Wat heeft de Malediven te bieden?

Wat heeft de Malediven te bieden?
Arno@2 Verre reis 2 juni 2022 Gewijzigd op:

De Malediven is een paradijselijke ervaring, die je wel eens een keer in je leven meegemaakt moet hebben. Met de prachtige witte zandstranden, palmbomen en bungalows op de Turquoise zee, is het een vakantie waar je optimaal kunt genieten. Zonnen op het strand, snorkelen in zee en het drinken van heerlijke cocktails. Maar naast het ontspannende element, heeft de Malediven nog veel meer te bieden. Dit artikel is ter inspiratie om je reis naar de Malediven optimaal te benutten en de mooiste bezienswaardigheden te zien. Ga er rustig voor zitten en ontdek wat de Malediven voor jou kan betekenen!

Ontdek het zeeleven van de Malediven

De Malediven bestaat uit 1190 atollen en koraaleilanden die bewonderd kunnen worden tijdens het snorkelen. Bijna overal waar je het water in gaat is het een spectaculair beeld. Veel resorts liggen dicht in de buurt van deze eilandjes en kan je direct vanuit je verblijf het koraal aanschouwen. De resort worden aangeboden door verschillende aanbieders. Zo kan je ook op reis naar de Malediven met FTI. Tijdens het snorkelen komt het geregeld voor dat zeeschildpadden of exotische vissen een nieuwsgierig kijkje komen nemen. Het lijkt hierdoor net alsof je in een enorm aquarium aan het zwemmen bent.

leukste snorkelplekken

Een stapje verder

Wil je het zeeleven een stapje verder ontdekken, dan is er de mogelijkheid om in volledige duikuitrusting het zeeleven te ontdekken. Met de prachtige koraalriffen het kristalheldere water en een overvloed aan zeeleven, is dit een onvergetelijke ervaring. Daarnaast is het mogelijk dat de zeldzame walvishaai, pijlstaartrog en adelaarsrog te spotten.

Ook hier zijn er veel aanbieders die een duikervaring aanbieden. Door naar de juiste locatie te gaan, vergroot dit de kans om het prachtige zeeleven te ontdekken. Zo is Banana reef een zeer bekende locatie.

duiken schildpad

Ga op citytrip

Veel mensen denken dat de Malediven enkel de resorts zijn gebouwd op het water. Wanneer je een cultureel uitstapje wilt maken, is het mogelijk om een bezoek te brengen aan de hoofdstad Malé. Malé is een van de kleinste hoofdsteden ter wereld met een oppervlakte van 2 bij 2 kilometer. In de stad kunnen belangrijke overheidsgebouwen, moskeeën, musea en markten bezocht worden. Het Nationaal museum van Malé, verteld over de geschiedenis van het land en beschikt over een grote verzameling aan objecten afkomstig van eeuwenoude Sultans.

Naast de historie die de Malediven te bieden heeft, kan de lokale vismarkt ook bezocht worden. In de Malé Fish Market wordt iedere dag verse vis verkocht aan de lokale bevolking. Daarnaast kan de verse vis ook zelf geproefd worden in een van de restaurantjes.

bootje Malediven

Het spotten van dolfijnen

De Malediven is een van de plekken in de wereld waar je het beste dolfijnen kunt spotten. Veel excursies varen naar locaties toe, waar de dolfijnen verblijven. In sommige gevallen zijn de dolfijnen te bewonderen vanuit het resort. De Dolfijnen zijn vriendelijk en zwemmen naar de boten toe. Daar vertonen ze hun trucjes en kunstjes aan het publiek.

Een excursie biedt echter niet altijd de garantie dat dolfijnen gespot kunnen worden. Een deel geluk komt hier zeker bij kijken.

Reacties zijn gesloten.