Mooiste bezienswaardigheden Madagaskar: Oogverblindend mooi!

Mooiste bezienswaardigheden Madagaskar: Oogverblindend mooi!
Arno@2 Verre reis 22 maart 2021 Gewijzigd op:
Waarom is Madagaskar zo een bijzondere vakantiebestemming?

Ongekend mooi eland. Als je een rondreis Madagaskar mag maken, ben je een bevoorrecht en gelukkig mens!

Zo bijzonder is Madagaskar

Madagaskar zal bij velen onder ons bekend zijn van de gelijknamige tekenfilm. Het eiland schitterde in deze wereldberoemde kinderfilm en heeft hiermee de nodige populariteit gekregen. Toch is het de vraag of het eiland deze promotie ook echt nodig had, want het eiland ligt vol met prachtige natuurgebieden en bezienswaardigheden. Het is een ideaal eiland voor Ecotoerisme.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle vakanties bij Koning Aap

Grote eilandengroep.

Madagaskar heeft namelijk enorm veel te bieden en is de op één na grootste eilandnatie ter wereld. Het is eiland van groot ecologisch belang. Er leven dieren die nergens anders ter wereld leven. Er wonen bijna 24 miljoen mensen. Net zoals bij een rondreis Costa Rica gaan natuur en beleving hand in hand.

TUI fair travel banner

Direct boeken: Bekijk hier alle vakantiemogelijkheden in Madagascar

Madagascar, ongerepte natuur en ecologische diversiteit

Een bezoek aan dit tropische eiland betekent dan ook een avontuur op zich. De ongerepte natuur, het prachtige landschap en de vele bijzondere diersoorten toveren een simpel bezoek aan Madagaskar al snel om tot een onvergetelijke ervaring. De natuurlijke schoonheid en ecologische diversiteit van het land laten de indruk achter van een land dat een enorme veelzijdigheid te bieden heeft.

Zo zijn er duizenden planten- en diersoorten te bewonderen die nergens anders ter wereld voorkomen. Door de grote afmetingen en de enorme diversiteit wordt Madagaskar door sommigen zelfs gezien als een eigen continent.

In het onderstaande artikel ontdek je van alles over een bezoek aan dit bijzondere eiland!

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle vakanties bij Sawadee

Ranomafana Nationaal Park

Ga tijdens je rondreis Madagascar naar dit Nationale Park.

Het is een van de meest belangrijke en populaire parken van Madagaskar: het Ranomafana Nationaal Park. In dit park kom je onder andere de beroemde maki’s tegen en kun je ze zelfs van dichtbij bekijken. Het Ranomafana regenwoud herbergt daarnaast maar liefst 12 verschillende soorten lemuren en talrijke exotische vogel- en reptielensoorten.

Gezien de afmetingen van het regenwoud (ruim 400 vierkante kilometer) komt het niet als een verrassing dat het boeken van een gids verplicht is voor het maken van een rondleiding door het park. De immense oppervlakte van het regenwoud maakt het echter zelfs voor onderzoekers en gidsen onmogelijk om alle hoeken van het reservaat te ontdekken.

Zo worden er bijvoorbeeld vandaag de dag nog altijd nieuwe diersoorten ontdekt en is de ontdekkingstocht zelfs voor de inwoners nog altijd niet klaar.

madagascar ringstaart maki

Madagascar RingstaartMaki in Nationaal park

Ifaty

Ifaty (en zijn grotere broer Mangily, welke verwarrend genoeg ook Ifaty wordt genoemd), is een strook van zonovergoten vissersdorpjes aan de zuidwestelijke rand van het eiland. Ze staan bekend om hun luxe hotelresorts en goudkleurige stranden, die jaarlijks een groot aantal reizigers aantrekken.

De meeste mensen hier genieten van de zonneschijn, het prachtige zeewater, de stranden en het snorkelen in de Indische Oceaan. Maar er zijn ook andere opties, zoals een boottocht op een catamaran door de Straat van Mozambique om de traditionele rietdorpen van de kustbewoners te ontdekken.

