8x doen tijdens de winter in Antwerpen

8x doen tijdens de winter in Antwerpen
Arno@2 Weekendje weg 11 september 2020 Gewijzigd op:

Antwerpen is een super leuk stad om eens te bezoeken in de Winter! Veel leuke kerstmarkten, heerlijk shoppen en binnen activiteiten. De Belgische stad is eenvoudig bereikbaar vanuit Nederland. Stap op de trein in Rotterdam en amper een uur later sta jij al in het stadscentrum van Antwerpen. Ideaal dus voor een leuke stedentrip naar Antwerpen. De eerste bezienswaardigheid is het Centraal Station zelf al, dat dankzij zijn iconische bouw een indrukwekkend aanzicht geeft. In de winter maanden kan je in Antwerpen nog veel meer bekijken en beleven. Bekijk hieronder de leukste winterse activiteiten in de Belgische stad:

NSinternational Antwerpen banner

Kerstmarkten in Antwerpen

Het centrum van Antwerpen is het hele jaar door een gezellige en sfeervolle plek om te zijn. In de laatste maanden van het jaar kan het alleen nog gezelliger worden. Jaarlijks kan je in de stad meerdere kerstmarkten bezoeken, waaronder op de Grote Markt en de Steenmarkt. De lichtjes, de kerstcadeaus en de winterse hapjes en drankjes zorgen voor een aangename kerstsfeer.

leukste kerstmarkten van Duitsland

Grote Markt

De grote markt is het gezelligste plek waar veel kerstactiviteiten te vinden zijn. Natuurlijk is het plein prachtig versierd, staat er een grote kerstboom en zijn er talloze kerststalletjes te vinden. Maar onder meer de Hangende wintertuin maakt het echt bijzonder. Het een plek waar prachtige flora en lichtjes de sfeer geven waar je zeker met je geliefde even plaats moet nemen. Ook leuk om te weten is dat er ook dit jaar weer een plek is waar bekende radio-dj’s hun werk doen.

Stedentrips Antwerpen banner

Groenplaats

Als je de Groenplaats bezoekt dan krijg je ook de kans om te gaan schaatsen. De 1000m2 overdekte schaatsbaan is extra romantisch gemaakt door het doorzichtige dak helemaal te versieren met talloze sterren. Ook vind je hier een popupbar waar je een heerlijk verwarmend drankje kan halen.

Weekend shoppen antwerpen>

Steenplein

Ook op het steenplein is een leuke kerstmarkt te vinden, maar natuurlijk heeft ook dit deel iets wat het uniek maakt. Door de vuurboom, vuurschalen en vele kacheltjes is dit toch wel één van de gezelligste plekjes van Antwerpen. Geniet met een drankje en de warmte van elkaars gezelschap tot de late uurtjes.

Daarbij vind je hier ook de Wintersfoor. Dit is de kerstkermis van Antwerpen waar je onder andere kan dwalen door het doolhof of een rondje kan maken in het gigantische reuzenrad. Ook vind je hier de interactieve wensmuur. Als je jouw wens hiernaartoe stuurt dan komt deze doormiddel van een vallende ster op het bord voorbij.

Handschoenmarkt

Wil jij je even wanen in de bossen van Finland dan moet je naar de Handschoenmarkt. Hier is namelijk een compleet magisch winterbos nagemaakt waar je kan wandelen. Door de vele duizenden lichtjes weet je de gehele route niet waar je moet kijken. Absoluut een schitterende route waar je doorheen moet lopen wanneer de avond is gevallen.

Leuk om te lezen: Winkelen in Antwerpen

Verblijf in in
3 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €0.00
4.png
Bekijken

Winkelen in Antwerpen

Je kan 365 dagen per jaar geweldig winkelen in Antwerpen. In het centrum zijn dan ook echt overal winkeltjes te vinden, waaronder ook de grote ketens en luxe merken. Vooral in de interieurwinkels kan je echt leuke artikelen scoren. Er zijn in Antwerpen ook nog enkele wijken waar je kan shoppen, zoals Quartier Latin en de Modewijk.

Mocht je graag overdekt willen winkelen dan kan je een bezoek brengen aan het Wijnegem Shopping Mall. Dit is één van de grootste overdekte winkelcentra van Europa. In het winkelcentrum kom je ook het beroemde Amerikaanse kledingmerk Hollister tegen. Je zal wel een ritje met de tram moeten maken om bij het winkelcentrum te geraken.

