Wat zijn de beste Caribische eilanden?

Wat zijn de beste Caribische eilanden?
Arno@2 Verre reis 7 december 2021 Gewijzigd op:

Of je nu op zoek bent naar avontuur, ongerepte stranden, familieplezier of een budgetvakantie, er is een perfecte bestemming voor je ideale Caribische vakantie. Ondanks alle opschuddingen in het toerisme over de hele wereld, blijven de zonnige luchten, de turquoise wateren, de prachtige natuurlijke landschappen, de boeiende cultuur, de keuken en de historische bezienswaardigheden van de regio intact en aantrekkelijk. Van gezinnen die op zoek zijn naar een kosteneffectief uitje tot stellen die op zoek zijn naar het ultieme romantische uitje, hier zijn de beste Caribische eilanden om te bezoeken op basis van een scala aan interesses. Sluit vooraf natuurlijk wel een reisverzekering af!

Prijsvrij Aruba banner

Puerto Rico

Het unieke erfgoed van Puerto Rico combineert invloeden van de inheemse Taino-cultuur, de eeuwen van het eiland als een Spaanse kolonie, en het lange traject als een belangrijke haven in de trans-Atlantische Afrikaanse slavenhandel, die een diepgaande invloed had op de cultuur van het eiland. De Afrikaanse erfenis van het eiland komt tot uiting in alle aspecten van het dagelijks leven. Het wordt gevoeld en beleefd in hun liedjes, in de dans, hun eten, hun lichaam, hun manier van spreken, hun vocabulaire, de manier van liefhebben. Als je van cultuur houdt, moet je dan ook zeker naar Puerto Rico gaan.

Aruba strand

Verblijf in 4* Hotel in
9 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €619.00
5.png
Bekijken

Nevis

Nevis beslaat een kleine 95 vierkante kilometer en biedt reizigers een snel verdwijnende Caribische ervaring zonder hoge gebouwen, drukte, warenhuizen of restaurantketens. Zijn gemoedelijke charme logenstraft een uitstekende verzameling luxe resorts en high-end eetgelegenheden. Een buitengewoon groen eiland, zelfs voor Caribische normen, de groene heuvels van Nevis omringen de 3.232 meter hoge Nevis Peak in het midden. Ruïnes van suikerplantages uit het koloniale tijdperk liggen verspreid over de heuvels, en bezoekers kunnen de landschappen verkennen en genieten van een panoramisch uitzicht op het eiland via wandel- en ATV-excursies.

TUI curacao banner

Dominicaanse Republiek

Oneindige uitgestrekte met kokos palmen omzoomde, witte zandstranden en luxe resorts zijn de rigueur in het Punta Cana-district van de Dominicaanse Republiek, het all-inclusive resort koninkrijk van de Caraïben en een gemakkelijke overwinning voor gezinnen. Tientallen Amerikaanse vluchten verbinden dagelijks met de internationale luchthaven van Punta Cana, en hoewel de uitdrukking “all-inclusive” sommige reizigers de wenkbrauwen kan doen fronsen, maakt de combinatie van accommodaties, keuken, voorzieningen, faciliteiten en activiteiten dit type resort een gedoe- gratis optie, vooral voor familie-uitstapjes. De excursiebalies van de resorts kunnen bovendien excursies buiten de accommodatie regelen, zoals catamaran tochten langs de kust.

Dominicaanse Republiek - Punta Cana

St. Lucia

Weelderige natuurlijke schoonheid, stijgende berglandschappen gemarkeerd door de UNESCO Werelderfgoed Pitons, en veelkleurige zonsondergangen maken St. Lucia tot een paradijs voor stelletjes en een ideale Caribische romantische bestemming. Het landschap vormt een dromerige achtergrond voor St. Lucia-activiteiten die geliefden samenbrengen: stel je voor: ontgiftende modderbaden en ontspannende warmbad behandelingen bij de vulkanische zwavelbronnen in Soufrière en slenter door het bloemrijke bladerdak van de Botanische Tuinen. Koppels kunnen ook kiezen voor meer adrenaline-opwekkende bezigheden, van helikoptervluchten tot zipline- en paardrijtochten. Voor romantiek is St. Lucia dan ook het perfecte Caribische eiland, wat ook zeker het geval is als je kijkt naar de accommodaties die je op dit mooie eiland vindt.

Reacties zijn gesloten.