de prachtig onderwaterwereld om zowel te snorkelen als duiken. Je vind hier onder andere koraaltoren, koraalwanden en tunnels.

Het huisrif van Abu Dabbab staat bij vrijwel alle duikers bekend om de zeekoe. Eigenlijk is het plaats met zeegras waar links en rechts een koraalrif te vinden zijn. Zodra het water op zee wat ruig wordt, is de kans groot de de zeekoe hier te vinden is. Zeekoeien zijn namelijk gek om kalm water. Daarnaast vind je in het zeegras veel zeeschildpadden. Deze zijn er namelijk gek op.

TUI fair travel banner

Duikspots bij Sharm el Sheikh

Sharm el Sheikh is één van de mooiste de mooiste duikbestemmingen van Egypte. Zodra de zon opkomt schieten de boten de zee op om duikers over de hele wereld naar de mooiste duikspots te brengen. Je kan je voorstellen dat het hier dan ook aardig druk kan zijn. Nationaal Park Ras Mohammed is één van de mooiste plekken. Hier vind je meer dan 220 soorten koraal en meer dan 1000 verschillende soorten vissen welke niet heel diep onder het wateroppervlak (50 – 100 cm) liggen. Hierdoor is het bij snorkelaars ook erg populair.

Onze aanbiedingen: Bekijk hier direct al onze accommodaties in Egypte

Daarnaast vind je in dit gebied ook het Wrak van de Thistlegorm. Dit schip zonk op 6 oktober 1941 door Duitse bommenwerpers. Het wrak is maarliefst 128 lang en ligt vol met legermateriaal. Hier duiken brengt je dan ook terug naar de tweede wereldoorlog waar je onder andere legertuigen kan vinden.

Tiran eiland is tevens een prachtig duikgebied. Hier kunnen zowel starts als gevorderde hun hart ophalen. De boottocht naar het eiland duurt ongeveer een uurtje, maar hier verveel je je geen moment. Onderweg is de kans namelijk groot dat je dolfijnen tegenkomt. Snorkelen kan je hier vanaf het eiland doen, maar voor de echte riffen moet je wel open zee op. Hier kan wel de nodige stroming staan door de overgang van de rode zee en golf van Akaba. Duiken op open zee doe je dan ook altijd met begeleiding en dien je wel wat meer ervaren te zijn.

suntip lastminutes banner

Duikspots bij El Gouna

Een compleet andere duikervaring ondervind je bij de badplaats El Gouna. Zo is Gubal Island een leuke duikplek. Bijzonder is hier het avondduiken bij Bluff Point. Hier kunnen ervaren duikers namelijk door de sterke stroming krokodilvissen, octopussen en verschillende haaien en roggen tegen komen.

Een ander groot trekpleister van El Gouna zijn de vele scheepswrakken. Zo ligt hier de Rosalie Moller en de Ulysses. Rosalie Moller is een 35 lang schip en de Ulysses met 95 meter een stuk groter. Deze laatste is ook een stuk ouder welke al in 1887 de bodem van de oceaan bezocht. Andere scheepswrakken kan je vinden bij Abu Nuhas. Hier ligt onder ander een schip welke goud vervoerde en een pas gestrand schip uit 1987

Prijsvrij Egypte banner

Duikspots bij Dahab

Dahab ligt aan het meest noordelijke puntje van de Rode Zee. Ook hier kan je verblijven in een all inclusive hotel.

Hier kan je zonder lange boottochten de meeste prachtig duikplekken bezoeken en is het dus niet raar om bijvoorbeeld eerste een kameeltocht te doen en daarna de onderwaterwereld te bezoeken. De zuidkant van Dahab staat bekend om de rotsblokken met daarop prachtig koraal terwijl de noordkant wat ruiger is.

Blue Hole ligt aan de noordkant en is eigenlijk een verticale tunnel met allerlei prachtige koraal en vissen. Hier vind je onder andere clownvissen en inktvissen.

Ook interessant: Lees hier meer over onze tips en accommodaties in Egypte

The Canyon is een andere populair gebied om te duiken. Dit gebeid staat niet bekend om het prachtig koraal of de vissen maar vooral om het onderwaterlandschap. Vele tunnels en grotten maken dit voor veel duikers als een unieke ervaring.

duikvakantie de mooiste plekken

The Islands is een ander populair gebied wat onder ander is ontstaan door een aardbeving in dit gebied. Hier mag je dan ook alleen duiken onder begeleiding van een ervaren gids. Het onderwaterlandschap is hier uniek door het koraal en de vele grotten. Het kan hier dan ook aardig als een doolhof aanvoelen.

De meeste geliefde duikplekken aan de zuidkant zijn toch wel Golden Blocks en Moray Garden. Moray Garden wordt ook wel Glassfish genoemd en dat heeft er mee te maken dat er om het koraalblok van 25 meter vele glasvissen te vinden zijn. Golden Blocks bestaat uit twee grote koraalblokken. Deze twee duikplekken zijn dan ook erg gewild bij startende duikers.

Onze aanbiedingen: Bekijk hier direct al onze accommodaties in Egypte

Beste seizoen om te duiken in Egypte?

Al stilgestaan dat je ook in Egypte goed en mindere maanden hebt om te duiken? Hoewel het in Egypte eigenlijk altijd warm is, is er toch degelijk een groot verschil in de temperatuur van het zeewater.Zo ligt de temperatuur in janurai en december rond de 19 graden terwijl dit in de zomermaanden juli en augustus rond de 30 graden is. Deze temperatuur verschillen zorgen ervoor dat je een ander duikpak nodig hebt. Zo kan je in de wintermaanden een 7mm duikpak dragen en in de zomer een 3-5mm duikpak.

Voor de meeste mensen is het voorjaar of najaar de fijnste periode om te duiken in Egypte.

duiken en snorkelen

Tips als je gaat duiken of snorkelen in Egypte

Snorkelen of duiken in Egypte is natuurlijk een onvergetelijke ervaring. Toch is dit niet altijd zonder gevaar en is het belangrijk om goed voorbereid te gaan duiken of snorkelen. Met deze tips zorg je dat een duikvakantie in Egypte ook echt onvergetelijk is.

  • Raak niets aan: Het klinkt logisch of misschien heb je er nog niet eens over nagedacht? De koraalriffen zijn op de meeste plekken rond Egypte nog prachtig, maar dit wil je natuurlijk zo houden. Raak daarom niets aan en kijk er vooral heel veel naar.
  • Neem een badjas mee: De temperaturen kunnen in Egypte al gauw boven de 30 graden zijn, maar als je niet in de zomermaanden gaat kan een badjas geen overbodige luxe zijn. Nadat je uit het water kom kan je door de wind gauw afkoelen en dan is een badjas heerlijk. Zeker als je bijvoorbeeld wilt nachtduiken
  • Zonnebrandcrème: Smeren moet je, maar heb je al stilgestaan dat niet alle zonnebrand goed is voor het koraal? Kies voor een biologisch of Coral Safe zonnebrandcreme.
  • Gesloten duikpak: Hoewel je in de zomermaanden makkelijk in een kort duikpak kan duiken, is he misschien toch handig om voor een gesloten variant te kiezen. Het pak beschermt je namelijk ook tegen rotsen en zeedieren.
  • Geniet: Het klinkt gek, maar of je nou gaat duiken of snorkelen geniet ervan. Soms houden de vissen en andere zeedieren zich verscholen, maar dat betekend niet dat het minder mooi is. Geniet van alles wat er te zien is.

Onze aanbiedingen: Bekijk hier direct al onze accommodaties in Egypte

Prijsvrij Egypte banner

Reacties zijn gesloten.