Wat je keuze uiteindelijk ook zal worden, het speelt zich zonder enige twijfel af in een werkelijk schitterende omgeving.

Lees ook: Bekijk hier direct alle vakantiemogelijkheden in Madagascar

Ile Sainte Marie

Ile Sainte Marie ligt aan de oostkust van Madagascar. De vele beschermde baaien en ingangen op het eiland trokken in een ver verleden 17e en 18e eeuwse piraten naar het eiland, maar inmiddels is het uitgegroeid tot een waar een paradijs.

In de ondiepe wateren van Byrne de Forbans zijn nog steeds de wrakstukken van verschillende piratenschepen te zien. Mede hierdoor is het eiland een van de belangrijkste toeristische attracties van Madagaskar. De baai op het eiland is kalm en het heldere water is perfect om te snorkelen.

In de zomer en het vroege najaar trekken er overigens bultruggen naar de wateren van het eiland, waardoor je in deze periode van het jaar de mogelijkheid hebt om ze te bewonderen.

sawadee verre reizen banner

Lees ook: Mooiste eiland van Kaapverdië

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle vakanties bij Koning Aap

Nosy Be, mooie badplaats in Madagascar

Als het op badplaatsen aankomt op Madagaskar, dan mag Nosy Be absoluut niet ontbreken. Deze schitterende badplaats is inmiddels ook ontdekt door toeristen en reizigers, maar dat neemt nog gelukkig (nog) niets weg van de schoonheid van deze plek.

De plaats schittert in verschillende witte tinten en is gelegen in de baaien en inhammen die de kustlijn hier omringen. En ondanks de populariteit van Nosy Be, zijn er ook zeker nog mogelijkheden om de rust op te zoeken. Een goed voorbeeld hiervan is het afgelegen eilandje Orangea, dat schitterend is gelegen in zee vanaf de noordwestkust.

Madagaskar strand

Nosy Be Madagascar

Isalo Nationaal Park

Landschappelijk gezien is het Isalo National Park een haast niet te overtreffen hoogtepunt van een bezoek aan Madagaskar. Het rode zandstenen landschap staat vol met vele canyons, grotten en watervallen die vooral doen denken aan de Grand Canyon van Arizona. Hoewel Isalo het meest bezochte nationale park van Madagaskar is met tientallen duizenden bezoekers, is het natuurgebied zo groot dat je tijdens het wandelen maar een paar toeristen zult tegenkomen.

Dankzij dit alles is het park perfect voor het maken van een uitgebreide wandeling of klim. Maar ook zwemmen behoort tot de mogelijkheden. Een extra tip: vergeet zeker niet om tijds zonsopgang het park binnen te gaan en getuige te zijn van de spectaculaire zonsopgang op de graslanden van de Isalo Highlands.

Direct boeken: Bekijk hier direct alle vakantiemogelijkheden in Madagascar

Tsingy de Bemaraha

Van het ene spectaculaire landschap gaan we door naar het andere. Tsingy de Bemaraha bestaat grotendeels uit rotsen, naaldachtige stenen en monolieten die het park haar eigen unieke uitstraling geven. Het is hiermee een van de meest merkwaardige natuurlijke schatten van Madagaskar te noemen.

Het park is gelegen in het uitgestrekte groene natuurreservaat aan de westkust en is een landschap op zich. Daarnaast is ook er ook hier de nodige diversiteit aanwezig. De in het binnenland gelegen hooglanden maken bijvoorbeeld vrij plotseling plaats voor de uitgestrekte groene heuvels nabij de kust.

Tegenwoordig staat het park ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO; een beloning voor de aanwezigheid van de vele droge loofbossen, zeldzame rotsformaties en de ongerepte landschappen.

sawadee verre reizen banner

Baobabs Avanue

De Avenue of Baobabs is een boom op een onverharde weg tussen Morondava en Belon’i Tsiribihina in het westen van Madagaskar. Het opvallende landschap trekt toeristen van over de hele wereld, waardoor het een van de meest populaire attracties in de regio is.

