Mooiste plekken Nusa Penida: 8 beste tips!

Mooiste plekken Nusa Penida: 8 beste tips!
Arno@2 Verre reis 4 december 2020 Gewijzigd op:

Nusa Penida ligt net onder Bali op ongeveer een half uurtje varen. Eigenlijk bestaat het uit drie eilanden waarvan Nusa Penida de grootste is. In tegenstelling tot een vakantie op Bali is hier het echt drukke toerisme nog niet uitgebroken waardoor je echt nog kennis maakt met het authentieke leven hier. Het mooie aan de eilanden is de afwisseling tussen de grillige kliffen en de schitterend baaien. Maak je een wandeling over de kliffen dan kan je dus zomaar een parel van een strand tegen komen. Daarom nemen wij je mee naar de mooiste plekken van Nusa Penida. Ontdek de eilanden aan de hand van de de beste tips

Het uitzicht op Kelingking Beach

Absoluut op nummer 1 van mooiste plekken van Nusa Penida staat het uitzichtpunt bij Kelingking Beach. Door het uitzicht op de kliffen en beneden het goudgele strand zal het je waarschijnlijk doen denken aan Shipwrekbeach tijdens een vakantie Zakynthos. Het mooiste aan het uitzicht is toch wel hoe small de klif wegloopt om vervolgens weer een bredere vorm aan te nemen met op de achtergrond het prachtig blauwe water. Maar natuurlijk zal dit allemaal niet zo mooi zijn zonder het prachtig goudgele strand dat beneden op je ligt te wachten.. Het is echt het mooiste plekje van Nusa Penida.

Verblijf in Hotel in
8 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €734.00
1.png
Bekijken

Hike en relax op Kelingking Beach

Vanaf het viewpoint kan je een wandeling van 40 minuten maken naar het strand. Er loopt een verhard pad naar benden, maar dit is wel over de smalle kliffen. Mensen met hoogtevrees zullen dus rekening moeten houden met de hoogte en het smalle pad. Ondanks de hekjes aan de zijkanten kan de afgrond vrij hoog aanvoelen. Ook is het pad naar beneden ontzettend stijl. Zeker het laatste deel is behoorlijk stijl en omhoog nog een stukje zwaarder.

Eenmaal aangekomen op het strand dan zal alles de moeite waard zijn. Dit is namelijk echt één van de mooiste stranden ter wereld. Prachtig zacht zand, helderblauw water en het strand is over het algemeen vrij rustig. Door de wandeling zien veel mensen af om het strand te bezoeken. Let wel op dat de zee hier ruig is en golven in vergelijking wat wij kennen in Nederland ontzettend hoog. Toch is het absoluut de moeite waard om een paar uur op het strand te relaxen.

Absolute tips is om goede wandelschoenen aan te doen voor de wandeling en veel water mee te nemen. Onderweg en op het strand heb je namelijk voldoende water nodig.

Peguyangan waterval

In het zuiden van Nusa Penida vind je de zoals zij het noemen de Peguyangan waterval. Helaas is er nog weinig over van de watervallen, maar is het wel een heilige plek voor de locals. Beneden aan de rotswand vind je namelijk een kleine tempel met verschillende waterpoelen waar locals zich wassen met heilig water.

Om deze plek te bereiken zal je wel een wandeling langs de stijle rotswand moeten maken. Een blauwe trap brengt je helemaal naar beneden wat ongeveer 30 minuten zal duren. Let wel op dat dit ook een stijle en vrij gammele trap is. Maar tijdens de wandeling heb je wel een fantastisch uitzicht!

Leuk om te lezen: Ubud ontdekken: 12x doen & de mooiste bezienswaardigheden

Broken Bay Beach

Waarschijnlijk denk je dat we nu nog een mooi strand gaan bespreken, maar hoewel de naam dit doet vermoeden is hier helemaal geen strand. Deze plek is namelijk uniek door de prachtige natuurlijke boog/brug die hier is ontstaan.

Vroeger was de boog een grot, maar door het geweld van de zee is de vloer van de grot ingestort. Hierdoor is er een natuurlijk boog/brug ontstaan wat er prachtig uitziet. Zeker met het uitzicht van het land op de achtergrond ziet het er schitterend uit.

Angel’s Billabong: Natuurlijk infinity pool

Ongeveer op 10 minuten lopen van Broken Bay Beach vind je een prachtig natuurlijk infinity pool. Tijdens de eb trekt de zee zich hier terug en kan je veilig hier zwemmen. Het water in de inham van de rotsen is kraakhelder en ontzettend rustig terwijl je verderop de kracht van de zee ziet.

Let wel op dat het eb moet zijn anders slaat de zee de inham in en kan je hier onmogelijk door de hoge golven zwemmen.

Cristal Bay Beach

Cristal Bay Beach is op Nusa Penida een hoort absoluut bij één van de mooiste plekken van Nusa Penida als je opzoek bent om gewoon even een middagje te luieren. Het is het drukste strand van het eiland en dat heeft weer te maken met de uitstekende faciliteiten hier. Neem plaats op het strand met een heerlijk koel drankje en geniet van de schitterende omgeving. Je kan hier dan ook het beste in de middag komen, want dan heb je veruit het meeste zandstrand door de eb.

Ben je op het strand dan moet je absoluut een snorkelset huren en het water ontdekken. Dit is namelijk de beste plek van Nusa Penida om te gaan snorkelen. Het rif met prachtig vissen ligt namelijk vlakbij.

Atuh Beach & Diamond Beach

Twee andere stranden die je absoluut moet bezoeken zijn Atuh Beach en Diamond beach. Voor beide stranden moet je een hobbelige weg afleggen maar eenmaal aangekomen is het absoluut de moeite waard.

Atuh Beach ligt aan de oostkust en is een prachtig strand. Voor dit strand geldt wel dat wanneer het vloed is het strand geweldig eruit ziet en bij eb een stuk minder. Dit heeft te maken wanneer de zee hier terugtrekt de stenen tevoorschijn komen. Het mooiste is het strand absoluut wanneer het water tot het zand staat. Overigens geldt dan wel dat je strandschoenen aan moet doen om hier te lopen door het water.

Diamond Beach ligt aan de andere kant van Atuh Beach. Om het strand te bereiken kan je met een prachtig trap naar beneden. Het strand hier is niet breed, maar zit er door de gigantisch stijle klif prachtig uit. Wanneer je hier op het strand ligt is de klif zelfs indrukwekkend.

Rumah Pohon Tree House

Wie is er nou niet gek op een boomhut? Maar dit is wel echt één van de mooiste ter wereld. Niet de boomhut zelf, maar het uitzicht wat je vanaf de boomhut hebt. Je kijkt namelijk uit over het prachtig landschap en de zee van Nusa Penida. Eigenlijk zijn er maar weinig mooiere plekken te bedekken op Nusa Penida dan dit. Zeker bij zon-opkomst en ondergang weet je niet wat je ziet.

Je kan het uitzichtpunt bezoeken, maar het is ook mogelijk om hier te overnachten.

Heb je nog tips voor de mooiste plekken van Nusa Penida dan horen wij dat uiteraard graag in de reacties hieronder!

Reacties zijn gesloten.