6x de beste en leukste tours in Warschau (Polen)

6x de beste en leukste tours in Warschau (Polen)
Arno@2 Tours 16 november 2020 Gewijzigd op:

Warschau is een grote stad met behoorlijk wat activiteiten. Absoluut dus geschikt voor een leuke tour door Warschau. Dagelijks vertrekken er vanuit Nederland meerdere vluchten naar de Poolse stad. De populariteit heeft de stad voornamelijk te danken aan zijn vele bezienswaardigheden, het gezellige oude centrum en de goedkope prijzen. Je kan voor een klein bedrag overnachten in Warschau en ook de vliegtickets zijn vaak spotgoedkoop. In Warschau kan je ook deelnemen aan tientallen tours. De keuze is reuze, maar wij hebben het makkelijker gemaakt door de leukste tours alvast op een rijtje te zetten.

Wodka Tour bij de Wodka Academie

Liefhebbers van sterke drank krijgen in Warschau een unieke kans. De speciale Wodka Tour is ongekend succesvol en een aanrader voor iedere toerist in de Poolse stad. Gedurende de tour zal een ervaren gids je van alles bijbrengen over wodka. Je loopt door een vijftal galerijen in het unieke Wodkamuseum. De tour duurt ongeveer een uur en je mag natuurlijk ook allerlei soorten wodka zelf gaan proeven.

Het is overigens ook één van de goedkoopste tours in Warschau, aangezien je slechts negen euro per persoon hoeft te betalen voor de Wodka Tour bij de Wodka Academie. De proeverij zal plaatsvinden op de bovenste verdieping van het museum. Je krijgt drie verschillende soorten wodka te proeven in de Cocktail Bar. Het gaat om kleine glaasjes, dus dat valt nog mee. Natuurlijk kan je na afloop wel nog een fles van jouw favoriete wodka mee naar huis nemen. De gidsen spreken diverse talen, waaronder Engels, Duits en Frans.

Verblijf in 3* Aparthotel in
2 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €40.00
1.png
Bekijken

Segway Tour door Warschau

Warschau beschikt over een zeer goed openbaar vervoersnetwerk, maar er is een veel leukere manier om door de stad te reizen. Je kan deelnemen aan de enerverende Seyway Tour door Warschau. De tour duurt anderhalf uur en brengt je langs diverse highlights in de stad. Je mag de Segway vanzelfsprekend eigenhandig besturen en gelukkig is dat heel eenvoudig. Tijdens de tour zal je door de oudste straat van Warschau rijden en een bezoekje brengen aan het Multimedia Fountain Park. Dit is overigens nog maar een kleine greep uit de bijzondere plekken die je zal gaan passeren tijdens de Segway Tour.

De Segway Tour door Warschau duurt 90 minuten en kost rond de 32 euro per persoon. Je kan online al een plekje reserveren. Je ontvangt ook een korte trainingssessie, zodat je met meer zekerheid op de Segway staat. Vanzelfsprekend is een helm inbegrepen en ben je verzekerd voor eventuele ongevallen. Bij regenachtig weer kan je een regenjas lenen.

Kroegentocht tour in Warschau

In Polen staat Warschau bekend als de feeststad van het land. Je kan nergens in Polen zoveel clubs, discotheken en barretjes bezoeken als in Warschau. Als toerist is het onwijs leuk om deel te nemen aan de kroegentocht. Enkele gidsen begeleiden je langs de beste clubs en barretjes in de stad. De tour start bij de eerste bar met één uur open bar. Je mag zoveel drinken als je zelf wilt en het assortiment bestaat uit bier, wijn en alle mogelijke mixdranken. Je zal gedurende de kroegentocht ook verschillende andere toeristen leren kennen. In de eerste bar spelen jullie met ze allen eerst nog een drankspelletje. De tour komt tot zijn einde in de nachtclub, waar je als een echte VIP direct naar binnen mag lopen. En ook daar is het eerste drankje van het huis.

