Leukste badhuizen in Boedapest & wat je moet weten

Leukste badhuizen in Boedapest & wat je moet weten
Arno@2 Wellness vakantie 10 september 2019 Gewijzigd op:

Boedapest is een prachtige stad met prachtige bezienswaardigheden. Maar de stad staat vooral bekend om haar Badhuizen! Het is zelfs de stad van de badhuizen en dat heeft dan weer te maken dat het de enigste hoofdstad ter wereld is waar helend water onder doorstroomt. Ga je naar Boedapest dan ontloop je de 125 badhuizen in ieder geval niet. Geen zorgen wij hebben de leukste badhuizen voor je geselecteerd.

Dit zijn onze 5 leukste badhuizen in Boedapest

Szechenyi

Laten we maar direct met het bekendste badhuis van de stad beginnen. Széchenyi bad heb je vast wel eens voorbij zien komen, want het is één van de grootste thermale baden ter wereld. Het badhuis bestaat uit meer dan 100 jaar en beschikt over 18 verschillende baden! Daarnaast is het ook mogelijk om jezelf te verwennen met een heerlijke massage.

Kosten: €19 p.p
Openingstijden: 06:00 – 22:00 uur
Adres: Állatkerti krt. 9-11

Gellért

Niet het grootste, maar wel het mooiste badhuis van Boedapest. Altans dat is onze mening. Door de prachtige glas in lood ramen en mozaïek werken heeft het gebouw een prachtige uitstraling. Naast de thermaalbaden beschikt Gellért ook over gewone zwembaden, sauna’s en massagemogelijkheden. Met 13 verschillend thermaalbaden en een zwembad heb je in ieder geval voldoende waterplezier.

Kosten: €20 p.p
Openingstijden: 06:00 – 20:00 uur
Adres: Kelenhegyi út 4

Rudas

In 2014 helemaal gerenoveerd, maar als open sinds 1550. Daarmee is het ook direct het oudste badhuis van de stad. De renovatie heeft gelukkig niets aan de oude details gedaan, want deze zijn nog steeds zichtbaar. Het meest bekende bad is het bad met 8 hoeken en de prachtig koepel boven het bad. Zeker als de zon naar binnen schijnt ziet dit er prachtig uit.

Wij raden je aan om dit bad eens met zonsondergang te bezoeken. Vanaf de jacuzzi heb je namelijk een prachtig uitzicht over Boedapest wat met de zonsondergang er echt prachtig uit ziet. Wil je als stel dan ben je in dit badhuis alleen op zaterdag en zondag welkom. De oude traditie dat mannen alleen naar het badhuis gaan, is hier nog steeds belangrijk. Deze hebben namelijk het badhuis op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag voor henzelf. Terwijl de dames dinsdag hier gebruik van kunnen maken.

Kosten: €10 p.p
Openingstijden: 06:00 – 22:00 uur
Adres: Döbrentei tér 9

Lukacs

Veel minder toeristisch als de andere badhuizen, maar daarom niet minder leuk. Dit badhuis staat vooral bekend om het traditionele aanbod als de luxe wellness mogelijkheden. Hier kan je namelijk gebruik maken van 8 thermaalbaden en een zwembad. Daarbij heb je ook de beschikking over een Finse sauna, infrarood sauna, ijshut en Himalayan salt wall. Hier geniet je echt van perfect wellness mogelijkheden

Kosten: €11 p.p
Openingstijden: 06:00 – 22:00 uur
Adres: Frankel Leó út 25-29

Kiraly

Kiraly is niet gebouwd boven de warmwaterbron maar het water wordt speciaal naar dit badhuis vervoerd. In 1565 gebouwd binnen de stadsmuren zodat tijdens een eventuele belegering gewoon gebruik gemaakt kon worden van een badhuis. Het is één van de weinig badhuizen welke geen grote renovatie kent waardoor je de geschiedenis nog overal kan zien! Er zijn drie thermaalbaden en een dompelbad. Ook behoren er verschillende sauna’s en massages tot de mogelijkheden.

Kosten: €8 p.p
Openingstijden: 09:00 – 21:00 uur
Adres: Fő u. 84

Verblijf in 3* hotel in
0 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €0.00
17.png
Bekijken

Dit wil je weten voor je naar een badhuis gaat

Natuurlijk is het in een ander land wel spannend om naar een badhuis te gaan, maar met de juiste informatie is dit nergens voor nodig. Wij hebben de belangrijkste items voor je geselecteerd zodat je niet voor verassingen komt te staan.

Kledingvoorschriften in badhuis

Eén van de eerste vragen welke je jezelf zal stellen is moet je nou naakt een badhuis bezoeken of je badkleding aan moet? Doordat vrijwel alle badhuizen in Boedapest thermische-spa baden zijn, is het noodzakelijk om je gedekt te kleden. Hieronder verstaan zij een goed zittende bikini, badpak of zwembroek.

De enigste uitzondering welke hierop geldt zijn dat SPArties. Dit zijn vaak spa-feesten welke worden gegeven buiten de gebaande openingstijden. Hier dragen gasten vaker tanga- of ander slip achtige badkleding. Maar ook hier geldt dat echte naaktheid niet gepast is.

Wat is handig om mee te nemen naar het badhuis?

Ga je een badhuis bezoeken dan is het handig om wel de nodige spullen mee te nemen. Je wilt tenslotte niet weer terug? Hier onze paklijst

  • Zonnebrandcremé: het kan nogal warm zijn in Boedapest
  • Badkleding: Zorg voor nette badkleding
  • Slippers: Handig als je van bad naar bad wilt lopen
  • Badhanddoek: Je kan het vrijwel altijd huren, maar als je de mogelijkheid hebt dan zal ik er één meenemen
  • Geld: Je betaald in Florint dus let op dat je voldoende meeneemt. Vaak kan je ook pinnen, maar wat losgeld is altijd handig.

Sparties wat zijn het?

Relatief nieuw in de het nachtleven van Boedapest zijn de sparties van de badhuizen in de stad. Dit zijn feesten welke worden gegeven in de baden van het badhuis. Prachtig lichtshows, muziek en cocktails maken je avond en nacht tot een waanzinnig feest. Rudas, Gellert en Szécheny bieden allemaal in de zomermaanden sparties aan.

Je spullen veilig opslaan in badhuis

Ja je kan je spullen gewoon veilig opslaan in één van de kluisjes en hutten van een badhuis. Daarmee gezegd, raden we je aan om geen echte waardevolle spullen mee te nemen. Er is niets zo vervelend om je druk te maken over je spullen terwijl je eigenlijk zo moeten genieten. Je kan in ieder geval kiezen uit een kluisje of hut. Een kluisje is een opslagkastje en hut is een privé kleedkamer met opslag.

Reacties zijn gesloten.