De Baobabbomen zijn inmiddels al ruim 800 jaar oud en stonden aanvankelijk niet alleen op het landschap, maar stonden in dichte tropische wouden. Jarenlang is het bos gekapt voor landbouw, waarbij alleen de beroemde baobabboom wordt bewaard. Vergeet daarom zeker niet om even een kijkje te nemen bij deze bijzondere attractie.

Direct boeken: Bekijk hier direct alle vakantiemogelijkheden in Madagascar

Zahamena Nationaal Park

De beroemde schat van het Atsinanana-regenwoud komt in de vorm van het Zahamena National Park, dat is gehuld in regenwolken en mist. Het park bestaat uit groene bomen die zijn verborgen tussen de torenhoge toppen aan de oostelijke rand van Madagaskar.

Dit gebied van meer dan 400 vierkante kilometer is een van de meest ontoegankelijke en beschermde gebieden van het land en een van de gebieden met de meest bijzondere vogels. Rode uilen en slangen dwalen tussen de magische takken en de vele varens. Daarnaast zijn er verschillende bijzondere diersoorten, zoals dwergmaki’s, apen en cheeta’s, die kunnen worden bewonderd.

Lees ook: Mooiste nationale safariparken van Afrika

Madagascar Nationale parken

De mooiste nationale parken van Madagascar

De stranden van Toliara

In Madagaskar is de kustplaats Toliara misschien wel de enige plaats die een backpackerbestemming kan worden genoemd. Het strand staat vol met verkopers en het lijkt in alles alsof je op een feesteiland bent beland. De prijzen voor de accommodaties liggen bovendien vrij laag, waardoor het ook voor de reiziger met een kleiner budget mogelijk is om een bezoek te brengen.

Toliara is misschien niet de meest authentieke plaats in Madagaskar, maar het is de perfecte uitvalsbasis voor je reis naar Madagaskar. Je kunt slapen onder de schaduwrijke palmbomen, rum drinken uit kokosnoten en tijdens dit alles genieten van de levendige sfeer van deze bruisende kustplaats.

Beste reistijd voor een bezoek aan Madagaskar

Het is niet heel gemakkelijk om te bepalen wat nu precies de beste reistijd is voor een bezoek aan Madagaskar. Het land heeft namelijk te maken met verschillende klimaatzones, waardoor de temperaturen onderling flink met elkaar kunnen verschillen. Ook zijn sommige delen van het eiland erg droog, waar andere gebieden juist te maken hebben met veel neerslag.

TUI fair travel banner

Over het algemeen is de beste reistijd voor toeristen tussen juni en oktober. Tijdens deze maanden is het meestal droog in bijna alle regio’s. Daarnaast is de kans op milieurampen vrij beperkt en zijn de milde temperaturen ideaal voor het maken van een wandeling door een van de vele indrukwekkende hoogtepunten die Madagaskar te bieden heeft!

Meer reisinspiratie nodig?

Je vindt op deze website Holidaytrust.nl veel reisinspiratie. Van verre rondreizen en safari’s tot vakanties dicht bij huis. Kijk ook eens wat we eerder schreven over de 10 leukste bestemmingen van Afrika.  Reizen en de wereld verkennen is mooi maar we moeten er wel verantwoord mee om gaan. Daarom pleiten wij voor duurzaam toerisme.  Rekening houden met het milieu, de mensen die in een bepaalde vakantie omgeving wonen en de plaatselijke economie stimuleren. Tegelijkertijd ook in je eigen land is een vakantie vieren leuk. En ook in eigen land kan je een steentje bijdragen aan een beter milieu. Door met de trein naar je vakantiebestemming te reizen bijvoorbeeld. Zie hier de leukste stedentrips met de trein

sawadee verre reizen banner

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle vakanties bij Koning Aap

Reacties zijn gesloten.