Let op, je dient minimaal 18 jaar oud te zijn om deel te mogen nemen aan de kroegentocht in Warschau. De tour duurt ongeveer vier uur en kost slechts 15 euro per persoon, dat is inclusief vier drankjes naar keuze. Tickets voor de kroegentocht kan je online aanschaffen, je ontvangt dan een voucher in de mail.

Ook leuk om te lezen: Leukste bezienswaardigheden voor Krakau

Culinaire Tour

De Poolse keuken staat niet bekend om zijn fantastische gerechten, tenminste niet in Nederland. Dat is best vreemd, want er zijn veel gerechten die je echt eens moet proeven. De Culinaire Tour in Warschau is dan ook zeker een aanrader. Je kan voor een bedrag van 32 euro al deelnemen aan de tour. Je zal diverse restaurants bezoeken en heerlijke Poolse gerechten uitproberen. Een gids geeft gedurende de tour uitleg over de traditionele gerechten en de Poolse keuken. Natuurlijk krijg je ook nog een paar recepten mee naar huis, zodat je het zelf kan proberen te maken. Je zal tijdens de Culinaire Tour in Warschau vijf verschillende restaurants gaan bezoeken.

Je krijgt 14 tot maximaal 17 verschillende gerechten voorgeschoteld, waaronder soepen, voorgerechten en hoofdgerechten. Wij raden je aan om niet te gaan eten voor de tour. Natuurlijk zijn de drankjes inbegrepen en zal je ook nog een wodkaproeverij gaan doen. Let op, de fooien zijn niet inbegrepen en wel gewenst.

Likeuren Workshop in Warschau

Likeuren zijn heerlijk en kunnen de kers op de taart zijn. In Warschau kan je zelf gaan uitvinden hoe je een likeur maakt. De Likeuren Workshop geeft je de kans om eigenhandig een drietal likeuren te gaan , waaronder met koffie en honing. Hoewel het geen tour is hoort deze leuke activiteit wel in het lijstje thuis.

De workshop kost 30 euro per persoon en na afloop krijg jij drie flesjes mee. Het gaat om traditionele likeuren uit Polen, dus het is ook een leuk cadeautje om weg te geven.

Tour naar Auschwitz

Auschwitz ligt op ongeveer 4 uurtjes van Warschau, maar is een absolute must om te bezoeken. Het is een concentratiekamp die tijdens de Tweede Wereldoorlog door de Nazi en was de grootste van alle kampen over Europa. Het is het symbool van het verschrikkelijk verhaal wat zich in deze kampen afspeelden. Miljoenen joden lieten op één van de concentratiekampen hun leven. Op Auschwitz krijg je een rondleiding over het complex waar je verschillende verhalen krijgt te horen wat zich hier heeft afgespeeld. Een indrukwekkende reis wat je de rest van je leven zal bijdragen.

Lees verder: Wat moet je weten over Auschwitz

De meeste excursies kosten rond de €200, maar dan zit alles bij de prijs inbegrepen. De entree en tour op Auschwitz, maar ook het vervoer naar Auschwitz en terug naar Warschau.

Warschau Pass

Toeristen kunnen het allerbeste een Warschau Pass aanschaffen tijdens hun vakantie of stedentrip in de stad. De toeristenpas geeft je namelijk toegang tot tientallen musea, bezienswaardigheden en attracties. Je hoeft niet langer meer in de rij te gaan staan voor tickets en je ontvangt allerlei mooie kortingen op diners en in winkels.

De Warschau Pass is beschikbaar voor een periode van 24 uur, 48 uur en 72 uur. Enkele musea die je gratis met de pas kan bezoeken zijn het Legia Warschau Museum, het Chopin Museum en het Lazienki Koninklijk Paleismuseum. Dit is een zeer kleine greep uit de mogelijkheden. Let op, vanwege het coronavirus zijn veel rondleidingen geannuleerd. Het is wel mogelijk om het desbetreffende museum zelf te bezoeken en te gaan ontdekken. Het dragen van een mondkapje is verplicht.

Heb jij nog tips voor tours in Warschau laat het dan weten in de reacties hieronder!

Reacties zijn gesloten.