Weekend shoppen Antwerpen: Beste shoproute en hotels

Weekend shoppen Antwerpen: Beste shoproute en hotels
Arno@2 Weekendje weg 26 juni 2019 Gewijzigd op:

Antwerpen is een heerlijke stad om eens lekker te shoppen. Niet zo raar dat het ongetwijfeld op je lijstje staat om eens een weekend naartoe te gaan. Zeker als je bedenkt dat de stad ook nog eens goed te bereiken is met de trein en je vanaf daar zo naar je hotel kan lopen. Alleen moet je natuurlijk wel weten waar je precies moet slapen voor een goede spot. Wij hebben in ieder geval de beste hotels geselecteerd vlakbij de winkelgebieden in Antwerpen

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier direct alle beschikbare hotels in Antwerpen

Waar kan je het beste winkelen in Antwerpen?

Voor het gemak gaan wij er vanuit dat je met de trein aankomt en vanaf hier zal de Meir het eerste winkelgebied zijn welke je tegenkomt. Dit ligt op ongeveer 10 minuutjes lopen vanaf het station wat ook met een koffer/tas goed te doen is.

Meir is het grootste en drukst winkelgebied van Antwerpen. Hier vind je onder andere grote winkelketens als Pull&Bear, H&M, Zara en Sneakers. Door de jaren heen hebben steeds meer Nederlandse winkels ook hun toevlucht gezocht op de Meir, want je hoeft niet raar te kijken als je hier Nederlandse winkels als Hema, Blokker, Kruidvat en Hunkemöller tegenkomt. Gelukkig zijn er nog voldoende kenmerkende winkels te vinden welke wij niet in Nederland hebben. Vrijwel in het midden van de Meir bevind zich de shoppingzaal Stadsfeestzaal. Zeker als het wat minder weer is, is dit een heerlijke plaats om tot shoppen. Bij binnenkomst van de hal staan er in het midden allemaal kleinere winkeltjes, maar aan de zijkant en boven zijn de grote ketens gevestigd. Zeker een bezoekje waard!

winkelen in Antwerpen

Onze route vervolgen we richting het gezellig winkelgebied: De Wilde zee. Dit winkelgebied is Verkeersvrij en bestaat uit vijf sfeervolle winkelstraten. Je zal al gauw merken dat de echte modeliefhebbers hier enthousiaster worden dan van de Meir. Dit heeft vooral te maken met de vele hippe mode- en schoenenwinkels. Ook de innerlijke mens hoeft hier niets te vrezen, aangezien het hier vol staat van de gezellige eetcafés, chocolaterie en andere lekkernij.

We sluiten natuurlijk af met het Modehart van Antwerpen. Antwerpen kent een rijke geschiedenis in de mode en dat heeft de stad vooral te danken aan een paar belangrijke modeontwerpers waaronder de Antwerpse Zes. Het modehart is te vinden in de Nationalestraat en de omliggende straten. Hier vind je onder ander merken van verschillende Antwerpse modeontwerpers, maar ook super veel leuke boetiekjes welke een dagje Antwerpen echt uniek maken!

Leuk om te weten is dat de route welke wij hebben uitgezet slechte 1,9 kilometer lopen is. Wanneer je niet stopt en geen winkel bekijkt doe je hier ongeveer 23 minuten over. Waarschijnlijk als je gaat shoppen doe je hier rustig twee volle dagen over 😉 Have fun!

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier direct alle beschikbare hotels in Antwerpen

Verblijf in in
3 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €0.00
4.png
Bekijken

Beste hotels als je gaat shoppen in Antwerpen

Natuurlijk ben je na zo een dag shoppen moe en zit je op een flinke terugrit niet te wachten. Een nachtje slapen in Antwerpen is dan zeker een aanrader. De stad heeft namelijke ontzettend leuke hotels en restaurants waardoor een avond je Antwerpen het echt compleet maken!

