10 beste bestemmingen van Afrika en wat te doen

10 beste bestemmingen van Afrika en wat te doen
Arno@2 Bijzonder 21 november 2019 Gewijzigd op:

Afrika is een populair continent om op vakantie te gaan. Het is het op één na grootste continent waar veel te ontdekken valt. Je kan genieten van de vele savannes, bergen om te beklimmen, stranden om te relaxen of leuke steden om te shoppen. Kortom een perfecte plek voor natuur en dier liefhebbers. De top 10 bestemmingen in Afrika lees je hieronder.

Kilimanjaro

In het noordoosten van Tanzania ligt de Kilimanjaro. Het is een iconische berg van 5895 meter hoog waarmee het de hoogste berg van Afrika is. Hij bestaat uit drie stratovulkanen die 2,5 miljoen jaar geleden al zijn ontstaan. Het is een prachtig plaatje om naar te kijken maar voor de bergbeklimmers een echte must om de beklimming aan te gaan. Je hebt diverse routes die je naar de top brengen. Het is wel aan te raden om getraind en topfit hier aan te beginnen.

Verblijf in 3* Bed & Breakfast in
3 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €42.00
1.png
Bekijken

Het exotische Zanzibar

Bij Tanzania ligt voor de kust een exotisch eiland genaamd Zanzibar. Je hebt daar prachtige stranden met mooi helder en blauw water. Op het land zelf vind je diverse oude dorpjes vol rijke geschiedenis die de moeite waard zijn om te bezoeken. Een bedreigde diersoort de Zanzibarfranjeaap vind je alleen op dit eiland, je kan ze herkennen aan de zwart, wit met rode vacht. Op Zanzibar is het altijd goed weer waardoor het een bekende plek is om in de winter te verblijven. Criminaliteit komt hier nauwelijks voor, veilig ben je hier gegarandeerd.

 

 

Piramiden van Gizeh

In Egypte heb je vele piramides, maar die van Gizeh is het best bewaard. Hij bestaat uit de piramide van Chefren en de piramide van Mykerinos. De grootste piramide die je hier kan vinden is die van Cheops. De enige piramide van de zeven wereldwonderen die nog bestaat. Deze piramides behoren tot de bekendste en oudste bouwwerken van de mensheid en zijn gebouwd in het jaar 2551 voor Christus. De witte kalksteenlaag is door de jaren heen verwijderd om te gebruiken voor andere bouwwerken. De piramide van Chefron heeft op de top nog wel een deel waardoor hij goed herkenbaar is.

Safari in Kenia

Afrika staat bekend om zijn grote savannes met de big five. Een safari is dus een mooi dagje uit om de mooie natuur te ontdekken. Het Masai Mara reservaat is een populair park in Kenia waar je dit kan doen. Het maakt gebruik van een oeroude ecosysteem van de Serengeti waardoor het een prachtige natuur heeft en diverse diersoorten. Met zijn 1700 km2 groot is het een toeristische attractie, de massale seizoenstrek van de gnoes en zebra’s is een unieke beleving.

Tafelberg in Kaapstad

In Kaapstad staat de welbekende Tafelberg die zijn naam aan zijn vorm te danken heeft. De platte bovenkant is ongeveer drie kilometer breed waardoor je vanuit meerdere plekken om je heen kan kijken. Deze berg staat op vele bucket lijsten van bergbeklimmers. In anderhalf uur kan je de top bereiken maar voor de minder sportieve mensen is er ook een kabelbaan. Binnen vijf minuten sta je op de top van de Tafelberg en kan je genieten van een prachtig uitzicht over Kaapstad en de omgeving.

Victoriawatervallen

Op de grens van Zambia en Zimbabwe ligt de Victoria Falls die tot de zeven wereldwonderen behoort. De waterval is 128 meter hoog en 1708 meter breed!, daarmee is het één van de drie grootste ter wereld. Per minuut valt er ruim 500 miljoen liter water over de rand, dat hoor je al van een grote afstand. Het is een indrukwekkende ervaring als je er dichtbij staat en als de zon schijnt zie je ook nog diverse regenbogen. Om te voelen hoe hoog het nou echt is kan je een bungeejump maken, een unieke ervaring voor de waaghalzen.

Sahara

Van Marokko tot Egypte loopt de grootste woestijn ter wereld. De Sahara. Jaarlijks wordt deze savanne door twee miljoen mensen bezocht. Vroeger stroomde er rivieren doorheen en was het Tjaadsmeer groter dan de Kaspische Zee. Vele dierensoorten en planten leefde hier maar door de klimaatveranderingen is de Sahara veranderd in een savanne. Met kamelen en een gids kan je mooie woestijntochten maken door de stille Sahara. Het zijn meerdaagse tochten of een trektocht dwars door de Sahara. S’nachts kan je lekker uitrusten en slapen onder een mooie sterrenhemel.

Madagaskar

Dit eiland ligt ten oosten van het continent Afrika en is bij de meeste wel bekend vanwege de film Madagaskar. Op dit eiland vind je vele flora en fauna. Diersoorten die je nergens anders vind en mooie stranden om lekker te relaxen. De omgeving is voor de rest niet heel spannend, tropische regenwouden gaan over in woestijnen of rode vlaktes. De temperatuur is hier wel aangenaam, maar in het regenseizoen van december tot begin maart kan je hier beter niet naartoe gaan.

Tuinroute door Zuid-Afrika

Als je van natuur, avontuur en cultuur houdt, moet je de 400 kilometer lange tuinroute rijden. Hij loopt van oost naar west van Zuid-Afrika. Langs deze route hebt je diverse bezienswaardigheden waar je kan stoppen om ze te bekijken. Je kan onder andere de Tsitsikamma National Park bezoeken, Plettenbergbaai of de Port Elizabeth. Er is veel diversiteit in landschappen, rotsen, stranden en leuke plaatsjes. Veel mensen trekken er een paar dagen voor uit en overnachten bij de hotels langs de route.

Marrakesh

Marrakesh is één van de koningssteden van Marokko. Het historische centrum is in 1985 door UNESCO op de Werelderfgoed gezet. Je vindt er pittoreske steegjes met kraampjes en handelswaren. Er hangt een exotische sfeer waar toeristen graag doorheen lopen. Op het grote plein zijn veel straat artiesten en slangenbezweerders wat wel typisch is voor hier. Neem ook vooral een bezoekje aan de botanische tuin van Marrakesh. De marjorelletuin staat vol cactussen en planten uit vijf continenten. Binnen is er een museum die vol hangt met islamitische kunst en andere voorstellingen.

Reacties zijn gesloten.