Stedentrips Antwerpen banner

Brouwerij De Koninck Experience

In Amsterdam kennen wij de Heineken Experience, terwijl je in Antwerpen een bezoek kan brengen aan de Brouwerij De Koninck. Je kan een wandeling maken door het museum. Het gaat om een interactief museum waar je alles weten komt over de dagelijks werkzaamheden van de medewerkers in de brouwerij. Vanzelfsprekend zal de nadruk ook worden gelegd op de rijke historie van het biermerk. Aan het einde van de tour mag je nog een biertje nuttigen. Overigens is de Brouwerij De Koninck buiten het stadscentrum te vinden, maar je kan eenvoudig gebruik maken van het openbaar vervoer in Antwerpen. De Brouwerij De Koninck is ook in de wintermaanden geopend.

antwerpen in de winter

Een haven in Antwerpen in de winter

Fietsen door Antwerpen

Winter of niet, fietsen kan altijd! In Antwerpen worden er dagelijks fietstours georganiseerd voor de toeristen. Het fietsverhuurbedrijf Baja Bikes geeft je de kans om de stad op de fiets te ontdekken. Een gids zal je alles vertellen over de omgeving en de geschiedenis van Antwerpen. Je kan een fietstour nu alvast online reserveren, zodat je niet buiten de boot valt. Mocht je zonder gids op pad willen gaan dan kan je ook alleen een fiets huren voor enkele uren, een dag of zelfs een langere periode. Let op, fietsen is geen slim idee als er veel sneeuw is gevallen.

Leuk om te lezen: Populairste stedentrip België

Lekkerste patatje stoofvlees bij Ciro’s

In 1962 opende Ciro’s het restaurant en is sindsdien een waar begrip in Antwerpen. Oorspronkelijk kon je hier alleen burgers eten maar sinds 2009 is er een ware transformatie ondergaan. De keuken is nu volledig gericht op de Antwerpse keuken en dat heeft geleidt tot het lekkerste patatje stoofvlees dat je hier kan eten. En dat heeft vooral te maken met vooral de keuze van het vlees. Want ze maken hier hun stoofvlees van de bekende Black Angus. Iets meer vet waardoor het vlees nog zachter is!

NSinternational Antwerpen banner

Jeneverproeverij in Café de Vagant

Jenever is perfect drankje voor in de koude wintermaanden. In het altijd gezellige Café de Vagant is jenever de specialiteit, dus daar moet je zijn. Je kan maar liefst 200 verschillende soorten jenevers uitproberen en op die manier je eigen proeverij organiseren. Het assortiment bestaat uit de bekende traditional jenevers, maar ook drankjes met allerlei bizarre smaakjes. De jenever met cactus is echt een fijne verrassing!

Alice in Wonderland Lichtfestival in Zoo Antwerpen

Vorig jaar was er nog een prachtig China lichtshow te zien, maar dit jaar duik je in de schitterende droomwereld van Alice in Wonderland. Deze prachtige lichtshow neemt je mee in het prachtige verhaal. Zoek natuurlijk Alice zelf, maar vergeet ook niet het witte konijn of de boosaardige koningin. Natuurlijk opgezet in he dierenpark van Antwerpen met meer dan 320 verschillende figuren en 180.000 verschillende lichtjes.

Je kan de lichtshow bezoeken van 27 t/n 10 november en je kaartje kan je boeken via ZooAntwerpen

Leuke musea in Antwerpen in de winter

Wanneer het buiten koud is, is er niets fijners om even naar binnen te gaan. En laat Antwerpen nou een paar prachtige musea hebben! Misschien is zelfs wel één van de meest opmerkelijke gebouwen van de stad een musea. Hieronder een aantal leuke musea die je kan bezoeken tijdens de winter in Antwerpen.

  • MAS: Het MAS is absoluut één van de mooiste de mooiste gebouwen van Antwerpen. Het gebouw is ruim 62 meter hoog en iedere verdieping verteld je een prachtig verhaal over Antwerpen. Doormiddel van 500.000 museumstukken leer je alles over de stad en alles van de wereld wat in contact heeft gestaan met Antwerpen.
  • ModeMuseum: Antwerpen is absoluut een modestad en daarom zetten we naast de vele winkelgebieden ook het museum erbij. Vele bekende ontwerpers komen uit Antwerpen en de stad heeft zelfs een modebuurt. Hier ligt ook het museum gevestigd en vertelt je het verhaal over wat de mode heeft betekend in de stad.
  • Rubenshuis: Dit was ooit het huis van de bekende kunstenaar en diplomaat Peter Paul Rubens. Hier wordt het verhaal vertelt van de meest bekende schilder van Antwerpen en zijn natuurlijk ook de prachtig kunstwerken van hem te bewonderen. Het huis is geheel gerestaureerd naar hoe het ooit geweest moet zijn geweest.

Heb jij nog iets leuks dat je kan doen in Antwerpen in de winter? Laat het ons in de reactie hieronder weten

Stedentrips vriendinnen banner

Tags:

Reacties zijn gesloten.