Drijven op de Doden Zee: 8 tips die je van te voren wilt weten

Drijven op de Doden Zee: 8 tips die je van te voren wilt weten
Arno@2 Bijzonder 3 september 2019 Gewijzigd op:

De Doden Zee in Midden-Oosten staat stiekem allemaal op onze bucketlist. Het ervaren van het drijven zonde hiervoor moeite te doen, kan je alleen hier ervaren. Tenslotte zijn er steden als Jeruzalem en Tel Aviv voldoende reden om dit te combineren tot een prachtige reis!

Leuk om te weten is dat de Doden Zee eigenlijk gewoon een meer is. Om precies te zijn het laagst gelegen meer ter wereld en bevindt zich in de Jordaanvallei. Het begon allemaal ongeveer 1,5 miljoen jaar geleden toen het gebied nog gewoon oceaan was. Door een zware aardbeving ontstonden hier hoge bergen en dus de Jordaanvallei. In de lagere gelegden gebieden bleef het water staan waardoor er een groot meer ontstond wat nu de Doden Zee heet. Door de hitte en zon is de er zoveel water verdampt dat de concentratie zout en mineralen zo hoog is dat wij mensen hier kunnen drijven. Door de hoge concentratie zout is het zelfs voor vissen en andere dieren onmogelijk om hier te leven. Vandaar de naam “Doden Zee”

Verblijf bij een resort

Het klinkt misschien wat raar, maar de Doden Zee is het niet heel makkelijk om te betreden. Doordat het in een dal ligt tussen allemaal bergen zijn er maar een aantal plekke waar je het meer kan betreden. Wij raden je daarom aan om bij één van de resorts te verblijven. Dit is natuurlijk erg leuk, maar kent ook vele voordelen als je de Doden Zee ingaat. Zoals bijvoorbeeld douches, gratis modder en voldoende drinken.

Verblijf in in
3 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €145.00
14.png
Bekijken

Scheer je alsjeblieft niet!

Heb jij je wel eens geschoren of een wondje en daarna de zee in gegaan? De doden zee heeft 10 keer zoveel concentratie als zout en je kan je dus voorstellen dat het prikken dan extra pijnlijk is. Ons advies om je een aantal dagen van te voren niet meer te scheren zodat je pijnvrij de Doden Zeek kan betreden

Slippers en waterschoenen een must!

Het nadeel van zoveel zout in het water is dat er zich zoutkristallen vormen op de bodem van het meer. Super scherp en pijnlijk als je daar met je bloten voeten op moet voortbewegen. Neem daarom het liefst waterschoenen met een stevige onderkant mee.

Alles verkleurd in de Doden zee

Sieraden, zwemkleding en zonnebrillen alles gaat ten onder aan het zoutgehalte. Ga je de doden zee in zorg dus dat alles wat nat word, geen enkele waarden voor je heeft! De kans is groot dat of de kleur veranderd of bijvoorbeeld het elastische uit je zwemkleding gaat.

Val achterover & beweeg langzaam

Het best kan je de Doden Zee vergelijken met een dikke olie-achtige structuur. Klinkt niet heel lekker om in rond te drijven, maar hierdoor kan je zo gemakkelijk boven water blijven. Als je het water ingaat, laat je dan langzaam achterover in het water zakken. Je zal direct merken dat je benen omhoog komen en je wat achterover gaat zitten/liggen.

Doden zee modder is waanzinnig verzorgend voor je huid!

Bij de meeste wellness resorts betaal je hier een flink prijs voor en hier is het gratis! Gelukkig hoef je niet kopje onder om de modder zelf uit de zee te halen, want bij alle resorts staan bakken met de modder. Na een aantal minuten te hebben gedobberd, smeer je jezelf in met de modder en laat je dit helemaal drogen. Als het hard is, heeft het zijn werk gedaan en spel je het weer af in de Doden Zee met het mineraalrijke water.

Spoel je goed af met zoetwater

De Doden Zee heeft een zo zijn voordelen voor je huid, maar langer dan 15 minuten is niet goed voor je. Het zoutgehalte is zo hoog dat dit neit goed voor onze huid is. Spoel je na het dobberen goed af met zoet water. Dit kan bij één van de douches en als deze er niet staan is het handig om flessen water mee te nemen voor je een duik neemt.

Het is extreem warm!

De temperaturen kunnen hier oplopen tot 45 graden en een beetje op jezelf letten is daarom geen overbodige luxe. Zorg dat je bij je bezoek voldoende water blijft drinken en je je goed insmeert. Heb je modder op je dan is dit al een natuurlijk zonnebrandcreme , maar na het afspoelen moet je wel weer bijsmeren.

Reacties zijn gesloten.