Voordelen van particulier vakantiehuis

Voordelen van particulier vakantiehuis
Hans@1 Tips 29 januari 2022 Gewijzigd op:

Het boeken van een particulier vakantiehuis biedt veel voordelen.

Waarom dit jaar een particulier vakantiehuis boeken?

Wie een luxe en toch goedkope accommodatie wil boeken voor de zomervakantie 2022, kan zich het beste oriënteren op het aanbod particuliere vakantiehuizen. Het huren van een particulier vakantiehuis biedt nogal wat voordelen ten opzichte van een huis, bungalow of villa welke op een vakantiepark ligt. We sommen deze voordelen hier op.

Flexibel boeken van een particulier vakantiehuis

Het grootste voordeel van het huren van een particulier vakantiehuis is niet de lage prijs. Nee, dat is voor velen niet de belangrijkste reden om een huis, rechtstreeks van een particuliere huiseigenaar te huren. Het echte voordeel zit hem in de hoge mate van flexibiliteit. Kan je op een vakantiepark alleen maar op vaste dagen en tijdstippen aankomen, in overleg met de eigenaar of beheerder van een particulier huisje is er meestal meer mogelijk. Zo kan je bijvoorbeeld ook op donderdag aankomen of bij een midweek op maandag aankomen en op zaterdag vertrekken. Uiteraard binnen de mogelijkheden en bezettingsgraad van het vakantiehuis. Want ook bij een particuliere vakantiewoning kan er sprake zijn van volledige bezetting en daardoor minder flexibele verhuur mogelijkheden.

De huursom van een particulier vakantiehuis is meestal lager.

Indien een particuliere eigenaar rechtstreeks verhuurt.  Dus zonder tussenkomst van een bemiddelaar zoals Belvilla of Heerlijke Huisjes kan deze een korting op de huur van de vakantiewoning geven. Of je nu een villa met privé zwembad in Spanje wilt huren of een eenvoudig chalet op de Veluwe. Die korting kan wel oplopen tot 10 á 15 %.

Dat is ook het geval bij een last minute vakantie 2022

hondenspeeltjes op vakantie

Meer honden toegestaan bij een particulier vakantieverblijf.

Wie eigenaar van 3 of 4 honden is, heeft het al vaak ervaren. Een vakantie boeken met 3 of 4 honden in het buitenland is zo goed als onmogelijk terwijl er ook in Nederland beperkte mogelijkheden zijn. Er is eigenlijk maar één oplossing. Een huisje met hond boeken bij een particulier. Particuliere huiseigenaren laten nog wel een 3 of 4 huisdieren in hun accommodaties toe. Als zo een eigenaar zelf huisdieren heeft zal de tuin die bij het vakantiehuis hoort vaak omheind zijn en  dat is prettig.

Vind hier particuliere vakantiehuizen waar 3 of meer honden toegestaan zijn

Het persoonlijk contact met de huiseigenaar

Tegenwoordig boeken we onze vakanties online en contactloos en hebben we geen direct contact meer met de huiseigenaar. Persoonlijke contacten zijn vaak oppervlakkig of plichtmatig. Dat kan ook anders.

Als een particuliere eigenaar zijn vakantiehuisje verhuurt waar hij of zij ook zelf gebruik van maakt, laat deze je een beetje toe in zijn persoonlijk leven. Zo een vakantiehuisje is met liefde en zorg ingericht en dat voel je en ervaar je. De eigenaar van zo een particulier vakantiehuis wil graag dat hij ook optimaal geniet en vertelt je graag alles over de geschiedenis van het vakantiehuis en de omgeving. Hij geeft je graag tips en ontvangt je met aandacht. Je weet het, aandacht maakt alles anders. Dat is één van de grote voordelen van het huren van een particuliere vakantiewoning.

Reacties zijn gesloten.