Ubud ontdekken: 12x doen & de mooiste bezienswaardigheden

Ubud ontdekken: 12x doen & de mooiste bezienswaardigheden
Arno@2 Culturele vakantie 13 mei 2020 Gewijzigd op:

Ubud is het culture hart van het populaire eiland Bali. Het plaatsje ligt tussen de rijstvelden en natuur en cultuur spelen hier een ongelofelijk belangrijke rol. Maak kennis met de prachtig Balinese tradities en ontdek de mooiste bezienswaardigheden van dit gebied. Niet voor niets blijven veel backpackers en andere reizigers hier een aantal dagen. Ubud is één van de meest geliefde hotspots van het eiland en gaat absoluut jouw hart veroveren.

Wij nemen je mee in de bijzondere wereld van Ubud. Ontdek wat je allemaal kan doen en wat de mooiste bezienswaardigheden zijn van Ubud en haar omgeving.

Wandel de Campuhan Ridge Walk

Ubud en haar omgeving ligt vol met prachtig natuur en rijstvelden. Een mooie manier om dit te ontdekken is door de Campuhan Ridge Walk te maken. Dit is een route van slechts een uurtje, maar brengt je wel langs enkele mooie plekken. Je maakt een prachtige wandeling tussen de rijstvelden waarna je het pad richting de groene heuvel volgt. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de natuur van Ubud. Zeker mooi om dit te doen vroeg in de ochtend zodat je kan genieten van de zonsopkomst.

Verblijf in Hotel in
8 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €734.00
1.png
Bekijken

Met de scooter naar de rijstvelden van Tegallalang

De bekendste rijstvelden zijn absoluut de rijstvelden van Tegallalang. Vanaf het centrum van Ubud is dit ongeveer 2km reizen en dat is goed te doen met de scooter. Rijdt helemaal door tot de ingang van de rijstvelden, want er zijn genoeg mensen die je speciaal toegang verlenen wat helemaal niet nodig is. Eenmaal binnen zal je eerst een stukje naar beneden moeten lopen waarna je al snel de rijstvelden ziet liggen. De verschillende etages van de rijstvelden zijn prachtig om te zien en zullen indrukwekkend zijn. Leuk is om de wandelroute te lopen. Deze duurt ongeveer 1,5 uur en kan behoorlijk pittig zijn door de continue hoogteverschillen. Onderweg kan je bij verschillende tentjes wat drinken of eten. Neem vooral de tijd en geniet van de omgeving waar je bent. Het is echt prachtig!

Pura Taman Saraswati Tempel

Zoals op heel Bali zijn erop Ubud ook verschillende tempels te vinden. Eén hiervan is de Pur Taman Saraswati Tempel. De ligt middenin het centrum van Ubud, maar wanneer je er bent zal direct de rust opvallen. Naast de tempel ligt er een prachtig vijver met vele waterlelies. Je loopt via een pad langs de vijver naar de tempel wat echt indrukwekkend is.

Handige tip is om een Sarong te dragen, want je mag niet met korte kleding de tempel in.

Paleis van Ubud

Het paleis van ubud wordt ook wel Puri Saren Agung genoemd. Vertaald is dit het waterpaleis en is gebouwd in de 16e eeuw. Inmiddels woont er geen koninklijke familie meer, maar wel enkel belangrijke personen. Het andere deel is gratis toegankelijk waar je een kijkje kan nemen. In de avond is het paleis ook te bezoeken waar dan een prachtige voorstelling met traditionele muziek en dans te bewonderen is.

Pura Tirta Empul

Vlakbij het paleis vind je de Pura Tirta Empul. Dit is een tempel die ongelofelijk belangrijk is voor pelgrims. Vertaald betekend de tempel de heilige waterbron en dat heeft te maken met de heilige bergbron. Je zal als bezoekers binnenkomen in de tuin van de tempel wat is versierd met planten en beelden. Via de tempelpoort kom je bij de binnenplaats waar de zuiverende baden liggen. Wanneer je het bad betreedt dan kan je je geest en ziel zuiveren. Het water is ongelofelijk helder en vooral koud!