Radisson Blu Astrid Hotel Antwerpen

Persoonlijk één van mijn favorieten! Zelfs hier vorig jaar geweest en wat een heerlijk hotel is dit. Kamers met heerlijke bedden en vooral een heerlijke ligging. Tegenover het station zie je direct het hotel liggen waardoor het ideale is voor treinreizigers. Ook als je met de auto gaat is dit hotel een aanrader, want het heeft een eigen parkeergarage! Wil je lekker eten en shoppen dan is het hotel waar je graag zit. Vlak achter het hotel zit namelijk Chinatown waar je echt overheerlijk kan eten voor weinig geld.

Ligging: Tegenover station (ongeveer 10 minuten lopen naar Meir)
Adres: Koningin Astridplein 7B
Richtprijs: €92 per nacht

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier direct alle beschikbare hotels in Antwerpen

Hotel de Keyser

Dichterbij het station kom je waarschijnlijk niet, want Hotel de Keyser ligt echt op slechts 50 meter afstand. Dit is de perfect uitvalbasis als je Antwerpen wilt verkennen. Net zoals het vorige hotel is het ongeveer 10 minuten lopen naar de Meir, maar op dit stuk zitten al meer als voldoende restaurants, cafés en winkels. Let wel op dat er veel aanbiedingen van dit hotel zijn, maar dat je dan niet op de winkelzijde slaapt. Sommige kamers beschikken over een wat mindere ligging waardoor je minder daglicht hebt. Voor de rest een heerlijke hotel om voor een zacht prijsje te overnachten.

Ligging: Vlakbij station aan de dierentuin zijde (ongeveer 10 minuten lopen naar Meir)
Adres: De Keyserlei 66/70
Richtprijs: €76 per nacht

Hotel Les Nuits

We komen steeds dichter bij de Mier. Hotel Les Nuits ligt namelijk op slecht 5 minuten lopen en is een echt designhotel. Hier hoef je geen witte kamers te verwachten, maar overnacht je in een kamer met klasse. Kamers met open badkamers zijn hier dan ook zeker terug te vinden. Superleuk als je het ons vraagt! Ideaal is dat het hotel vrij centraal ligt ten opzichten van alle winkelgebieden wat het een prima uitvalbasis maakt.

Ligging: Vlakbij de Plantentuin (ongeveer 5 minuten lopen naar Meir)
Adres: Lange Gasthuisstraat 12
Richtprijs: €130 per nacht

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier direct alle beschikbare hotels in Antwerpen

De Witte Lelie Antwerp

De De Witte Lelie Antwerp is niet voor niets het best hotel in de stad. Dit prachtige boutiekhotels is gebouwd in de 17de eeuw en ligt op enkele minuten van de Meir. Het is met 10 kamers kleinschalig, maar je kan er vanuit gaan dat je in de watten gelegd wordt. Je verblijf hier in prachtige kamers en zal echt even tot rust komen van de drukte van de stad. Heb je het geld dan is dit een super leuk hotel, maar wij kunnen ons voorstellen dat veel van onze lezers dit niet het ideale prijskaartje vinden voor een weekendje shoppen.

Ligging: Achter de Meir (ongeveer 5 minuten lopen naar Meir)
Adres: Keizerstraat 16
Richtprijs: €300 per nacht

modemuseum Antwerpen

Wanneer zijn de winkels open in Antwerpen?

De winkels zijn van maandag t/m zaterdag geopend van 10 tot 18 uur. Helaas kent de stad geen standaard koopavond waardoor je het met deze openingstijden zal moeten doen.

Daarnaast zijn elke eerste zondag van de maand de winkels in de bovengenoemde winkelgebieden geopend. Dit betekend dat als je een weekend naar Antwerpen wilt je dus het eerst weekend van de maand moet boeken. Let op dat de zondagen wel erg druk kunnen zijn en de hotels dan wellicht wat duurder uitvallen.

Een prima alternatief is om vrijdag en zaterdag de stad te bezoeken.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier direct alle beschikbare hotels in Antwerpen

Reacties zijn gesloten.