Tip! Let op dat je geen spullen aan de kant legt. Er wordt namelijk gewaarschuwd dat je spullen niet veilig zijn.

Ochtendmarkt Ubud

Iedere ochtend tussen zes en negen is er in het centrum van Ubud de ochtendmarkt. Dit is de ideale plek om kennis te maken met de lokale bevolking! Sla wat heerlijke producten in en proef vooral wat de lokale keuken allemaal te bieden heeft. In tegenstelling tot de markten bij ons staat hier alles in manden op de grond wat er prachtig uitziet. Ben je te laat dan zal de markt vervangen zijn door vooral toeristische stallen.

Apen kijk bij Monkey Forest

Monkey Forest is misschien wel de meest bekende bezienswaardigheid van Ubud. Honderden apen lopen hier vrij rond en is dan absoluut een unieke kans om ze eens van dichtbij te bewonderen. Ondanks de apen mensen gewend zijn, blijven het wilde dieren. Dit wilt zeggen dat ze onverwachtse dingen kunnen doen! Let dus goed op je spullen als je een wandeling maakt door Monkey Forest.

Gunung Kawi Tempel

Gelegen in de prachtig groene valei vind je één van de grootste tempels van Bali. Gunung Kawi komt uit de 11e eeuw en bestaat onder meer uit 10 heiligdommen die zijn uitgehouwen uit de rotsmuren. Via een 300 treden lange trap komt je aan bij de tempel waar je naast de beelden ook enkele prachtige kleine huisjes zal vinden. De beelden zijn overigens reusachtig en indrukwekkend om te bezoeken. Ook bovenaan de trap heb je een prachtig uitzicht.

Doe een kookcursus

Wanneer je in Bali bent dan moet je een kookles nemen! Leuk is om dit bijvoorbeeld te doen op een bijzonder plek zoals een Biologische boerderij. Ook leuk is om een kookcursus te doen waar je s’ochtends naar de markt moet om je producten te kopen. Hierna ga je aan de slag om bijvoorbeeld een heerlijke curry of saté te maken. Vaak kan je een kookcursus gewoon boeken bij je accommodatie.

Bezoek een koffieboerderij

Tegallalang ken je nog van de rijstvelden, maar er is hier ook een koffieboerderij/plantage. Hier maken ze onder andere de wereldberoemde Luwak koffie. Dit is de duurste koffie ter wereld, omdat de koffiebonen worden uitgepoept door een bijzondere kat. Bij Lumbung Sari House of Luwak coffee is het onder andere mogelijk om een koffieproeverij te doen. Je krijgt eerst een prachtig rondleiding waarna je een proeverij krijgt van 15 verschillende soort koffie en thee. Natuurlijk kan je ook een bakje koffie naar keuzen bestellen en dan is de Loewak koffie echt een aanrader!

Schommelen in de natuur

De bekende Bali swing mag natuurlijk niet ontbreken! Eigenlijk overal op het eiland vind je vind je ze, maar de mooiste is toch de wel Bali Swing. Op ongeveer een half uurtje rijden van Ubud vind je Bali Swing. Er zijn hier vier verschillende schommels te vinden welke je boven een prachtig natuurdeel laten zweven. Voor €30 mag je net zovaak en zolang schommelen als je wilt en krijg je toegang tot het buffet. Je kan ook voor €8 alleen gebruik maken van de schommels. Een heerlijke plek om naartoe te gaan.

Tip! Wil je niet betalen dan kan je ook een schommel gebruiken op de bekende Campuhan Ridge Walk.

Infinity pool in Ubud

Het is misschien niet direct een activiteit, maar echt iedereen moet een keer een kamer boeken met Infinity pool. De kamers zijn vaak iets duurder mar nog steeds goed te betalen. Vaak betaal je tussen de €25 tot €35 per nacht voor een luxe kamer met toegang tot een infinity pool. Neem er dan natuurlijk wel eentje waar je uitzicht hebt op het landschap, want dan kan je echt uren dobberen.

Heb jij nog tips om te doen in Ubud? Laat het ons dan weten!

Tags: ,

Reacties zijn gesloten.